«ART – TIME БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ» завершується 29 квітня виставою в Вінниці

«Мить – це вічність!»        Анна Багряна.

На завершення проекту ART – TIME БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ народний театр «Сьоме небо» покаже виставу «Над часом» 29 квітня в приміщені Вінницького національного медичного університету ім. М. Пирогова. Вхід вільний. Ласкаво просимо всіх бажаючих переглянути виставу!

Наше життя складається з дрібниць і несподіванок, які змінюють нас.  Коли Марина Борисівна Ревенко запропонувала мені взяти участь в проекті ART – TIME БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ, я навіть і уявити собі не міг як цей проект вплине на мене, як на особистість. Але на рівні підсвідомості я потребував саме такого виклику. Тому я пішов до народного театру «Сьоме небо» Вінницького національного медичного університету ім. М. Пирогова, на запропоновану репетицію вистави «Над часом» по однойменні поемі Анни Багряної. 

Чому саме театр? Напевно тому що там все по справжньому: емоції, відчуття, енергетика. На сцені ти не маєш права допустити а ні крихти фальші, бо глядач це обов’язково відчує і йому стане не цікаво. А ще публічні виступи самі по собі надають впевненості. Ви можете собі уявити, що я сидячи у візку і фактично не розмовляючи можу зіграти в виставі одну з головних ролей?

Але якщо це постановка режисера Марини Борисівни Ревенко, то як висловилась одна глядачка після перегляду вистави в Києві: «Ви геніальний режисер, у Вас навіть пісні в виставі грають роль, як справжні актори». Тому якщо Марина Борисівна, чогось захоче, то в неї не те що людина з інвалідністю, а навіть пісні будуть грати ролі як справжні актори.

Тільки найкращі режисери можуть придумати, на перший погляд божевільну постановку, в свої уяві побачити це все, потім доступною мовою пояснити відібраним акторам, що саме і як їм треба зіграти. Потім  поєднати це все з музичним супроводом і світлом, і втіливши свою ідею викликати у глядача справжні емоції. Марина Борисівна і є саме таким режисером. Вона не боїться експериментувати і втілювати ризиковані ідеї в виставі.

Звісно успіх вистави залежить не тільки від геніальності режисера, а ще й від гри акторів. Від їх настрою, від того на скільки вони готові зануритись у роль, віддатись її, розчинитись в неї, прожити її на сцені.

І тут колектив театру «Сьоме небо» всі як один доводять свою професійність. Взяти навіть Поліну Ревенко. Ця дівчина дебютувала у виставі «Над часом» так саме як і я.

Але вона настільки захопилась виставою, що вивчила всю роль за один вечір і виглядала достойним партнером таким досвідченим актрисам як Єлизавета Усач і Анастасія Бондар.

Взагалі майже всі актори народного театру «Сьоме небо» мають певний акторський досвід і грають злагоджено, як і належить професіоналам. Всі свої недуги або поганий настрій, чи особисті проблеми вони залишають по за сценою, щоб подарувати глядачу справжню історію, видовище яке викликає сміх і сльози, сум і радість, змушує глядача замислитись над змістом, приміряючи побачене на своє життя.

Все це верхів’я «айсбергу», а більша частина прихована від глядача. Це і наполеглива робота акторів над роллю, і витраченні нерви режисера, і кропітка праця: костюмера, декоратора, спеціаліста по світлу, звуку, технічне забезпечення і звісно допомога волонтерів. І навіть надання всебічної допомоги театру деканом медичного університету Олегом Власенко.

Але і це ще не все. ART – TIME БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ не відбувся б без особистих зусиль координатора проекту Оксани Бондар.

Вона разом з Мариною Борисівною проводила всі заходи, відповідала за матеріальне забезпечення, домовлялась про транспорт і приміщення на гастролях, навіть готувала їжу в дорогу для всього колективу «Сьоме небо» і піклувалась про всіх, забезпечуючи гарячим чаєм, кавою, смаколиками тощо. Коли людина відноситься до справи з душею, то це відчувається.

