БАНК СОЦІАЛЬНИХ ПРОЕКТІВ ДОПОМОЖЕ ОБ`ЄДНАТИ ГРОМАДУ ВІННИЧЧИНИ

Рух підприємців «Я для моєї громади» спільно із благодійною організацією «Благодійний фонд «Об`єднання волонтерів Вінниччини» започатковують проект «Банк соціальних проектів». Його мета – створити єдиний інформаційний інтернет-портал для громадських організацій, благодійних фондів, бізнесу та влади по існуючим у регіоні соціальним проектам з метою залучення до активної співпраці всіх членів громади.

- У місті Вінниці та області взагалі не зрозуміло, які проекти втілюються і чи спрямовані вони на закриття потреб регіону. Громадські організації мають грантові програми для реалізації своєї діяльності. Влада впроваджує свої державні проекти, які часто-густо «насаджені зверху». А бізнес, по великому рахунку, не приймає активної діяльності в громадському житті, окрім разових благодійних пожертв та сплачення податків. Тому інтереси цих цільових груп взагалі не перетинаються і кожен з них не знає, що робиться поруч. А насправді, об’єднавши зусилля у вирішенні своїх соціальних проблем, ми можемо позбавитись багатьох негараздів суспільства, - зазначила керівник проекту Юлія Рибачук.

Стартував проект у липні, і першим його кроком є створення інтернет-платформи, на якій буде зібрано всі проекти, які втілюються в нашому регіоні і до яких зможуть долучитися усі бажаючі. Також на даному ресурсі можна буде запропонувати свій проект та зібрати його прихильників.

Розпочати роботу сайт має восени, але наразі громадяни вже подали до Банку 12 проектів. Серед них -  "Моя оселя" від обєднання переселенців "Спільна справа", "Лабораторія винаходів" від Олександра Николюка, "Хоспис з Європи" від ГО "Нова відомість", "Вінниця туристична" І "Рухаємо Вінницю" від РІА-медіа.

- В інших країнах такі платформи фінансуються з державних програм. У нас це не зовсім так, але гроші в місті, державі на це передбачені, і ми повинні ними скористатись. У нас є також і соціально орієнтований бізнес, а також відкриті до співпраці міжнародні донори. І це не єдина можливість знайти кошти для реалізації проектв. Якщо є гарна ідея, професійна команда і світла мета – реальною стає будь-яка ідея, - зазначила Юлія Рибачук.

Тож поки стайт Банку знаходиться на стадії розробки, усі бажаючі долучитися до проекту можуть телефонувати за номером (0432)67-03-72 або (067)432-05-25, Юлія Рибачук.

Коментарі (0)

Складати стратегічні плани допомагає комунальним підприємствам Вінниці керівник Руху підприємців «Я для моєї громади» Тетяна...

Рух підприємців «Я для моєї громади» спільно із благодійною організацією «Благодійний фонд «Об`єднання волонтерів Вінниччини»...

Новий соціальний проект – «Живі серця» - започатковує Рух підприємців «Я для моєї громади». Про це під час Форуму «Влада-бізнес-громада»,...

Презентація РУХу підприємців «Я для моєї громади» стане частиною роботи Форуму «Громада-влада-бізнес: стратегічний діалог»,...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up