До нових зустрічей «Колискова для майбутнього»

Відбувся благодійний захід в рамках всеукраїнського проекту «Колискова для майбутнього». Результати проекту, 2 березня в приміщенні вінницького  театру ім.Садовського, презентували Міжнародний Благодійний фонд «Без кордонів», ГО «Розвиток. Розвиток» і ГО «Рада Вінниччини».

Проект «Колискової для майбутнього» виник завдяки головні ідеї записати однойменний диск, з піснями, які виконують чоловіки.

Голова фонду «Без кордонів» Олена Павлова розповідає: «Я дуже щаслива, що цей проект, який ми придумали в позаминулому році, підтримало швейцарське бюро співробітництва. Завдяки цій підтримці нам вдалося сьогодні записати і презентувати вам диск з колисковими, як заспівали наші вінницькі татусі: Владислав Скальський, Павло Олійник, Анатолій Поштар. Ці люди, які сьогодні оберегом накрили нашу Україну, оберегом любові і оберегом своїх колискових пісень. Я думаю, що проект матиме продовження. І будуть співати і дідуся, і брати. І в цих колискових, на відміну від тих, на який виросли наші бабусі, буде менше про війну, але більше про щастя. Буде менше про горе, але більше про радість. І обов’язково буде мир».

Також Олена залишила коментар в мережі Фейсбук: «Людмила Станіславенко та Ірина Борзова та чудові ведучі Анна Борзова та Богдан, завдяки вам всі були дві години в іншому вимірі. Вимірі любові»

І дійсно, вечір був сповнений любові і був просякнутий добром, чуттєвістю та неповторними емоціями.

Особливим був виступ діточок з садочку № 50. На початку концерту в їх виконанні прозвучав Гімн України. Це було так зворушливо і настільки патріотично, що весь зал встав, і у людей на очах були сльози.

На сцені театру ім.Садовського співали пісень, виступали танцювальні колективи, грали на гітарі, читали вірші. І все це, щоб допомогти дітям-сиротам та дітям, які постраждали внаслідок воєнних дій. Нагадаю що спеціальним гостем була Ніна Матвієнко. Її спів, як завжди був неперевершений!

Також на сцені театру відбувся показ мод від дітей Стрижавського інтернату. Вони дефілювали у вишитих сукнях та сорочках, які частково створювали самі.

А ще вінницька дизайнер Світлана Теренчук презентувала авторський  проект «Читай, Україно!».

На цьому заході ГО «Гармонія», членом якої я маю честь бути, і ГО «Розвиток. Розвиток» спільно презентували проект збірку віршів поетів Вінниччини «Захисник – повертайся живим!». Ця збірка патріотичних віршів була створена для українських захисників, які воюють на Сході України.

Ідея видати збірку патріотичних віршів для українських вояків, виникла у мене невипадково. Кожного місяця в бібліотеці ім.Тімірязєва збираються поети і читають свої вірші, цей проект має назву «Поезія без  купюр». Організатор і керівник проекту Марина Борисівна Ревенко написала в групі проекту, що тематика наступної зустрічі буде «Захисник – повертайся живим». Що вона стосуватиметься наших вояків, які боронять нашу державу на Сході України.Я замислився, як зробити так щоб наші хлопці, що воюють за наш з вами спокій і безпеку, змогли почути ці вірші. Я прийняв рішення зробити збірку і передати її нашим воякам. Назва збірки  була очевидна. На зустрічі «Поезії без купюр» я зробив заяву, що планую зібрати в збірку всі озвученні вірші. Але матеріалу для збірки виявилось не достатньо, тому на поетичному конкурсі «Малахітовий Носоріг» я звернувся з аналогічною об’явою. Паралельно я звернувся до поетів Вінниччини через групи в соц.мережах. Також через соц.мережу я познайомився з талановитим митцем якого звати Ігор Нерус.
Саме його робота прикрашає обкладинку збірки.

Нажаль багато хто не сприйняв мою об’яву серйозно, мабуть я не справляю враження ділової людини яка в змозі   досягти омріяного результату. Але я вірив, що якщо Господь кладе тобі на серце добру справу, то Він і забезпечить тебе і надішле людей які допоможуть втілити задумане.

Зібравши вірші я роздрукував їх на принтері зробивши власноруч книжечку формату  А5. Потім показав цю книжечку керівнику ГО «Гармонія» Раїсі Василівні Панасюк, вона завжди підтримує мої започаткування, підказує і радить як зробити краще.Через деякий час Раїса Василівна повідомила мені, що є людина яку зацікавила збірка патріотичних віршів. Цією людиною виявилась голова ГО «Розвиток. Розвиток» Ірина Наумівна Борзова. Вона підтримала і  профінансувала  друк  збірки накладом 1000 примірників. Тож щира подяка її від всіх поетів, чії вірші увійшли до збірки.

Я вдячний Богу за всіх небайдужих людей, які зробили свій внесок і об’єднались навколо створення цієї збірки!

Вважаю, що саме на таких заходах як «Колискова для майбутнього» поезія отримує друге дихання. Адже завдяки поєднанню з усіма різними проектами, навіть люди які особливо не цікавляться поезією, звернули увагу на збірку віршів «Захисник – повертайся живим». Цей симбіоз пісні, танцю, поезії, моди, творчих майстерень, патріотизму і благодійності, заявляє всій Україні, що тільки в єднанні наша сила!

фото  ВИННИЦА.info

фото  Сюзанна Жуковська

а також фото взяті з мережі Фейсбук

Коментарі (0)
Вінницькій ГО «Гармонія» виповнилося 22 роки!

Вінницькій ГО «Гармонія» 18 березня виповнилося 22 роки! ГО «Гармонію» знають і шанують не тільки...

Презентація книги поезій «Васи́льки» Ірини Зелененької

         На базі освітнього хабу «NotBox» кафедри української літератури Вінницького...

Калитко, Каданов, Куценко – поезія та пісні над вінницькими дахами

         У п’ятницю, 8 липня, я побував на благодійних поетичних читаннях Катерини Калитко,...

Покоління скалічене російською мовною пропагандою

        На мою думку, у теперішніх реаліях, саме мова є однією з ознак поваги й підтримки української...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up