Всеукраїнський рух «Твоя Країна» 2015 у Вінниці

В рамках всеукраїнського проекту «Твоя країна» двадцятеро студентів віком від 18 до 21 років, з дванадцяти міст України, 4 дні гостювали у Вінниці. З 14 по 17 травня вони дізнавались нове про Вінницю та вінничан.

Некомерційний мережевий рух «Твоя країна» існує в Україні вже два роки. За цей час українські міста змогли відвідати понад 30 тисяч студентів.

В приміщені центру реабілітації Гармонія пройшла прес-конференція проекту «Твоя країна», на які учасники проекту розказали про свою діяльність. На запитання журналістів чому саме захід відбувається в центрі Гармонія, організатор прес-конференції Сюзанна Жуковська відповіла:  «Тому що, донедавна я сама була студенткою і мені стало цікаво, от і вирішила долучитись. А ще це чудова нагода показати студентам з усієї України, що в Вінниці люди з інвалідністю приймають активну участь у житті міста. В цьому проекті я була просто одною з команди організаторів і це було не тільки корисно для розвитку, це був чудовий досвід зовсім іншої форми роботи і її організації».

Студенти завжди були і залишаються вагомою і найактивнішою складовою населення. Це ще раз, на прес-конференції, підтвердили розповіді студентів про діяльність їх установ і організацій. Зокрема студентка з м.Суми розповіла, що у них найбільш активна молодіжна організація «Студентське Братство Сумщини» і вона поєднує 4 університети. Студенти з «СБС» пишуть проекти на гранти, виграють гроші, реалізовують свої думки. Створюють різні проекти, проводять багато тренінгів спрямованих на розвиток лідерських якостей у студентів. А студентка з Одеси повідомила, що представляє «Молодь Демократичного Альянсу» і вони теж проводять тренінги, благодійні акції на підтримку воїнів АТО, патріотичні фестивалі, волонтерський рух тощо.

 Студенти Ксенія і Віталій представили вінницьку локальну групу міжнародної організації «BEST».

У міжнародні організації «BEST» пріоритетним є влаштування освітніх курсів для студентів, а також знання англійської мови.

Завдяки тому, що локальні групи організації є майже в кожні країні Європи, студенти мають змогу подорожувати відвідуючи освітні курси в цих країнах. Ці курси в подальшому стають великою перевагою при працевлаштуванні. Для того щоб відвідати освітні курси, студенту потрібно пройти відбір, написавши мотиваційного листа англійською мовою. Ще організація «BEST» займається проведенням інженерних змагань і коли роботи доходять до національного етапу, то студенти презентують їх англійською мовою. Про все це розповідала Ксенія

Всього існує 3 етапи: локальний, національний і європейський. В цьому році національний етап пройде саме в Вінниці, а європейський етап відбудеться в Португалії.

Віталій додав, що ще  організація «BEST» проводить ярмарки кар’єри. Вони запрошують компанії, які пропонують вакансії. І коли студент закінчує навчання, то після співбесіди на нього вже чекає робота.

Тобто на прес-конференції проекту «Твоя країна» студенти не тільки говорили про самоорганізацію, а ще й ділилися досвідом як втілювати та проводити різні заходи.

 Артем Поліковський, організатор проекту “Твоя країна” у м. Вінниця, каже: «Якщо ми підключимо усю молодь України, то й враження про Україну зміниться, тому що дуже багато хто не знає, де яке місто знаходиться, та про те як люди живуть. З мого власного досвіду подорожувати - це дуже круто, цікаво, тому що ти дізнаєшся нове, знайомишся з новими людьми, відкриваєш для себе нові горизонти».

Візит студентів відбувся 14-17 травня, і припав до дати святкування Дня Європи у Вінниці. Саме тому кожен учасник зміг приєднатися до цікавих культурних заходів, концертів та флеш-мобів в самому центрі міста.

Також, за 4 дні, студенти дізналися про життя типового вінничанина, роботу молодіжних організацій, владних структур.

Відвідали музей видатного лікаря Пирогова, приватну виставку-музей Авто-мото-вело-фото-теле-радіо ретро-музею, пройшлися стінами педагогічного університету, побігали квестом по місту.

Познайомилися з учасниками теле-шоу та фотографами, пострибали досхочу на величезних батутах.

