5 найяскравіших марафонів в Америці та Європі

 
Марафон або Марафонський біг пов'язаний з легендою про давньогрецького воїна Фідіппіда, який пробіг із поселення Марафон до Афін, щоб принести звістку про перемогу греків над персами у Марафонській битві. На сьогодні марафон - це спортивні змагання з бігу на дистанції 42 кілометри 195 метрів.

Ось найбільш відомі марафони Америки та Європи. 

Boston Marathon

Бостонський марафон - один з найстаріших і найпрестижніших марафонських забігів у світі. Проходить він кожного року. Перший раз він був проведений у День Патріотів в 1897 році. З тих пір в третій понеділок квітня проводяться забіги на 42 кілометри 195 метрів. На марафон щорічно з'їжається більше 20 тисяч бігунів з усього світу. 

NewYork City Marathon


Нью-Йоркський марафон - найбільший у світі забіг на 42 кілометри 195 метрів. У першому Нью-Йоркському марафоні взяли участь 127 осіб і тільки 55 з них досягли фінішу. У 2013 році на забігу був встановлений світовий рекорд за кількістю учасників. На старт дистанції вийшли 50740 людей. Фінішу досягли 50 304 особи. Потрапити на марафон непросто. Щоб потрапити в число щасливчиків, потрібно пройти лотерею при реєстрації. У різні роки в Нью-Йоркському марафоні брали участь: телеведуча Опра Уїнфрі, актори Едвард Нортон і Кеті Холмс, супермодель Крісті Тарлінгтон і співачка Аланіс Моріссетт.

Berlin-Marathon


Марафон традиційно проводиться в Берліні останні суботу та неділю вересня. Організаторами є спортивний клуб SCC EVENTS GmbH. У суботу проводиться марафон на роликових ковзанах і дитячий марафон. Головна дисципліна, марафонська дистанція для бігу, спортивної ходьби та їзди на інвалідних візках, проходить в неділю.
На Берлінський марафон щороку приїздять близько 60 тисяч людей. Днем народження берлінського марафону вважається 8 листопада 1964 року, коли в Західному Берліні вперше пройшов "крос на Чортовій горі", в якому взяли участь більше 700 чоловік.

London Marathon


Лондонський марафон - найголовніший «благодійний» марафон у світі, цей статус навіть закріплений в Книзі рекордів Гіннеса. Саме під час його проходження збирають найбільше грошей. На трасі Лондонського марафону часто можна зустріти знаменитостей. У 2014 році під час забігу можна було побачити дружину президента Кенії Маргарет Кеніятта і Наталі Дормер - акторку, яка грає в серіалі «Гра престолів». Марафон у Лондоні також відомий великою кількістю бігунів в незвичайних костюмах. Він особливо поширений серед учасників від благодійних фондів, однак, деякі бігуни намагаються прославитися таким чином або навіть потрапити до Книги рекордів Гіннеса.

Chicago Marathon

Чиказький марафон проводиться восени. Це прекрасний час для того, щоб насолодитися прекрасною осінньою природою під час бігу. Чиказький марафон вважається одним з найбільш швидких і легких серед усіх марафонів. Він славиться високою конкуренцією суперників і великою кількістю професійних спортсменів-учасників. Все це - завдяки директорки марафону, яка щороку запрошує для участі в забігу кращих з кращих бігунів світу. Під час бігу марафонцям вдається побувати у великих і малих районах міста. В 2011 році американка Амбер Міллер пробігла Чиказький марафон на 39-му тижні вагітності, після чого народила дитину.
 
Долучайся до світової моди на здоровий стиль життя. Приходь 23 травня у центр Вінниці на масовий забіг по Соборній. 
Деталі на сайті run.vn.ua
 
                                                                                                       
 
 
Коментарі (0)
Навіщо дівчатам підтягуватись

Ціллю підтягувань є не набір маси тіла, а зміцнення м'язів, що дуже важливо для дівчат. Поліпшується постава і стан всього...

Прогрес в підтягуваннях за чотири тижні – це реально. Щоб підтягуватись більше за один підхід, 20minut радить скористатись...

Спортивний уїк-енд: рухаємо Вінницю разом

Післязавтра на  вінничан чекає найяскравіший забіг в історії Вінниці. Які сюрпризи готують учасникам організатори та...

Кохання і біг. Як кияни Максим та Олена закохалися під час пробіжки

Киянка Олена Федорова розповіла, що два роки тому весною на тренуванні бігла крос в парку та зустріла своє кохання. -...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up