І ремонт і не ремонт

Вінницькі активісти дістали смету на ремонт облдержадміністрації в сумі понад 630 тисяч гривень в період із серпня по листопад. Такі кошти витрачати на ремонт, в той час коли в Україні йде неоголошена війна – соромно і навіть тупо. Що ж, вирішили з’ясувати це питання в голови ОДА.

Олійника на робочому місці не виявилось, зайшли до першого заступника Олександра В’юника. Вже у кабінеті  чиновника дізнались чимало цікавого, адже запитували і про 150 вінницьких вояків, які відправляються в зону АТО із 4-ма бронижелетами і про сам ремонт приміщення облдержадміністрації. В’юник вчинив правильно, запросив відповідальних чиновників – нехай відбуваються.  

Вислухавши  начальника управління  капітального будівництва Руслана Слюсаренка, стало зрозуміло, що роботи по ремонту ведуться ще з 2011 року так би мовити в «борг».

– Пане Руслане, роботи вже проведені, – активіст.

– Так, – Слюсаренко.

– Тобто, тендери провелись після виконаних робіт? І чи будуть проводитись ремонтні роботи в серпні-листопаді?, – активіст.

– Раніше тендери можна було і не проводити, якщо сума до 3-сот тисяч. Ні роботи не проводитимуться, але ж людям гроші за роботу повернути треба, – Слюсаренко.

Це був дійсно шок! Чиновники будуть заповнювати документи заднім числом. Сподіваємось, що прокуратура адекватно відреагує на філософський підхід до відмивання грошей в уяві вінницьких чиновників. Прикметно, пан Слюсаренко сьогодні вранці мав давати прес-конференцію з приводу сенсаційного ремонту відремонтованого приміщення ОДА. Журналісти, які були разом з нами обурились, чому ніхто про це не знає. Пояснити взялась директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької облдержадміністрації Світлана Василюк: анонси розміщуємо на сайті, а розсилку робимо в залежності від важливості новини, каже Василюк. Дуже схоже на те, на  що «потрібні» пресухи запрошуються лише приручені ЗМІ.

В кабінет викликали директора департаменту цивільного захисту Сергія Вовченка, який не менш цікаво доповідав про ситуацію із бронижелетами. Виявляється, вінничани забезпечені амуніцією понад 100%, а щоб з’ясувати  питання чому 150 вояків їдуть без бронижелетів – потрібно кілька годин. От така специфічна правда. Як кажуть в народі: глаз да глаз, потрібен над роботою наших місцевих чиновників.

 

Коментарі (4)
  • Федя

    Когда-то все тайное станет явным.
  • Igor Tihomirov

    Сергей Сергеев, на личности переходят только люди среднего ума, когда по факту сказать нечего.
  • О.Глядач

    "Вінницькі активісти дістали смету..."

    Рюхман,не "смета",а кошторис! Вчи українську,мавпо.
  • Сергей Сергеев

    У гайды ебло такое, будто ей кактус в жопу вставили.
Хруні, скільки їх серед нас?

Капець, який був популярний Хорт в часи революції...Він міг зробити те що потрібно, в той час коли більшість просто сцяла...

Жителі мікрорайону «П’ятничани» відстояли свій ліс

На громадських слуханнях, що відбулись у стінах Вінницького лісгоспу, прийняли рішення за яким працівники лісового господарства...

Більше двох місяців тому Вінницю сколихнули події навколо відомого громадського діяча Вадима Кудіярова. Преса писала про...

Символ в подобі  Леніна

       Близько тижня тому, висвітлення мало не всіх подій із центральних каналів про Маріуполь починались...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:05 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera 10:02 Майже рік медики боролися за його життя. Вінниця прощається з Героєм Дмитром Ковальовим 09:51 Вночі збили дев'ять «шахедів», а на фронті за добу відбулося 104 бойових зіткнення Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 08:49 Сьогодні з іменинами вітаємо Ірину та Галину. Історія, заборони та прикмети 16 квітня 08:10 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт) 08:00 Вакансії в Україночка, Грош, Green cool та 89 актуальних пропозицій роботи у Вінниці 21:01 Що варто знати про кліщів? У МОЗ розповіли, як вберегтися 20:14 Писанкарство на Поділлі: які орнаменти переважали у наших предків 19:43 Чи є денні стаціонари у вінницьких лікарнях, і чи платні в них послуги? Ми дізналися 19:05 Як обрати «свого» фахівця з психічного здоров'я: поради від ветеранського простору 18:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 18:12 У Вінниці врятували пацієнтку від раптової серцевої смерті play_circle_filled 18:01 Оперативне командування «Захід» очолив генерал Шведюк. Він уроджениць Шаргородщини photo_camera 17:33 Небезпечні вчителі: у Вінниці інструктори навчали водінню без документів та п'яними 16:31 «Інструктор не попередив, що в РПГ знято запобіжник». Непроста історія незрячого воїна-добровольця 16:20 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 16:04 Молодь Вінниці запрошують на майстерклас з соломоплетіння 15:08 Анатолій Бондар таки з'явився в суді. Дізнались, який запобіжний захід йому обрали
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up