Серед журналістів Вінниччини поповнення

Нещодавно закінчилось навчання по журналістиці людей з інвалідністю в рамках проекту «Рівні можливості: журналістика для всіх».

22 жовтня 2014 р. о 15:00 в Інформаційному Центрі "Вікно в Америку" за адресою вул. Соборна, 73 (Вінницька ОУНБ ім. К.А. Тімірязєва) відбулась звітна конференція про реалізації проекту «Рівні можливості: журналістика для всіх»

З липня по жовтень 2014року 20 учасників пройшли курс тренінгів. Цей курс  формувався  з п’яти етапів. Кожен етап складався з двох днів, продовж яких учасники навчались основам журналістики і виконували практичні завдання. Учасників проекту навчали відомі фахівці з журналістики:

Інформаційна зустріч - знайомство з учасниками та вступ у навчальний курс «Переймаємо досвід: журналістика для всіх». Тренер: Євген Фролов (редактор газети RIA та 20minut.ua).

 

Семінар «Введення в професію журналіста». Тренер: Тамара Бабакова (екс-головний редактор журналу і сайту "Фокус"). 

 

 

 

 Семінар «Основи створення цікавого тексту». Тренер: Ілона Фанта (журналіст, медіа-тренер, кулінарний блогер).

 

 

Семінар «Робота в соціальних медіа». Тренер: Ольга Юркова (редактор, журналіст, медіа-тренер).

 

 


Семінар «Проведення журналістських розслідувань. Робота з відкритими джерелами інформації». Тренер: Катерина Іванова (журналіст, медіа-тренер).

 

 

Практичне заняття «Створення інтерактивної графіки. Журналістика даних». Тренер: Микола Костинян ( медіа-тренер, один з авторів Watcher.com.ua) 

 

 

 

Після кожного етапу учасники отримували домашнє завдання. Ці домашні завдання після перевірки (редактором газети RIA та сайту 20minut.ua) Євгеном Фроловим, у вигляді статей були опубліковані  на сайті http://vn.20minut.ua/ в рубриці Спец - Теми:«Журналістика для всіх».

Деякі з цих статей навіть потрапили на головну сторінку сайту. Читачі навіть не підозрювали, що авторами текстів були журналісти-початківці, тому що статті відповідали професійному рівню.

Учасники, які успішно впорались з всіма завданнями, були відзначені відповідними сертифікатами.

Двоє з учасників, які показали себе найактивнішими і вправними у написанні статей, були офіційно працевлаштовані журналістами сайту «20 хвилин». Ще один учасник отримав пропозицію вести свій блог на сайті «20 хвилин». 

Нагадаю, що проект «Рівні можливості: журналістика для всіх» був реалізований ГО «Гармонія» в партнерстві з медіа корпорацією «RIA», інформаційним центром "Вікно в Америку", Вінницьким обласним осередком Міжнародної Громадської Організації «Україна- Польша- Німеччина», ГО «Центр громадської активності «РЕЗУЛЬАТ», Вінницьким міжрегіональним центром професійної реабілітації інвалідів "Поділля". І за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні.

Особлива подяка координаторові проекту, людині з великим серцем і просто чарівні жінці, яку звати – Тихонова Дарія.

Коментарі (0)
Вінницькій ГО «Гармонія» виповнилося 22 роки!

Вінницькій ГО «Гармонія» 18 березня виповнилося 22 роки! ГО «Гармонію» знають і шанують не тільки...

Презентація книги поезій «Васи́льки» Ірини Зелененької

         На базі освітнього хабу «NotBox» кафедри української літератури Вінницького...

Калитко, Каданов, Куценко – поезія та пісні над вінницькими дахами

         У п’ятницю, 8 липня, я побував на благодійних поетичних читаннях Катерини Калитко,...

Покоління скалічене російською мовною пропагандою

        На мою думку, у теперішніх реаліях, саме мова є однією з ознак поваги й підтримки української...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up