Починаємо громадську кампанію "Рухаємо Вінницю"

Для того, щоб не мати проблем з серцем, бути стрункими і завжди мати гарний настрій, не потрібно багато часу та абонементи у фітнес-клуби. Достатньо лише ходити або бігати — це продовжить життя до восьми років

Щороку в усьому світі помирає понад 17 мільйонів людей від серцево-судинних захворювань. Це більше, ніж від сукупної кількості випадків смерті від усіх видів раку, туберкульозу, СНІДу тощо.

В Україні від хвороб серця помирає 160 тисяч осіб. Все це через те, що лише 13% людей займаються фізичними вправами. Вихід є — потрібно рухатись!



23 травня уся Вінниця біжить

Від сьогодні стартує новий проект “Рухаємо Вінницю”, аналогів якому у Вінниці ще не було. Він направлений на те, щоб залучити людей до фізичної активності та спорту. 23 травня о  15.00 пройде масовий забіг, який має назву “Вінниця біжить”. Взяти участь у забігу зможе кожен, незалежно від віку та статі. Вінничани будуть бігти від площі Незалежності до Центрального міського парку. Там їх чекатиме справжнє спортивне шоу, де будуть представлені різні спортивні секції та гуртки. Також будуть розіграші призів та подарунків. Організаторами виступають RIA, виконавчий комітет міської ради, комітет по фізичній культурі і спорту міської ради і Національний олімпійський комітет Вінницької області.

В рамках цього проекту кожного дня ми будемо публікувати спортивні статті, програми для занять спортом, корисну інформацію стосовно забігу на сайтах run.vn.ua, 20minut.ua та в соцмережах, на сторінках vk.com/runvn та
facebook.com/groups/runvn.



Через малорухливість людина в першу чергу починає страждати зайвою вагою. Від цього йде навантаження на усі органи. Потім починає страждати серце. Серцевий м’яз слабшає, сила скорочень зменшується — це тягне за собою зниження тонусу судин і призводить до серйозних патологічних процесів, а в подальшому до повної непрацездатності та смерті.

Ми рідко можемо побачити людей, які б ішли на роботу чи навчання пішки або хоча б їхали на велосипеді. Спортивні майданчики і зали теж часто порожні. Для прикладу, в Європі активний спосіб життя веде більше 60% людей. Для цього їм не потрібні дорогі фітнес-клуби, крутий спортивний одяг, суперові програми тренувань чи багато вільного часу. Європейці тренуються в парках, на стадіонах, по дорозі на навчання чи роботу. Роблять вони це не заради спортивних нагород, а для власного здоров’я.

Лікарі кажуть, що звичайна ходьба та біг зміцнює здоров’я та серце в цілому. Якщо кожного дня люди будуть бігати або ходити, то в середньому зможуть продовжити тривалість свого життя на шість-вісім років. Тож, вінничани, давайте рухатись і жити довше!


Ходьба — генератор ідей

Андрій Мореходов, бізнес-тренер

— Багато письменників і бізнесменів приймають свої рішення під час ходьби. Наприклад, письменник Чарльз Діккенс любив прогулюватись і кидати камінці у воду. В цей час йому на думку приходило багато ідей. Деякі люди прогулюються у лісі. Тут можна провести аналогію зі спортом. Людина йде в спортзал і навантажує свої м’язи, а потім у період відпочинку вони ростуть. Мозок — це теж м’яз, і коли ми знаходимось на роботі чи в офісі, наш мозок постійно навантажений різною інформацією. А коли людина виходить прогулятися, то її мозок розслаблюється, і на думку можуть прийти гарні ідеї.
А взагалі, якщо людина займається будь-яким спортом, то це напряму впливає на її характер. Вона може краще досягати своїх цілей та результатів. У неї просинається дух змагань.