Проект також відбувся за підтримки ВОУНБ ім.Тімірязєва і ГО «Гармонія» членом якої я маю честь бути. Хочу подякувати людині великої душі, своєму другу Дмитруку Андрію за те, що він на протязі всього проекту був поряд і допомагав. 

Ну і звісно окрема подяка професійному фотографу Олегу Тютюнову. Він на волонтерських засадах, продовж всього проекту робив для нас гарні світлини з заходів які проходили в рамках ART – TIME БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ.

Надзвичайно приємно для всього колективу «Сьоме небо» після вистави отримувати ось такі відгуки: «Доброго вечора. Вчора у Хмельницькому я мала честь переглянути вашу виставу «Над часом». Емоції від неї перевершили усі очікування! Вразила атмосфера на сцені. Там не було гри одного актора. Це вистава всього колективу театру. Постановка досить оригінальна й досить актуальна у всьому світі. Вистава дійсно вражає. Ідейність, змістовність, драматичність, музичне оформлення, все емоційно спрямоване на глядача. Велике спасибі за можливість перегляду даної вистави. Приїжджайте до нас частіше. Аня Скримська». 

 

 

 

Перший проректор з навчально-виховної роботи Хмельницького інституту соціальних технологій Університету «Україна» Володимир Березинець сказав: « ви ж розумієте, що часи коли люди по вказівці начальства вставали і хлопали, вже давно минули. Зараз молодь дуже перебірливий глядач. І те що ваша вистава змусила їх аплодувати стоячи – це щирий показник того, що студентам вистава надзвичайно сподобалась».

Олеся Шемена, 3 курс, спеціальність «фізична реабілітація» м.Київ:

–  Особисто мені сподобалося те, що в цій виставі можуть брати участь люди з обмеженими фізичними можливостями. У нашій країні з цим досить складно. Гарна гра акторів. Справді, були і мурахи, були і сльози.

16 та 17 квітня  студенти Білоцерківського інституту економіки та управління Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна» та Київського Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна» стоячи аплодували на фіналі вистави за п’єсою Анни Багряної «Над часом».

Учасники проекту та актори дуже вдячні адміністрації та студентам університету "Україна" за підтримку, теплий і душевний прийом у філіях університету.

Ця вистава є головним продуктом проекту ART – TIME БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ. Проект ініційований і замислений режисером театру «Сьоме небо» Мариною Ревенко і головою громадської організації «Вінницький регіональний центр інформації «Креатив» Оксаною Бондар.

Заходи проекту проходять на базі партнерів  - Вінницької обласної універсальної бібліотеки ім. К.А. Тімірязєва,  Вінницького соціально-економічного  інституту Університету «Україна»  і навчальних закладів Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна» в м. Київ, м. Хмельницький та м. Біла Церква, а також  громадської організації молоді з обмеженими фізичними можливостями «Гармонія».

Проект реалізується за підтримки Програми і3 «Ідея – Імпульс – Інновація»

Метою проекту є сприяння розвитку інтегрованого театрального мистецтва через залучення людей з обмеженими фізичними можливостями до творчих майстерень та театральних постановок народного театру-студії «Сьоме небо» у м. Вінниця, Київ, Хмельницький та Біла Церква.

Проект ART – TIME БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ реалізує громадська організація «Вінницький регіональний центр інформації «Креатив» спільно з народним театром-студією «Сьоме небо» Вінницького національного медичного університету ім. М. Пирогова та Театром книги «Прочитання» Вінницької обласної універсальної бібліотеки ім. К.А. Тімірязєва.



Коментарі (0)
Вінницькій ГО «Гармонія» виповнилося 22 роки!

Вінницькій ГО «Гармонія» 18 березня виповнилося 22 роки! ГО «Гармонію» знають і шанують не тільки...

Презентація книги поезій «Васи́льки» Ірини Зелененької

         На базі освітнього хабу «NotBox» кафедри української літератури Вінницького...

Калитко, Каданов, Куценко – поезія та пісні над вінницькими дахами

         У п’ятницю, 8 липня, я побував на благодійних поетичних читаннях Катерини Калитко,...

Покоління скалічене російською мовною пропагандою

        На мою думку, у теперішніх реаліях, саме мова є однією з ознак поваги й підтримки української...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up