Союз десантників України дав Порошенку місячний термін для наведення порядку в Мінобороні

Звільнити керівництво АТО та припинити мобілізацію юних недосвідчених хлопців, з такими вимогами звернулись до керівництва країни ветерани-десантники, що приїхали до столиці з 12 регіонів України. 
Вишикувавшись в колону, бійці крилатої піхоти пройшлись від Києво-Печерської Лаври до Адміністрації Президента, Верховної Ради та Кабміну. Під кожною з адмінбудівель керівник Союзу десантників України Сергій Лісовий зачитав звернення та передав його разом з додатками представникам влади.
- Ми підготували звернення до нашої влади з детальним переліком наших вимог і наполегливо просимо, щоб ці вимоги були розглянуті та задоволені протягом місяця, інакше розмови будуть інші – резюмував керівник «Союзу десантників України», полковник Сергій Лісовий.
Серед вимог десантників також: наведення порядку в Міністерстві оборони України; належна організація та проведення достойних поховань загиблих учасників АТО; забезпечення житлом членів сімей загиблих учасників АТО та статусом “учасників бойових дій” всіх учасників АТО; вирішення соціальних проблем сімей військовослужбовців, які прибули з АР Крим… 
На вирішення всіх цих питань Порошенку дали місяць, якщо не справиться – не виключений варіант задимлення Адміністрації Президента палаючими шинами, можливо будуть якісь інші, не менш радикальні заходи. Принаймні так чулось в колоні десантників.
На підтримку ветеранів-десантників вийшли також жінки, сестри та матері бійців, що сьогодні вже майже пів року без ротації та жодних вихідних перебувають у зоні АТО.
- Якби діти керівників держави вийшли на передову без будь-якого спорядження і воювали так, як це роблять наші діти, а відпочивали лише тоді, коли повертаються «грузом 300», то я впевнена тут, у ВР, приймалися б зовсім інші рішення.  – зі слізьми на очах говорила мати солдата, що наразі з подвійною контузією перебуває на лікуванні у Київському військовому госпіталі.
В колоні стояли десантники, які вже свого часу не раз «нюхали порох», однак, їм у віці за 50, дуже нелегко прорватись на фронт:
- «Малолєток» без підготовки мобілізують, а нами потурають – розповідає Володимир Степанович ветеран десантних військ, що пройшов Афганістан. – Ми не боїмось смерті, бо вже не раз дивились їй в очі хай би нас забирали воювати для чого вони хлопчиків зливають? Таке враження, що хтось спеціально це робить – винищує наш цвіт нації. Без досвіду, без захисного спорядження забирають на війну і використовують їх як гарматне м'ясо. Війну зливають – продовжує десантник. – Я вже три місяці як записався, - не забирають.
Між тим, керівник Вінницького Союзу десантників Віктор Малиновський стверджує, що їм самим, на базі ветеранів-десантників, приходиться  створювати свої так звані партизанські загони і по-тихеньку впроваджувати їх до лав українських силовиків:
- Це як мінімум дивно і не логічно, що нашого досвіду не потребує українська влада – говорить Віктор Малиновський. – Ми напрошуємось, а нас ігнорують. Якщо вже думають, що ми застарі для війни, то нас принаймні можна використовувати для тренувань бійців, що відправлятимуться в АТО.  Взагалі у нас до влади є чимало запитань, наприклад, чому до цих пір не розібрались з тими, хто розграбував  українську армію і практично знищив Збройні Сили? Я так собі думаю: комусь це вигідно і хтось все це прикриває. - підсумував десантник розвідроти.
Загалом на мітинг зібралось близько 700 ветеранів-десантників та військовослужбовців, однак якщо за місяць нічого не зміниться, бійці обіцяють збільшити кількість мітингувальників в 10 разів і таки добитись захисту прав учасників АТО.

Коментарі (3)
  • Союз десантників України

  • винничанин

    Это что, малиновский какого-то бедолагу нанял, блог за него вести ?
  • винничанин

    А слабо этим трусам не "вымогы высовываты", а "вишикувавшись в колону", отправиться на Донбасс воевать ?
Суди стали на захист вінничан від свавілля «Енера-Вінниця»

Несподівано з 1 січня 2019 року продавцем електроенергії стала ЕНЕРА-ВІННИЦЯ.  Всі ми знаємо, що ТАРИФИ в України...

Щоб врятувати себе і націю від неминучого знищення українців

Пенсіонери, вам не набридло, що вас весь час дурять? Політичні партії під різними гаслами, прикриваючись ідеалогією націоналізму,...

Е-декларування: Україну ми любимо, але гроші любимо більше

Мережу сколихнула хвиля обурення після опублікування Е-декларування народними обранцями. Окрім предметів розкоші, крадених...

Базова політична корупція знаходиться в стінах Адміністрації президента та Верховної Ради

Хіба  в АП є бажання? а в ВР політичні партії? Та ні, там клуби, закриті акціонерні товариства. Відомий голова правління,...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up