Більше руху — більше позитиву

Юлія Федченко, спортивний психолог

— Рух — це життя! Якщо людина мало рухається, у неї починаються різного роду хвороби. Відповідно, змінюється її психологічний стан. Людина постійно перебуває в поганому настрої, починає дивитись на життя песимістично. А коли людина займається спортом або хоча б мінімальними фізичними вправами, у неї покращується кровообіг. Людина навіть починає думати по-іншому. Вона завжди у гарному настрої.
Під час фізичних навантажень головне — захотіти цим займатися і поставити собі ціль. Можна навіть побачити нового себе — красивішого, здоровішого. Якщо у людини проблеми зі здоров’ям чи вона хоче комусь сподобатись, то саме ці цілі вона може взяти собі за основу і йти до них. Головне — тренувати свою силу волі.

Рух зменшує хвороби серця

Марина Сізова, лікар-кардиолог
— Люди мало рухаються — це і є причиною серцево-судинних захворювань. Фізичні вправи, біг, ходьба безперечно зменшують ризики захворіти хворобами серця. В день потрібно проходити мінімум 200 метрів в середньому темпі. По можливості, не потрібно користуватися зайвий раз ліфтом. Також можна бігати. Робити це потрібно вдень та вранці. Швидкість бігу має встановити сама людина. Якщо вона біжить і вільно може говорити та не задихається, то цей темп — її. Біг не рекомендується людям, які перенесли інфаркт чи інсульт. Бігати краще по рівній місцевості на відстань до одного кілометра. В Америці та Європі люди вже давно борються з малорухливістю. Вони пересідають з автомоблів на велосипеди та ходять в спеціальні спортивні зали, щоб бути більш активними.

 

Коментарі (22)
  • Казакова Ольга

    Шановні коментатори, вам тільки та й посваритись би! І смішно і слізно!
  • Гончар Ярослав

    Ого а шо така велика дистанція вам несмішно

    Євгеній Ільчук reply Гончар Ярослав

    Забіг 23 травня - це початок великої кампанії "Рухаємо Вінницю". Така дистанція вибрана задля того, щоб її міг пробігти будь-який вінничанин, незважаючи на вік та свої фізичні можливості.В подальшому в рамках кампанії плануємо робити забіги і на довші дистанції.  А поки чекаємо Вас 23 травня о 15:00 біля міськвиконкому.
  • Анонім

    Група "БІгаємо разом"- це ділітанти. Малолетки. Іноді людей з 10 пробіжить і все. що тут крутого? А от Рухаємо Вінницю - ЦЕ СПРАВДІ КРУТО!!!

    Анонім reply Анонім

    Не потрібно нікого ображати.У нас одна спільна мета - пропаганда бігу, здорового способу життя і взагалі фізичної активності. На марафони з"їжаються сотні бігових клубів і не виясняють хто крутіше.  Давайте бігти разом заради однієї мети. Вінниця біжить - долучайтесь!!!!!
  • Євгеній Ільчук

    run.vn.ua (Рухаємо Вінницю) - це соціальна кампанія, яка спрямована рекламувати РУХ, зробити його модним та популярним. РУХ - це не тільки біг, а будь-яка активна фізична активність. У Вінниці такого справді немає. Ні одне медіа не проводило такої кампанії. Що стосується забігу, то вони у Вінниці справді проводились. Але наш забіг - це лише частина РУХУ.  



    Усі спортивні організації, які займаються бігом або іншими видами вуличного спорту ми запрошуємо долучитися до нашого заходу. Також ми розповімо про вашу діяльність вінничанам.
Навіщо дівчатам підтягуватись

Ціллю підтягувань є не набір маси тіла, а зміцнення м'язів, що дуже важливо для дівчат. Поліпшується постава і стан всього...

Прогрес в підтягуваннях за чотири тижні – це реально. Щоб підтягуватись більше за один підхід, 20minut радить скористатись...

Спортивний уїк-енд: рухаємо Вінницю разом

Післязавтра на  вінничан чекає найяскравіший забіг в історії Вінниці. Які сюрпризи готують учасникам організатори та...

Кохання і біг. Як кияни Максим та Олена закохалися під час пробіжки

Киянка Олена Федорова розповіла, що два роки тому весною на тренуванні бігла крос в парку та зустріла своє кохання. -...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up