Ольга Богомолець у Вінниці поспілкувалась з родинами загиблих бійців

Ольга Богомолець у Вінниці поспілкувалась з родинами загиблих бійців
Презентувати благодійний проект «Люди допомагають людям» сьогодні, 22 травня до Вінниці приїхала Радник Президента, нардеп Ольга Богомолець. На зустрічі о облдержадміністрації були присутні члени родин загиблих героїв, волонтери, представники громадських організацій.

- Тієї країни, за яку гинули наші герої ще не збудували. Вони гинули за країну без корупції, для справедливих і чесних людей. В пам'ять про кожного нашого героя ми не мусимо відступити ні на мить. Кожна дружина і мати – частинка героя, яка мусить міняти країну. Саме тому я зустрічаюсь з усіма родинами загиблих в Україні, - говорить Ольга Богомолець.

Ціль благодійної платформи «Люди допомагають людям»  - надавати допомогу сім’ям, що втратили годувальників внаслідок подій Революції Гідності та військових дій на Сході України. Для цього організатори хочуть зібрати на порталі всі постраждалі сім’ї і надавати їм матеріальну допомогу.

Відео дня

Щоб оцінити потреби родини, про кожну планують відзняти відео-сюжет. Сімї отримають пільгові персональні банківські рахунки у Райффайзен Банку Аваль.  

Ольга Богомолець відзначила, що допомога надаватиметься адресно, без посередників.

-  Спеціально розроблені програми «Соціальний калькулятор» та «Індикатор наповнення» дозволяють вирівняти баланс допомоги різним учасникам проекту та уникнути зловживань у сфері благодійної допомоги. Також розроблені механізми, котрі унеможливлюють використання родин з метою відмивання коштів», - відзначила народний депутат.

Членам сімей, котрі втратили годувальників детально розказали про механізми та можливості платформи «Люди допомагають людям». Представникам ветеранських організацій та волонтерам, що працюють із бійцями, котрі пройшли АТО, презентують «Робочий зошит «Програма самоуправління для військового». Дана методичка розроблена у співпраці українських та американських психологів і покликана допомагати колишнім бійцям долати наслідки посттравматичного стресового розладу, повертаючи солдат від жахів війни до нормального мирного життя.

Після презентації програми присутні в залі ставили запитання Ользі Богомолець. Член правозахисної організації солдатських матерів «Мальва» Людмила Менюк просила сприяти розгляду законопроекту 1688. Він захищає соціальні права добровольців та їх сімей, які залишаються без пільг та допомоги. У жінки 27 липня під Георгіївкою загинув 23-річний син, доброволець «Айдару» Станіслав Менюк.  

- Якщо не буде до 27 липня закону, під стінами Верховної Ради почнемо сухе голодування, - сказала Людмила Менюк.

Ольга Богомолець пообіцяла зробити все можливе.

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Дарья

    Матеріальна допомога та підтримка цим родинам дуже потрібна, добре, що про них не забувають та намагаються всіляко допомогти.
  • 8

    Богомолец -популистка и коррупционерка,пусть лучше расскажет,как она приворовала замок 17 века,памятник архитектуры сделала своим "имением" и прочее...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up