У Вінниці створюють підрозділ особливого призначення зі служивих добровольців

У Вінниці створюють підрозділ особливого призначення зі служивих добровольців
На півдні і сході вже створили сім таких структур. Інформація про них розходиться в соціальних мережах. Люди пишуть про нових спецпризначенців, як несудимих чоловіків на чолі з офіцерами міліції і прикордонної служби. Їх на час виконання завдань мають озброїти автоматичною зброєю

Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення. В такий підрозділ з охорони громадського порядку у Вінниці зараз почали набирати добровольців. Записує бажаючих відділ кадрового забезпечення обласної міліції.
Оголошення про створення підрозділу з’явилося сьогодні, 17 квітня, на сайті обласної міліції. Там сказано, що спецпідрозділ створюється в структурі міліції „з метою належного забезпечення прав та свобод громадян, захисту суспільства від злочинних посягань, охорони громадської порядку”. Місце дислокації – Вінниця. А начальницький та рядовий склад ще мають сформувати.
Вимоги до кандидатів такі: громадянство України, вік 19-35 років, повна загальна середня освіта, служба в Збройних Силах України (або непризовний вік від 25 років при умові придатності до військової служби). І ще одна обов’язкова умова – не притягувався до кримінальної відповідальності.
Як пояснили у секторі зв’язків з громадськістю обласної міліції, створювана структура – це підрозділ з охорони громадського порядку, який захищатиме Вінницю від радикалів і сепаратистів та інших криміногенних проявів. Цей підрозділ не має замінити колишній „Беркут” (замість нього вже укомплектований інший із переатестованих тих самих бійців). Хоча превагу все-таки надають, як сказано в офіційному повідомленні про набір добровольців, колишнім працівникам органів внутрішніх справ. Правда, з обмовкою – крім звільнених за негативними мотивами.
Спецпідрозділи з охорони громадського порядку вже працюють в південних і східних областях. "Святий Миколай" у Миколаївській області, "Дніпро-1" у Дніпропетровській області, "Схід" у Луганській області, "Харків" та "Слобожанщина" в структурі міліції Харківської області, "Шторм" на Одещині та "Каскад" на Полтавщині. Вже є сім батальйонів, а загалом планується створити 19 таких спецформувань.
- Створення цих спецпідрозділів відбуватиметься в найкоротший термін, без зайвих зволікань і процедур, в умовах цілковитої відкритості, - повідомляє Укрінформ.
Карта із назвами вже створених нових структур і телефонами для зв’язку із ними зараз ходить соціальними мережами. В коментарях пишуть, що набирають в батальйони несудимих чоловіків старшого віку - до 50 років. Їх на час виконання завдань мають озброїти автоматичною зброєю. Керувати добровольцями будуть офіцери міліції і прикордонної служби.



А для запису у вінницький підрозділ особливого призначення треба звертатися в управління кадрового забезпечення міліції Вінницької області. Телефон координатора (097)306-07-51. Стаціонарні номери: (0432)59-37-09, 59-33-69, 59-36-24, 59-36-26, 59-33-61, 59-36-06.
- Перевага надається тим, хто пройшов дійсну строкову службу у Збройних Силах України, мають спортивні досягнення та добру фізичну підготовку, колишнім військовослужбовцям та колишнім працівникам органів внутрішніх справ (крім звільнених за негативними мотивами), - сказано також на сайті міліції і розміщений перелік документів, який треба мати при собі для оформлення:
- паспорт громадянина України та його копію (1 та 2 сторінки, реєстрація);
- Довідка про присвоєння ідентифікаційного номера та її копія;
- Військовий квиток або документ, який його заміняє;
- Трудова книжка;
- Документ про освіту та його копія (для осіб, які закінчили школу, ПТУ – атестат про повну загальну середню освіту, для осіб, які закінчили технікум, коледж, інститут, університет тощо – диплом з додатком);
- Характеристики;
- Декларація про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2013 рік, передбачена Законом України «Про засади запобігання і протидії корупції» від 07.04.2011 № 3206-VI;
- Фото 9х12 – 1 шт., 3х4 – 2 шт.

 

Коментарі (18)
  • Anonymous

    Вища освіта в 19 років? Вітю,ти щось плутаєш... Мені тебе дуже шкода,якщо ти вважаєш,що в армії є лише майори,в яких "талія 1.5 метри". До речі,раджу подивитися значення слова "школота".
  • Anonymous

    От і я про те...
  • Anonymous

    "Обещать-не значит жениться".
  • Anonymous

    в Днепре такому подразделению обещают 15 кусков зарплату, а у нас они за еду будут ходить?*
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up