Почали діяти нові штрафи за п’янку за кермом. Рахуємо, що втрачає порушник

Почали діяти нові штрафи за п’янку за кермом. Рахуємо, що втрачає порушник

Від сьогодні, з 27 липня, почали діяти нові, підвищені штрафи за керування транспортними засобоми у стані сп’яніння. За водіння напідпитку або «під кайфом» тепер можна влетіти на десятки тисяч гривень. 

За перше таке порушення карають на суму 10,2 тисяч гривень із позбавленням права керування транспортними засобами на рік. Максимальну санкцію застосують до порушника, що попався тричі підряд. Його покарають на суму 40,8 тисяч з позбавленням водійських прав та конфіскацією автомобіля.

Що міг би придбати водій на такі гроші, якими тепер карають п'яних водіїв, порахували журналісти auto.ria.com. Вийшло, що мінімальна сума штрафу еквівалентна ціні 170 пляшок горілки або 10 пар зимових шин. Також за цю суму можна заправитися на поїздку протяжністю майже 6,4 тисяч кілометрів.


Яким чином ще можна мотивувати водія не сідати за кермо нетверезим, читайте в статті Остапа Новицького "Новые штрафы за «пьянку» начнут действовать с 27 июля". 

За повторне порушення протягом року оштрафують на 20,4 тисяч гривень. Права водіння в такому випадку позбавлять на три роки.



За третє порушення й кожне наступне протягом року водієві, який не боїться сідати за кермо «під шофе», загрожує штраф у розмірі 40,8 тисяч гривень. 

Законодавці також вирішили, що матеріального покарання не досить для виправлення злісного порушника, тому в нього ще й відбиратимуть «права» на 10 років.

Максимальна міра покарання передбачена і для водіїв, які відмовилися від перевірки на стан сп’яніння. За відмову подути в драгер чи здати аналізи в наркодиспансері теж можуть оштрафувати на 40,8 тисяч гривень. 

Відео дня

Найбільший можливий штраф за п’янку за кермом, як пише auto.ria.com, загрожує порушнику втратою можливості купити 680 пляшок горілки, або 19 пар зимових шин, або палива на 25 тисяч кілометрів.

Нагадаємо, що заборонено керувати транспортними засобами в стані алкогольного або наркотичного сп’яніння, а також під дією медпрепаратів, які впливають на швидкість реакції.

Сьогодні, 27 липня, своє попередження про нові, підвищені штрафи за керування транспортними засобами в стані сп’яніння зробила патрульна поліція Вінниці – «копи» розмістили пост в групі у Фейсбуку з попередженням "Нові штрафи за керування автомобілем у нетверезому стані в дії!":
 

 

Читайте також:

Чи змусять нові штрафи водіїв перестати сідати за кермо п'яними? Реакція соцмереж

За півроку 2016 у ДТП на Вінниччині загинуло людей, як протягом усього 2013

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Anonymous

    Ага. А сэлфикопы за сутки в обласном центре умудрились аж двоих алкашей поймать и то им их сдали. Я вчера  вечером по объездной ехал. Возле каждого гэшэфта по 20-30 машин стояло. Блин. Можно подумать все водилы трезвые. Только оттуда под шофэ минимум человек 40 уехало. А если по всему городу кабачки посчитать то минимум 300-400 водителей вчера под "газом" вечером ездили.

    Анонім reply Anonymous

    Что ты лепишь..... Минимум 300-400. Лично проверял(а)?

    Anonymous reply Анонім

    предполагаешь что больше?
  • Anonymous

    Мне сравнение понравилось - теряет 170 бутылок водки. Сразу сериал "Воронины" вспомнился. Там дедушка постоянно говорил: "Это же сколько колбасы на эти деньги купить можно?!!!!" Журналисты- Вы сравните сколько ребятенку плюшек на эти деньги купить можно, или скольким больным детям помочь. А они на водку переводят. Еще в сигаретах, косяках и экстази посчитайте.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні Від читача 16:59 Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up