Із добровольців створюють підрозділ особливого призначення “Вінниця”

Із добровольців створюють підрозділ особливого призначення “Вінниця”
Міліція шукає 200 служивих добровольців для роботи за 2,5 тисячі гривень спецпризначенцями. Бажаючих, кажуть в міліції, багато. За перші дні набору підібрали підходящих 15 вінничан. Колишніх беркутівців у цю структуру обіцяють не переводити.

На південному сході вже створили сім батальйонів з добровольців. Інформація про них розходиться в соціальних мережах. Пишуть про нових спецпризначенців, як несудимих чоловіків на чолі з офіцерами міліції або прикордонної служби, котрих на час виконання завдань озброять автоматичною зброєю.
У вінницький батальйон патрульної служби міліції особливого призначення із основним завданням - охорона громадського порядку – записує кандидатів управління кадрового забезпечення обласної міліції, бо формується батальйон в структурі Міністерства внутрішніх справ. І кадровики розповіли, що підходящих добровольців за перші два-три дні знайшлося 15. У телефонному режимі цікавилися значно більше людей. Почали ж на повну приймати документи кандидатів тільки вчора, в перший робочий день після свят.
Місце дислокації батальйону із добровольців – Вінниця і назва така ж. Але бази і командира правоохоронці ще не підібрали.
- Кандидатуру командира батальйону погодимо з громадськістю, - говорить начальник обласної міліції Олег Школьний. – Це має бути людина з досвідом керування схожим підрозділом і в першу чергу патріот, готовий виконувати завдання по захисту громадського порядку.
Перевірку в рядові обіцяють проводити спрощену - на фізпідготовку й чи не притягувався до кримінальної відповідальності. На міліцейському сайті опублікували такі вимоги до кандидатів: громадянство України, вік 19-35 років, повна загальна середня освіта, служба в Збройних силах України (або непризовний вік від 25 років при умові придатності до військової служби).
Ці люди будуть захищати вінничан від радикалів і сепаратистів. А превагу все-таки надають, як сказано в офіційному повідомленні, колишнім працівникам органів внутрішніх справ. Правда, з обмовкою – крім звільнених за негативними мотивами.
Начальник міліції каже, що радо приймуть в батальйон „Вінниця” військовослужбовців з частин 3028 (калинівський полк “Ягуар”) та 3008 (конвойна бригада з вул. Некрасова). Але колишніх беркутівців у цю структуру обіцяв не переводити.
- Ми не хочемо, щоб у нас повторилися події, які ми бачимо на сході, тому формуємо цей батальйон з людей, які дійсно мають намір служити і охороняти громадський порядок, - говорить Олег Школьний. - Це буде батальйон зі всіма атрибутами військового підрозділу. Зі свою структурою й завданнями, принципом однокерівництва, формою і розпізнавальними нашивками. Плануємо використовувати цих людей в першу чергу в обласному центрі та в навколишніх населених пунктах. Але в період ускладнення оперативної обстановки – на території всієї області. Мені складно забрати дільничних із Вінниці і перекинути в Піщанку, наприклад. А цей батальйон буде мобільний й зможе виконувати досить широкий аспект завдань. Це й робота на блокпостах, і патрулювання в місцях ускладнення криміногенної ситуації. Сталося кілька пограбувань чи розбоїв на території якогось району - їх туди направимо на нічне патрулювання, перекриття маршрутів руху, прочісування території. І специфічне завдання із виявлення посівів маку та коноплі на закинутих хуторах теж цей підрозділ зможе виконувати.
Скільки платитимуть за роботу „куди пошлють”? Від 2,5 тисячі гривень. Фінансування таких батальйонів бере на себе Міністерство внутрішніх справ - виділятиме кошти на місця, а тут перерозподілятимуть.   
- Зарплата поки що планується в таких рамках, що й працівникам батальйону патрульно-постової служби. Самі розумієте, у нас не настільки багата держава з усіма тими загрозами, що є, аби платити зараз більше, - сказав начальник міліції.

Що нести з собою в міліцію для оформлення:
- паспорт громадянина України та його копію (1 та 2 сторінки, реєстрація);
- довідку про присвоєння ідентифікаційного номера та її копія;
- військовий квиток або документ, який його заміняє;
- трудову книжку;
- документ про освіту та його копія (випускникам шкіл, ПТУ – атестат про повну загальну середню освіту, випускникам технікумів, коледжів, інститутів, університетів тощо – диплом з додатком);
- характеристики;
- декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2013 рік (за Законом України «Про засади запобігання і протидії корупції» від 07.04.2011 № 3206-VI);
- одне фото 9х12 та два - 3х4.
 

Коментарі (8)
  • Anonymous

    вот так они их боятся:
  • Anonymous

    Ще Національна Гадина. Тьху,Гвардія...
  • Anonymous

    Тролляки бесчинствуют, это хорошо. Значит уважают.
  • Anonymous

    А кто-то может сказать, какие силы нас теперь защищают? 1. Милиция (сам Бог велел). 2. Правый сектор Чумака. Вроде обещал поддерживать порядок. 3. Казаки Богунского полка (или они только автоматы разбирают) 4. Силы самообороны. 5. Какие-то формирования Юлии Тимошенко (вроде собирала рать). 6. Армия (которая вместе с народом и может подавить любого сепаратиста и налетчика). 8. Был Беркут... Что-то же должно быть взамен... 9. Хорьки в какой-то степени наводили порядок... 10. Служивые добровольцы. Это я останусь в одиночестве??? Да.. Беспокоит, как бы они в защите меня не передрались между собой... Хотя, при погромах и не разберешь - кто громит, а кто искренне защищает.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни 11:50 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 11:43 До 400 тисяч гривень готові дати ветеранам на бізнес у Вінниці. Триває конкурс 11:17 Знищили усі 13 ворожих ударних дронів. Цієї ночі на Вінниччині працювала ППО 10:36 Сталося аварійне відключення води на 16-ти вулицях та в одному мікрорайоні. Адреси 10:07 У Вінниці знеструмили шість вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 09:20 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній) 09:11 Вінниця проводжає на вічний спочинок військового Сергія Плаксюка
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up