Що можна купити за 3,1 мільйони гривень замість паркану навколо парку?

Що можна купити за 3,1 мільйони гривень замість паркану навколо парку?

На минулому тижні, 27 травня, депутати на сесії міськради вирішили виділити близько трьох мільйонів гривень на облаштування кованого паркану навколо Центрального парку. Це рішення викликало обурення у громадських активістів та вінничан. А журналісти “20хвилин” порахували, на що можна було б витрати цю суму.

  • 77 дитячих майданчиків за ціною 41 тисяча гривень за “одиницю”. На київському сайті kidigo.com є багато проектів дитячих майданчиків. І ми обрали не найдешевшу площадку, яка включає в себе кілька гойдалок, дитячий столик, пісочницю, дитячий комплекс з гіркою та з двома лавками. І на три мільйони можна придбати одразу 77 дитячих майданчиків.
  • 688 лавок за ціною 4500 гривень. Величезні лавочки довжиною два метри можна замовити на сайті prom.ua. Можна підшукати і дешевший варіант, але ми ж “шикуємо” на три мільйони.
  • Два колеса огляду за ціною 1584000 гривень. Якщо додати ще п’ятдесят - шістдесят тисяч до 3,1 мільйонів гривень, то в Центральний парк можна поставити два новеньких “чортових колеса” 44 метри у висоту та місткістю на 144 людини одразу. І їх можна придбати на вінницькому заводі “Аналог”.

  • 28181 липу за ціною 110 гривень/садженець. На ресурсі greensad.ua продають різні пород дерев, але ми обрали липи, які мають одну з найнижчих цін. Так, крона від цих дерев закриє майже півтори площі Центрального парку (площа парку - 40 га. Крона дорослих лип має 20 квадратних метрів і сукупна площа 56 га).
  • 14000 квадратних метрів тротуарної плитки за ціною 220 гривень/метр. На вінницькому сайті vinnica.prom.ua є багато пропозицій щодо тротуарної плитки. І цієї кількості буде достатньо для того, щою перестелити тільки 5% площі парку.
  • 6500 квадратних метрів велодоріжки. Як нам розповів під час недавньої розмови очільник розвитку велосипедної інфраструктури міста Олег Крупський, стандартна ціна на метр велодоріжки - 470 гривень за один метр. Якщо витратити 3.1 мільйони гривень на доріжку для велосипедів, то 2% парку стане “зоною для велосипедів”.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (16)
  • Анонім

    Радує, що 20 хвилин стала на захист інтересів громадян. Так тримати!
  • Анонім

    2,2 млн це дуже круто(
  • Нефёдов Николай

    Когда был пацаном вокруг парка был забор. Вход 50 коп. до 1961 года,а когда был футбол билет стоил 2 руб. Но что бы такие засранцы как я не лазили через забор,его обмазывали тавотом. Но это нас не останавливало. Билет на танцы стоил 3 руб. Танцплощадка так же была окружена забором. Так мы делали подкоп под забором и пролазили на танцы. Теперь представьте какими мы были красавцАми. Дружинники нас тут же выбрасывали с территории площадки. До сих пор не могу понять кто бы с нами танцевал. 3:)

    З.Ы. К стати никогда не поверю,что хотят выкинуть 2,2 лимона.

    Скоммуниздить, это святое.
  • Анонім

    А чому не окультурити парк Дружби народів (Вишенське озеро). Зараз щось там роблять, але що саме незрозуміло. Можна тренажери вуличні придбати, навколо озера бігові (велостпедні) доріжки зробити, +++ Багато людей там займаються фізичною культурою, бігають з ранку, вигулюють собак, та активно відпочивають зрештою. Який же жах там коїться коли на вулиці дощ, всюди куди не ступиш болото, калюжі....., в спеку пилюка, нерівна поверхня, що можна ноги поламати, травички, чистоти в самому парку не нема, всюди гілля, листя, зарослі. Загалом таке враження, що його залишили на призволяще, адже в тому районі в основному проживають звичайні люди (по чиновницьки бидло), а от ці делунати(тики) (з місяця), живуть в центрі, свій комфорт облаштовують. Парканом обносять знову ж таки, щоб "бидло" там не ходило, та й взагалі, навіщо людям ходити по парку, незручності делунатам приносити.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 Shahed 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up