Вінниця стала студентською столицею України!

Найбільш грандіозною подією цього літа став фінал  XVII Студреспубліки, який відбувся на Арабатській Стрілці, на узбережжі Азовського моря і зібрав навколо себе близько 700 учасників зі всієї країни. Цього року студреспубліканці працювали над надзвичайно важливою темою – «Програмою модернізації України».  

Вінницький регіон на фіналі Студреспубліки представила делегація у складі 88 чоловік на чолі з мером Олександрою Телегузовою – депутатом Студентського Парламенту Вінниччини, головою навчально-правового комітету СПВ.

Апогеєм фіналу XVII Студреспубліки стала перемога мера Олександри Телегузової у виборах президента Студентського парламенту України. Дівчина, яка є депутатом Студентського Парламенту Вінниччини, своєю напруженою роботою довела, що Вінниця гідна носити звання молодіжної столиці України. «Студентська Республіка цього року носила не зовсім традиційний характер, адже в умовах сьогодення молодь відчувала колосальну відповідальність щодо консолідації України та модернізації умов життя. Через застарілість інститутів справедливості, наша країна переживає період рецесії та декадансу. Найзмістовнішою частиною фіналу стала оргдіяльнісна гра, головною метою якої є напрацювання єдиної стратегії розвитку та модернізації держави. Попри скептицизм деяких експертів, нам вдалося створити єдиний документ, який чітко висвітлює провідні вектори та є базою для модернізації. Великим надбанням стало й те, що висвітлювалися як економіко-політичні напрями, так і морально-ціннісні. Ми говорили про медицину та формування здорової нації, політичні ліфти та правову культуру. Тому необхідно створити якісну документальну базу, переходити до глобальних дій, що допоможуть вийти на новий рівень роботи. Команда Вінницького регіону цього року для усіх стала еталоном дружності та працелюбності. І лише завдяки підтримці та самоорганізації нам вдалося отримати найвищу нагороду – звання студентської столиці України! Не дивлячись на те, що наші конкуренти, користуючись брудним механізмом чорного піару намагались приписати нам політичну заангажованість, ми залишаємось неупередженою командою, що прагне змін лише у найкращу сторону», – розповіла Студентський президент України Олександра Телегузова.

До Студентського парламенту України увійшла також Дарія Крамаренко – депутат Студентського Парламенту Вінниччини: «Я гадаю, цього року Вінницька область показала усій Україні, що наші студенти і компетентні у питаннях модернізації України, і успішні у субфестивлях. Не зважаючи на підміну понять, політичні ігри, підтримку наших конкурентів, підстави, ми все ж вибороли те, чого гідні. Ми всі приємно провели час, покупались у морі, здобули цінний досвід і познайомились з кльовими людьми зі всієї України. Я, як депутат Парламенту, сподіваюсь, що зможу виправдати сподівання виборців і своє чесне звання. Дуже приємно, що актив нашого міста залучився до Всеукраїнської Студентської Республіки. Думаю, наша робота була злагоджена саме тому, що ми вже разом пройшли багато труднощів, і я, як депутат СПВ, могла покластись на своїх колег, що так само невтомно боролись на благо всієї команди».

Кожен з членів магістрату Вінницького регіону доклав максимум зусиль для перемоги команди: «Студреспубліка 2015 – це подія, яку особисто я чекала цілий навчальний рік. Тут я вже вдруге, і з кожним роком фінал все  цікавіший і яскравіший: нові люди, нові регіони та нові знайомства. Будучи представником магістрату від Вінницької області, я впевнено можу сказати, що цього року кожен з нас доклав максимум зусиль для створення Програми модернізації України та для нашої перемоги», – зазначила член команди магістрату Ірина Гуцол.Протягом двох днів на фіналі  XVII Студреспубліки учасники працювали в рамках  оргдіяльнісної гри. Завдяки цьому студреспубліканці запропонували кілька шляхів модернізації України – створення на регіональному та національному рівнях клубів із залучення експертів, громадських діячів, політиків та відкриття центру з аналізу та генерації нових проектів у важливих сферах життя (освіта, підприємництво, охорона здоров’я тощо). Крім того, студреспубліканці розробили серію проектів для забезпечення здоров’я нації та реабілітації учасників АТО. Одним із кроків до модернізації, на думку українського студентства, є розвиток підприємництва, створення інфраструктури аналізу бізнес-ідей та інвестування в їх розвиток із залученням державних коштів.

Така серйозна і напружена робота не обійшлась і без розважальної частини. Приємним є те, що у більшості субфестивалів, які пропонувала Студреспубліка, Вінниця отримала бажану перемогу. Фаворитами стали: Андрій Федоров – топ-спікер Дебатів, Віталій Паламарчук – кращий гравець психологічно-інтелектуальної гри «Мафія». До того ж, Вінниця перемогла у субфестивалі КВН, виконала найкращий флешмоб.

Програма модернізації України ще удосконалюється, проте перші кроки до написання новітньої історії рідної держави зроблено! Віримо, що новообраний президент та парламент не підведуть, а студентська столиця України ще довго прийматиме молодь із усіх куточків великої студреспубліканської родини!

Коментарі (2)
  • Анонім

    Мы это сделали!:)
  • Галандзовський Денис

    це було божественно )

javascript:void(0)Сформували офіційне звернення до Прем'єр-Міністра України Гройсмана Володимира Борисовича! Оскільки...

Сьогодні, на сайті Верховної Ради України було оприлюднено проект закону “Про Державний бюджет України на 2017 рік”. На...

Наймолодший депутат Вінницької обласної Ради 7 скликання,  екс-депутат Студентського Парламенту Вінниччини , людина...

Зовнішнє незалежне залишилось позаду, приймальна комісія розпочнеться уже за декілька днів, але до якого ВНЗ вступати остаточно...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде? 12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 08:00 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up