26 травня Вінницький міський суд провів черговий День відкритих дверей

Вчора, 26 травня 2016 року, Вінницький міський суд Вінницької області провів день відкритих дверей. Даний захід для суду вже став певною традицією та  виконує свої  основні  цілі:  вдосконалення системи правової освіти підростаючого покоління, набуття ним необхідного рівня правових знань, формування поваги до права, а також на ознайомлення з структурою суду та його роботою.

Цього разу гостями були студенти першого курсу  Вінницького торгово-економічного інституту КНТЕУ, які навчаються за спеціальністю «право», спеціалізація «фінансове право».

Майбутніх правників, зустріла заступник керівника апарату суду  Руслана Федорова, яка розповіла про історію Вінницького міського суду  Вінницької області та про роботу його апарату, а також про судочинство України в цілому.  Окрім цього,  був проведений короткий інструктаж з правил поведінки у суді та під час судового засідання.

Першим кроком в ознайомленні з роботою суду стало відвідування відділу прийому та реєстрації (канцелярії), де на студентів очікувала секретар суду Ірина Дерев’яга.

Вона розповіла студентам про порядок прийому та опрацювання матеріалів, які надходять до суду та продемонструвала як автоматично розподіляються справи між суддями.

 

Далі, студенти відвідали архів суду. Для них справжньою несподіванкою стала неймовірно велика кількість справ, що зберігаються у суді, яких налічується понад 1 мільйона.

Інна Островська, начальник відділу ведення архівних справ, показала студентам найстарішу справу яка датується 1945 року та розповіла про порядок зберігання, знищення  судових справ.

Цікавим для гостей стало відвідування довідкового бюро суду, де прес-секретар суду Катерина Сільницька розповіла про надання інформації сторонам по справам, які знаходяться в провадженні суду та функціонування офіційної Веб-сторінки суду на Веб-порталі Судова влада України.

Але кульмінацією зустрічі стало відвідування судового засідання. Цього разу студентам випала можливість бути присутнім під час колегіального розгляду кримінального провадження щодо замаху на вбивство. До складу колегії входили головуюча суддя по справі Ковальчук Лариса Василівна, заступник голови суду Гайду Ганна Володимирівна та суддя Вохмінова Олена Сергіївна.

У залі судового засідання студенти мали змогу ознайомитись із загородженням, яке відокремлює обвинувачених (підсудних), засуджених від складу суду та присутніх, що відповідає європейським стандартам.

Наприкінці заходу майбутнім правникам була продемонстрована спеціальна системи для проведення позавізуального опитування свідків та потерпілих. За підтримки Міжнародної організації міграції, у приміщенні Вінницького міського суду Вінницької області спеціальну кімнату було оснащено технічними засобами, що дали змогу здійснювати допит особи з іншого приміщення, зі спотворенням картинки на екрані та створенням акустичних перешкод, що унеможливлює її ідентифікацію.  Також прес-секретар суду розповіла про особливості проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

 

Вінницький міський суд Вінницької області висловлює

щиру подяку всім учасникам Дня відкритих дверей!

 

                                        Прес-служба Вінницького міського суду Вінницької області

Коментарі (0)

30 вересня 2016 року до Вінницького міського суду Вінницької області на День відкритих дверей завітали учні 9 та 11 класу...

Пройшло вже два місяці з дня набуття чинності змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення в частині посилення...

Вчора, 15 вересня 2016 року, Вінницький міський суд Вінницької області розглянув два клопотання слідчого Управління Служби...

Сьогодні, 13 вересня 2016 року, Вінницький міський суд Вінницької області розглянув клопотання сторони захисту про зміну...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up