Модний "аксесуар" просунутих міст - сіті-марафони

Захоплення вуличним бігом у світі - це дуже-дуже помітний тренд. Курити і пити - це вже не модно. В розвинутих країнам справді просунутими людьми вважаються ті, хто обов'язково займається якимсь видом спорту чи фітнесу. Вуличний біг - найбільш популярний.
Зазвичай люди бігають по-одному, або невеликими компаніями. Зазвичай - слухають музику, слідкують за показниками свого пульсу (на спеціальних браслетах).  
Але бувають дні, коли бігунів на вулицях великих міст можна побачити тисячами, чи навіть десятками тисяч. Це - сіті-марафони. Останнім часом їх проведення стало традицією кожного мегаполісу. У Києві, наприклад теж проводиться (до речі, саме сьогодні - 26 квітня). Окрім великих міст, свої марафони і напівмарафони проводять і маленькі. 
Не виключено, що найближчими роками до цього долучиться і Вінниця. Чому б і ні? Початком цієї традиції сподіваємося стане масовий забіг у Вінниці 23 травня. Детальніше на сайті - run.vn.ua.
А поки що - читайте другу частину підбірки найбільших марафонів у світі. А перша - тут

Тель-Авів: Samsung Marathon-Марафон
Тель-Авів Samsung-Марафон включає в себе кілька забігів, що дозволяє бігунам усіх рівнів та стилів взяти участь. Це щорічне загальноміське святкування підходить як для професійних бігунів на довгі дистанції, так і для новачків. Під час бігу учасники можуть насолоджуватися прекрасним видом берега моря і головних вулиць міста.
 

Tokyo Marathon
Марафон у Токіо. Про нього кажуть, що це той марафон у якому хочеться бігти. Він проводиться з 2007 року в лютому. На Токійський марафон-2015 подали заявки більше 300 тисяч людей. При цьому ліміт на участь обмежений: 28400 учасників в загальній категорії. Тільки кожен 11-й з бажаючих отримає заповітний марафонський номер Токіо-2015.
 

Пекінський марафон
Цей марафон має саму довгу історію серед подібних змагань в Китаї. Крім основної марафонської дистанції, проводяться також змагання в полумарафонскої дистанції, а також у бігу на 9 км і 4,2 км. Змагання проводяться в середині жовтня. Цей час є найбільш сприятливим з точки зору погодних умов. Міжнародний пекінський марафон вважається дуже престижними змаганнями як у Китаї, так і в усьому світі. За престижністю ці змагання багато фахівців ставлять на п'яте місце у світі. Учасникам змагань, які не вкладаються в час, пропонується сісти на автомобіль, щоб дістатися до фінішу. У 2014 спортсмени бігли марафон в Пекіні у респіраторах - через смог.
 

Московський марафон 
І хоч стусунки України і Росії зараз важко назвати дружніми, ми не можемо не згадати про Московський міжнародний марафон миру, який проходить у серпні-вересні. Спортивний захід проходить в Москві щорічно, починаючи з 1981 року і, за версією сайту «Пробіг», є одним з найбільш масових марафонів, що проводяться на пострадянській території. Траса марафону проходить по набережній Москва-ріки. В рамках змагань проводиться забіг на класичну марафонську дистанцію, забіг-супутник на 10 км та заїзд на візках людей з інваліднюстю.
У 2013 році українець Олександр Матвійчук з Одеси став переможцем серед чоловіків на Московському марафоні. Він пробіг 42 кілометри 195 метрів за 2 години 19 хвилин і 36 секунд. Двоє інших українців, Ігор Гелетій і Сергій Марчук, зайняли друге і третє місце, відставши від переможця приблизно на дві секунди.

Коментарі (0)
Навіщо дівчатам підтягуватись

Ціллю підтягувань є не набір маси тіла, а зміцнення м'язів, що дуже важливо для дівчат. Поліпшується постава і стан всього...

Прогрес в підтягуваннях за чотири тижні – це реально. Щоб підтягуватись більше за один підхід, 20minut радить скористатись...

Спортивний уїк-енд: рухаємо Вінницю разом

Післязавтра на  вінничан чекає найяскравіший забіг в історії Вінниці. Які сюрпризи готують учасникам організатори та...

Кохання і біг. Як кияни Максим та Олена закохалися під час пробіжки

Киянка Олена Федорова розповіла, що два роки тому весною на тренуванні бігла крос в парку та зустріла своє кохання. -...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up