На що підуть гроші, що вінничани надсилали армії?

На що підуть гроші, що вінничани надсилали армії?
На бронежилети, спальні мішки та маскувальні сітки. У цьому першопотребу бачить Генштаб. Рахуючи заплановане, RIA з’ясувала, що новий бронежилет дістанеться тільки кожному десятому військовослужбовцю, а спальний мішок – кожному сьомому

На вінницький цільовий рахунок збору коштів для Повітряних сил України за місяць надійшло майже два мільйони гривень. Їх одразу почали витрачати – закупили акумулятори для машин і літаків, радіостанції для зв’язківців, шини і запчастини для військової автотехніки...
А освоювати гроші з двох центральних благодійних рахунків, відкритих в казначействі для Міноборони в рамках акції “Підтримай Українську армію”, ще не можуть.
Минулого тижня депутати дозволили армії використовувати пожертвувані народні гроші у разі збройної агресії або збройного конфлікту. Загальна сума зібраних грошей, за даними на початок тижня, перевищила 98 мільйонів гривень. Більше половини з цієї суми, як сказав заступник директора Департаменту фінансів Міноборони України Сергій Винник, планують спрямувати на першочергові потреби за пропозиціями Генштабу Збройних сил України. На 57,5 мільйона гривень закуплять бронежилетів, спальників, ізолюючих підстилок, маскувальних сіток та засобів зв’язку й комплектуючі до них.




Нагадаємо, що акція підтримки української армії почалася місяць тому - з початку російської агресії. Люди клали гроші на два казначейські рахунки або дзвонили чи відправляли СМС на номер 565, щоб перерахувати свої п’ять гривень на рахунок Міноборони, призначений для матеріально-технічного забезпечення армії. Останній, до речі, зібрав майже 24 мільйони.
Рахунки залишать відкритими, бо в коштах для армії зберігається потреба. Крім того, як стало відомо днями, на приведення армії в боєздатність взяли гроші з державного резерву. Уряд додатково виділив 4,6 мільярда гривень. І з них два з половиною мільярда вже отримали Збройні сили України. Решту очікують до червня.
Як пояснили в медіа-центрі Міноборони, – виділили кошти із резервних фондів держави не на закупки, а на ремонт і обслуговування існуючої військової техніки. 600 мільйонів звідси ж підуть на громадян, призваних у зв’язку з мобілізацією. Тобто на грошове забезпечення їх, як військовослужбовців військової служби за контрактом.

Читайте також:
40 мільйонів гривень люди не пожаліли на українське військо. У Вінниці віддали мільйон
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    Спальні мішки офіцери вже купили за власний кошт, годувати їх теж ніхто не хоче (хоча по телевізору говорять, що годують). Суцільна "економія" та БРЕХНЯ!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up