ГЕРОЇ не ВМИРАЮТЬ

Ця думка давно вже засіла в моїй голові, але писати про це особливо не доводилось. З однієї сторони не відчував за собою якогось морального права, адже не був в часи найгостріших протистоянь на Майдані, з іншого боку, багато схожого було сказано. Та й, зрештою, важко тут витримати тонку грань і не скотитися в пафос або банальщину.

Як часто, особливо в дні річниць Майдану, ми чуємо: «Герої не вмирають», що є безумовним в морально-ціннісному аспекті. Проте, в реальному житі, герої помирають. Помирають першими. Більш того, за кожним з них стоять покалічені долі їх близьких людей.

Бердольт Брехт сказав: «Нещасна та країна, яка потребує героїв». Це страшна ціна, яку Україна платить не тільки за право бути, але також за те, що за більш ніж два десятиліття не стала сильнішою. За повальну корупцію, в яку легко вписувався і «маленький українець» на своєму побутовому рівні, за непрофесіоналізм, за байдужість і конформізм, за те, що дозволяла маніпулювати собою темою «братнього народу» та псевдо патріотизму, коли прикрившись вишиванкою чиновник насправді «вирішує свої справи».

А найголовніше, за байдужість і розчарування народу, який роками приводив до влади одних і тих, купуючись на популізм і гречку, не вірячи, що можна щось змінити. Вибирав тих, хто будучи депутатами,міністрами і навіть Прем’єр-міністрами роками штовхали країну у прірву на догоду своїм приватним інтересам, а зараз знову очолюють політичні рейтинги.

Заплативши таку високу ціну, головне не опинитись із «пустими руками», черговим втраченим шансом.

Як казали наші батьки, і їх батьки, а тепер говорять мої однолітки: «може, якщо не ми, то хоч наші діти будуть жити краще». А краще не настане в майбутньому, якщо це краще не зробити тут і зараз. І це вже наша відповідальність, і пере д тими хто віддав своє життя, і перед тими хто то прийде після нас.

Коментарі (1)
  • Саша Крест

    повністю поділяю думку автора... може діти будуть жити краще...

Навіяно сьогоднішньою та багатьма іншими розмовами. Якщо чесно, мене вже втомили дискусії, в яких єдиним універсальним...

8.45 коридор поліклініки. В черзі близько двох десятків людей різного віку та статті. Всі в стані легкого нервового збудження...

Мої «п’ять копійок» про сьогоднішні (12.05.2017) події під Тернопільською міською радою. Я не про героїв...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up