Сепаратисти у Слов’янську захопили ще кількох журналістів. Сергія Лефтера досі не визволили

Сепаратисти у Слов’янську захопили ще кількох журналістів. Сергія Лефтера досі не визволили
Вже п’ять днів вінницький журналіст Сергій Лефтер перебуває в полоні у сепаратистів в Донецькій області. За ці дні у Слов'янську викрали журналістку Ірму Крат, двох італійських журналістів - Поля Гого та Коссімо Аттанасіо та білоруського журналіста з газети Дмитра Галко.

Про самого Сергія інформації дуже мало, втім вчора о 17:29  його друг Андрій Гуменчук, розмістив в соцмережі інформацію з власних джерел,  що поки що з Сергієм все добре.  
«Погана новина - Слов'янськ продовжує давати жару. У місті не залишилось нічого українського. Ні СБУ, ні МВС, ні самооборони, ні взагалі якихось активістів. Хто міг - уже виїхав звідти. Хто лишився - нікому не вірить. І допомоги на місці нема звідки чекати. Детальніше - гортайте сайти новин. Я б радив Українську Правду. Хороша новина - нашого Сергійка це майже не стосується. Сепаратисти уже й не раді, що зв'язалися з нашим Лефтером. Можливо, через розголос, який отримала ситуація. За це хочеться подякувати всім, хто не байдужий. За останньою інформацією, тримають його у захопленому відділенні МВС, а не у СБУ, як повідомлялось раніше. Ставляться, як і раніше, нормально».

Також Андрій вказав, що адвокати готують заяву до міністерства внутрішніх справ від імені батьків та до Європейського Суду з захисту прав людини, який змушений реагувати миттєво й звертатись до України й Російської Федерації. «Сергій знає, що його намагаються визволити й уже готується до виходу на свободу» - підводить підсумок Андрій.
Більше того, Андрій оприлюднив інформацію з власних джерел стосовно інших осіб, котрі, можливо, утримуються разом із Сергієм. За його словами сепаратисти також захопили «якогось» депутата, журналіста із Сумщини й автомобіль із двома працівниками Донецької філії Укрчастотнагляду.
Крім того, вчора, 20 квітня сепаратисти схопили пізно вночі журналістку Ірму Крат, активістку "жіночої сотні Майдану". За даними джерел, її звинувачують нібито в "тортурах антімайданівців і розстрілі "Беркута". Журналістів привели до Ірми Крат, у якої був пакет на голові, і, вказавши на неї, заявили, що у неї була "жіноча сотня" на Майдані, а в Слов'янськ вона приїхала, "щоб шкодити". Після цього Крат повели в невідомому напрямку – повідомляють ліга новини.
Як розповіла Крат в коментарі російському телеканалу LifeNews, вона приїхала в Слов'янськ як журналіст, висвітлювати події. Ірма співпрацює з проектом "Прихована правда".

Відео дня
>


Колеги викраденої в Слов'янську Ірми Крат намагаються зв'язатися з сепаратистами і почути їхні вимоги щодо захопленої активістки. Про це 5 каналу заявив Олег Веремеєнко - адвокат інтернет-телебачення "Прихована правда", з яким співпрацює Ірма.
Одночасно юрист підкреслив, що окрім Ірми, сепаратисти утримують і екс-журналіста Першого національного Сергія Лефтера.
"Вона знаходиться під контролем активістів, які захопили будівлю СБУ в Слов'янську, це точно. Шукаємо можливість увійти всередину і почути їхні вимоги про те, на яких умовах вони готові її звільнити. Крім того, там ще журналіст на прізвище Лефтер. Наш колега з Першого національного - так само міститься там. Просто затримали і тримають в якості живого щита на випадок штурму", - розповів юрист.


Інформацію про викрадення двох італійців - Поля Гого та Коссімо Аттанасіо та білоруса Дмитра Галко розмістив на своїй сторінці  у Facebook журналіст і блогер Денис Казанський – повідомляє hromadske.tv. За його даними, бойовики відібрали в них документи, гроші та фототехніку.

Коментарі (17)
  • Anonymous

  • Anonymous

    Хохол останется хохлом Хоть ты пусти ЕГО в Европу Где надо действовать умом, Он напрягает только ж*пу. И потому-то на Руси Завещано аж Мономахом: "Связаться Боже упаси! С тремя - жидом, хохлом и ляхом ". Коварен жид, хотя и слеп ; Кичливый лях - похуже бл ** и, Хохол же - съест с тобою хлеб, И тут же в суп тебе нагади. "Хохлы" Т.Г.Шевченко 1851г.
  • Anonymous

  • Anonymous

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up