Спільно посадили дерево, до якого, відвідуючи Вінницю, обов’язково будуть повертатися. Ще студенти побачили митців Вінниці, які вразили їх своєю майстерністю.

Ну і звісно студенти відвідали найголовніший туристичний об'єкт - Вінницький світло-музичний фонтан Rohen.

Ось такі відгуки учасники проекту «Твоя країна», залишали в соц.мережах після того, як відвідали наше місто:

Викуся Мазан

18 мая 2015 в 15:50

Нове місто - нові емоції та враження. Цього разу про Вінницю. Якщо можна покохати місто, то я його кохаю. Якщо місто може бути музою то це теж неодмінно воно. Саме тут я зрозуміла, що означає фраза "вийти із зони комфорту", адже їхала сама, без друзів на 4 дні абсолютно не знаючи куди їду. Та будь-які сумніви розвіялись відразу ж по приїзді на вокзал, де мене зустріли сонні та втомлені, але дуже щирі та привітні організатори. Взагалі атмосфера міста змушує відчувати себе тут своєю: важко пригадати де ще, крім рідного міста можна відчувати себе так затишно. (Крім того я тепер повноцінний житель міста,адже маю його паспорт (посмішка).

Можна казати ще багато всього, та краще один раз приїхати, побачити все на власні очі і полюбити Вінницю всім серцем. Повертатися сюди знову і знову, знаходячи для себе ще крихту щастя.

Юлія Куксінова 18 мая 2015 в 23:09

"Твоя Країна" відкриває горизонти, ламає стереотипи та робить людей щасливими! І навіть не намагайтеся зі мною сперечатись :)

ТК Вінниця – це 4 незабутні та дуууже насичені дні.

Це жити вдвадцятьох в одній квартирі (бідна кішка).

Це годування людей цукерками без допомоги рук.

Це заробити гроші танцями, піснями і віршами на вулиці на ці самі цукерки.

Це безліч фоток з неординарними штуками.

Це прийняти участь у флешмобі.

Це коли ще в поїзді «Київ-Вінниця» з тобою вітаються незнайомі люди і виявляється, що вони теж їдуть на ТК.

Це місто з хорошим транспортом.

Це знаменитий класнючий фонтан.

Це порвані штани і балетки, що зовсім не зіпсувало настрою.

Це надзвичайної краси острів, який назавжди закарбується в пам’яті.

Це голлівудське «НЕ СМІТИ!»

Це надзвичайно крутий День Європи.

Це 4 концерти одночасно.

Це спати в палатці вшістьох, коли ненавидиш палатки і, знову ж таки, отримати величезне задоволення від цього.

Це сфоткатися з кожною живою скульптурою.

Це вивчити свінг за дві репетиції.

Це їсти піцу у ретро-трамвайчику.

Це відчути себе телеведучою.

Це водоспад у центрі міста.

Це коли немає часу навіть відповісти на телефонний дзвінок.

Це цілий день після поїзки сидіти і дивитися фотки.

Це дуже сучасна міська рада.

Це нічні відверті розмови у палатці.

Це танцювати у парку перед великою кількістю людей під колонку.

Це грати у «крокодила» і показувати уролога на катері.

Це українська авіація біля фонтану.

Це художник на шпагаті.

Це варити яйце у кафешці.

Це шалені пострибульки на батутах.

Це попрощатися о шостій у Вінниці і зустрітися о десятій в Києві :)

Це «АХРЄНЄТЬ»!! :)

До відома читача: проект «Твоя країна» був започаткований львів'янином Євгеном Демченком задля того, аби молодь з різних куточків України, на власні очі, змогла побачити найдивовижніші місця своєї Батьківщини та спростувати або підтвердити усталені стереотипи.

 

Коментарі (0)
Вінницькій ГО «Гармонія» виповнилося 22 роки!

Вінницькій ГО «Гармонія» 18 березня виповнилося 22 роки! ГО «Гармонію» знають і шанують не тільки...

Презентація книги поезій «Васи́льки» Ірини Зелененької

         На базі освітнього хабу «NotBox» кафедри української літератури Вінницького...

Калитко, Каданов, Куценко – поезія та пісні над вінницькими дахами

         У п’ятницю, 8 липня, я побував на благодійних поетичних читаннях Катерини Калитко,...

Покоління скалічене російською мовною пропагандою

        На мою думку, у теперішніх реаліях, саме мова є однією з ознак поваги й підтримки української...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up