Біля суда зібрались активісти, аби не дати "тихо" вибрати голову суду (ОНОВЛЕНО)

Біля суда зібрались активісти, аби не дати "тихо" вибрати голову суду (ОНОВЛЕНО)
Сьогодні, 14 квітня, біля 50 активістів Правого сектору, Самооборони та народного трибуналу зібрались біля суду.

- Ми знаємо щонайменше сім суддів корупціонерів, - сказав вчора, 13 квітня Юрій Хорт на Віче. - З понеділка підемо до вінницького міського суду і будемо вимагати документи відносно всіх цих осіб, для того, щоб відправити їх на тимчасову комісію з перевірки суддів.


Сьогодні, 14 квітня,  зранку активісти прийшли до суду. Вони вимагають негайно припинити процедуру обрання голови Вінницького міського суду.
{photo_gallery id=4344|}

До суду принесли шість скатів. 
{photo_gallery id=4343|}

Відео дня
> Люди, які мали при собі документи записались і зайшли всередину.  Трохи почекали на коридорі, потім увійшли до кімнати де почили збиратись судді.
{photo_gallery id=4345|}
Засідання розпочав виконуючий обов’язки голови суду Євген Овсюк. Він зачитав звернення активістів, а також листа від трьох суддів про те, що вони не можуть буди присутні на засіданні через навчання. Присутні 32 судді з 40. 
{photo_gallery id=4346|}

Суддя Олійник сказав, що сьогодні мало суддів, невідомі кандидатури, початок тижня  і запропонував перенести голосування на 25 квітня, на 16.00. 

Крім того виступили Хорт, Палій та представник «Свободи». Погодились перенести вибори з умовою, що вони будуть прозорими. 

Голосування вирішили перенести. Овсюк обіцяв що до 18 квітня розглянуть кандидатури і викладуть всі відомості на сайт суду. 

Після цього активісти виходять на вулицю. Там Хорт закликає людей сходити ще до прокурора. «На прокуратуру» йдуть переваежно люди старшого віку. «Самооборона» та «Правий сектор» залишається.

{photo_gallery id=4347|}

Коментарі (56)
  • Anonymous

    незрозуміло, навіщо приперли шість скатів? Від кого обороняти приміщення суду? Від Хорта? Від суддів?Або, навпаки, для мирного захоплення будівлі - шість скатів мало!
  • Anonymous

    Павленко.
  • Anonymous

    Хорт боїться, а це добре!
  • Anonymous

    А фамилия судьи как кто скажет?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:43 Мільйонери у вінницьких МСЕКах: друга частина огляду декларацій голів комісій за 2023 рік 16:25 Куди у Вінниці піти на курси: твоя нова робота (партнерський проєкт) 16:24 Зеленський підписав закон про мобілізацію 16:06 У фонді музею Вінниці зберігається карткова гра флірт «Калина» 1920-1930-х років photo_camera Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 15:15 У Вінниці вже понад 30 трамваїв Tram-2000. Коли отримаємо решту швейцарських вагонів 15:14 Славетні хори з Житомира і Тернополя, французька музика і «Цей сон»! ТОП концертів квітня у філармонії play_circle_filled photo_camera 14:59 Патрульні виявили наркотики у вінничанина, який порушував комендантську годину photo_camera 14:40 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 14:28 Вінницькі черлідерки завоювали цілий комплект нагород на чемпіонаті України photo_camera 14:01 Понад 40 вулиць Вінниці нині без світла: адреси та причина відключення 13:50 За Тяжиловим планують побудувати нове виробництво. Триває обговорення 12:55 У Тульчині п'яний водій хотів відкупитися від поліції та не вийшло 12:05 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera 10:02 Майже рік медики боролися за його життя. Вінниця прощається з Героєм Дмитром Ковальовим 09:51 Вночі збили дев'ять «шахедів», а на фронті за добу відбулося 104 бойових зіткнення 08:49 Сьогодні з іменинами вітаємо Ірину та Галину. Історія, заборони та прикмети 16 квітня 08:10 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт) 08:00 Вакансії в Україночка, Грош, Green cool та 89 актуальних пропозицій роботи у Вінниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up