Як вінницький ЖЕК побудував євро-пандус... У стіну

Сьогодні, як завжди після роботи, повернувся додому. Але все було не так як завжди. Відтепер вже ніколи не буде "як завжди". Відкривши двері під'їзду мене зціпило. Спочатку я не повірив своїм очам. Але це була правда. З'явився пандус. Але непростий пандус. Він своєю абсурдністю, нагадує і цілком може претендувати на роль інсталяції на виставці сучасного мистецтва Бієнале. Куди б ви подумали, він вперся. Не повірите. У стіну!
Сила інженерної думки діячів ЖЕКу №7 вражає своєю геніальністю. Польоту їх фантазії просто немає меж. Ті хто будував пандус, мабуть перед цим гарно прийняли на душу, або покурили. Як в здравомислячої, тверезої людини може з'явитися ідея будувати пандус до стіни? Чи вони захотіли увійти в історію? У гурту Led Zeppelin є після "Драбина в небо". А у Вінницького ЖЕКу №7 буде "Пандус у стіну".

(клікніть для збільшення)


Яким має бути пандус
Емоції-емоціями, але давайте розберемося. Чому у нас як завжди гарну ідею спаскудить її реалізація.

Найкритичніша вимога до пандусу - це кут нахилу. Але навіть розробники Державних будівельних норм по доступності будинків і споруд для маломобільних груп населення, не могли передбачити, що існують ідіоти, які додумаються пандус заглушити стіною.
Якщо ж говорити про комфортний підйом пандусом, то висота одного підйому не має бути вищою за 80 см., а уклон не більшим за 8%. По факту на фото пійом майже 1 м., а уклон 30%. Це в 2,5 рази більше за уклон, який вже називають небезпечним. Але грець з тим уклоном, що ж робити зі стіною?




Хто платитиме за самодіяльність ЖЕКу
Не сумніваюся, що за роботу генію-проектану та алкашні, яка робила пандус треба заплатити. Також щось коштують матеріали. Цікаво, що основа всередині - зі старої цегли. Вже просто бачу перед очима ці накладні на 5000 цеглин і на 10 мішків цементу, які використила на будівництво пандуса. Якщо діячі з незаконного ЖЕКу, який неправомірно нав'язує свої послуги, нарахують додаткову плату за цей витвір архітектури, то від мене вони ні копійки не отримають. Так як не отримували останні 4 роки. Інші меншканці, сподіваюся, також поставлять на місце хитрожопих ділків ЖЕКу №7, яких призначила "стригти" людей, вінницька "жеківська мафія" з міської ради.


ДБН В.2.2-17:2006 "Доступність будинків і споруд для маломобільних груп населення"

Зрозуміло, що Державні будівельні норми створені в першу чергу для новобудов, але саме з цих норм можна почерпнути інформацію, яким же має бути пандус, щоб маломобільні групи населення могли ними комфортно користуватися.

6.2 Сходи і пандуси

6.2.3  Максимальна висота одного підйому (маршу) пандуса не повинна перевищувати 0,8 м при уклоні не більше 8 %. При перепаді висот підлоги на шляхах руху 0,2 м і менше допускається збільшувати уклон пандуса до 10 %. У виняткових випадках допускається передбачати гвинтові пандуси.

Ширина пандуса при виключно однобічному русі повинна бути не менше 1,0 м, в решті випадків її слід приймати за шириною смуги руху згідно з 6.2.1.

Площадка на горизонтальній ділянці пандуса при прямому шляху руху або на повороті повинна бути глубиною не менше 1,5 м.

6.2.4 Несучі конструкції пандусів слід виконувати з негорючих матеріалів з межею вогнестій-кості не менше R60 з дотриманням вимог ДСТУ Б В. 1.1-4.

У будинках І ступеня вогнестійкості несучі та огороджувальні конструкції приміщень з пан­дусами повинні мати межу вогнестійкості не менше ніж R150 (для колон), REI150 (для стін), ЕІ150 (для перегородок), а у будинках II ступеня вогнестійкості - R 120 (для колон), REI120 (для стін), ЕІ 120 (для перегородок) тощо.

6.2.5  Слід передбачати бортики заввишки не менше 0,05 м по поздовжніх краях маршів пан­дусів, а також уздовж крайки горизонтальних поверхонь при перепаді висот більше 0,45 м для
запобігання зісковзуванню тростини або ноги.

6.2.6  Уздовж обох боків усіх сходів і пандусів, а також біля всіх перепадів висот більше 0,45 м необхідно встановлювати огорожу з поручнями. Поручні пандусів слід розташовувати на висоті 0,7 і 0,9 м, сходів - на висоті 0,9 м, а в дошкільних закладах, парках, дитячих майданчиках - також і
на висоті 0,5 м.

Поручень перил з внутрішнього боку сходів повинен бути безперервним по всій їх висоті. Завершальні частини поручня повинні бути довші маршу або похилої частини пандуса на 0,3 м.

6.2.7    На верхній або бічній, зовнішній відносно до маршу поверхні поручнів перил повинні передбачатися рельєфні позначення поверхів. Розміри цифр повинні бути не менше, м: ширина-0,01, висота - 0,015, висота рельєфу цифри - не менше 0,002м.

Коментарі (21)
  • Анонім

    уже давно его разобрали
  • Анонім

    Жек 7 
    Сьогодні вимкнули гарячу та холодну воду, написали об'яву, що із 9 по 17 не буде. Вже пів на 21-шу, а води так і нема. А до диспетчера недозвонитись.

  • Анонім

    може автор статті і правий, але мені чомусь здається, що він дотошний тип без почуття гумору...
  • Анонім

    Всё очень просто, нужно снести стену и будет вам проезд для колясок.
  • Когут Ната

    равшан и джамшут?
Як у СкайПарку молодик намагався мій велосипед вкрасти (ВІДЕО)

Як завжди, після завершення робочого дня, 29 липня я прийшов на стоянку ТРЦ SkyPark за велосипедом, на якому приїжджаю на...

Як вінницький ЖЕК побудував євро-пандус... У стіну

Сьогодні, як завжди після роботи, повернувся додому. Але все було не так як завжди. Відтепер вже ніколи не...

Вінницька "терористка" Віта Заверуха показує фігуру в білизні (ФОТО)

Наразі, відтепер наша постійна жовта рубрика "#vТаблоїd". Дуже багато зараз гівна ллється на Вітуську: фошиздка,...

Активістка з Вінниці Віта Заверуха розстріляла двох екс-беркутівців у Києві?

- З Вінниці нас приїхало троє: я, Андрій і Гєсс, - про це каже хлопець на відео, яке розмістила міліція на своєму офіційному...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up