Чому вінницьким фельдшерам потрібне шило?

Чому вінницьким фельдшерам потрібне шило?
Більш-менш вільний проїзд ми застали 11 січня. Але у Зеленому провулку частіше буває, що швидкій складно проїхати, через припарковані автомобілі
Дістало. У Зеленому провулку між пологовим будинком та міською лікарнею №1 створився стихійний паркінг. Фельдшери кажуть, що почнуть бити колеса порушникам шилом. Чому поліція не карає автохамів?

У редакцію зателефонував читач та розповів історію, в якій він став не тільки свідком, а й учасником. З його слів, у провулку між міською клінікою і пологовим будинком на Хмельницькому шосе утворився стихійний паркінг. Водії “кидають” свої автівки на лівому узбіччі дороги, що утруднює проїзд для “буса” швидкої допомоги.

- Сьогодні я сам став винуватцем затору у провулку, - каже чоловік. - Виїжджаю зі стоянки біля гінекології, намагаюся проїхати на Хмельницьке шосе. Бачу, попереду їде машина швидкої допомоги з «мигалками». Назад здати не можу, бо мене вже дві машини «підперли». Вправо-вліво від’їхати також неможливо, там – припарковані машини. Якось ми все-таки розійшлися, але пройшло багато часу. А в швидкій могла б бути людина, яка помирає.

На виїзді та в’їзді цього провулку висять знаки, які забороняють зупинку по обидва боки дороги.

Відео дня

Денис Климов, журналіст “Дорожнього контролю”:

- Знак 3.34 “Зупинка заборонена” встановлений неправильно за ГОСТом. В Україні правосторонній рух, а знак висіть зліва. Тому, юридично, в ряду припаркованих машин немає ні одного порушника. Правильно встановлений знак тільки на в’їзді. Він забороняє зупинку по обидва боки, але транзитний рух можливий.

Чому фельдшери будуть носити з собою шило?

Репортер RIA поговорив з екіпажем швидкої допомоги. Вони розповіли, як блокують дорогу машини кожного дня, про бездіяльність поліції та чому почнуть носити з собою шило.

- Ви б прийшли на десять хвилин раніше, і самі побачили, як тут з виїздом швидкої, - каже водій швидкої з 9-ої бригади Олександр Донцов. – Намагався заїхати, а тут якийсь водій поставив автомобіль впритул до в’їзду. Виходжу з машини, стукаю по колесах. А краще б шилом “стукнув”.

Водій машини швидкої допомоги Олександр Донцов

Як розповів Олександр, до поліції вони звертаються через керівництво лікарні. Пишуть  листи, і тільки тоді щось вирішується. Але коли патруль зникає – все повертається на «свої місця».

- Побачили поліцейських біля в’їзду на Хмельницькім шосе, - каже водій швидкої. – Показуємо на провулок, що багато машин стоїть, а вони нам: «Ми нічого не будемо робити без наказу начальства». Цю проблему потрібно вирішувати негайно, бо важкохворі люди будуть помирати перед пологовим будинком, так і не доїхавши двісті-триста метрів до приймального відділення.

Автохами - є. Поліції- немає

Чому поліцейські проявляють бездіяльність та як планує вирішити проблему блокування екіпажів швидкої допомоги місцева влада? На ці питання RIA відповів начальник сектору Вінницького відділу поліції ГУ Національної поліції у Вінницькій області Михайло Петрик.

- Проблема в тому, що там паркуються студенти з технічного університету, - каже він. - І приїжджають люди на лікування. Там є дві парковки. Але транспорту стає все більше, а місць для автостоянки - ні. Екіпажи там приїжджають, але цілий день стояти не можуть.

Загальна картина: добре там, де стоїть шлагбаум

Ми поїздили по приймальних пунктах швидкої допомоги, щоб подивиться, чи існують й там схожі проблеми.

Парковка біля станції первинної допомоги на вулиці Ширшова - просто ідеал, якщо порівнювати з ситуацією в Зеленому провулку. Перед в’їздом стоїть шлагбаум, попереджувальні знаки. І ніхто не загороджує проїзд.

У міській лікарні №2, що на Київській вулиці, створилася двояка ситуація: з одного боку лікарня має гарний виїзд для швидкої, а з іншого - травмпункт виглядає як міні-паркінг.

На в’їзді в травмпункт встановлений знак “Рух заборонений”. Але це не зупиняє водіїв заїжджати та паркуватися на площі лікарні.

Журналіст з “Дорожнього контролю” Денис Климов, до якого ми звернулися за коментарем,  знайшов невідповідність до ГОСТів й у цьому випадку.

- По суті, тут теж порушників немає, - каже він. - За правилами такий знак виставляється перед початком пішохідної зони або вказує на те, що дорога знаходиться в аварійному стані. Але це підкріплюється ще й іншими знаками, яких немає в цьому випадку.

З іншого боку - в’їзд в міську клінічну лікарню швидкої допомоги, який “закритий” шлагбаумом. І проблем з виїздом для швидкої нема.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Гончарук Сережа

    Денис Климов, Згідно ДСТУ 4100-2002 п. 10.5.29 знак 3.34 «Зупинку заборонено» повинен застосовуватись, щоб заборонити зупинки транспортних засобів і установлюється з того боку дороги, на якому вводиться заборона. Тому читайте ГОСТИ  і ПДР уважніше
  • Ирина Пинаева (Онофрийчук)

    А чем поможет шило? Как минимум на пол часа обездвижит машину и что тогда фельдшеры  с вадилами скорой будут делать? На носилках пациентов носить? Сомневаюсь! Пусть лучше следят за своей культурой на дороге (при движении без проблескового маячка) и при посещении пациентов!!!!
  • Sviatoslav

    Ну нету в городе парковок, не предназначен город для этого, давайте вообще запретим ездить на авто, мы же народ нищий, должны пешком ходить, а если кто то накопил на авто - так уже зависть берет, да?

    Анонім reply Sviatoslav

    Наявність автомобіля це не додаткові права, але додаткові обов’язки.

    Дарья reply Sviatoslav

    А ти і є той студент порушник з політеху, що так стаєш на захист студентів які паркуються де попало?
  • Dmitry Shapovalov

    Сам был студентом политеха, да машины ставить негде. А вот возле больнички стоят в основном студенты медики, причём много машин на польских номерах, но проехать там всётаки можно, а вот те УРОДЫ которые ставят свои машины на проезде к выгрузке скоряка - должны быть наказаны. Каждый водитель должен, первым делом, включать мозг, перед тем как оставить своё авто.

    Торонтуй reply Dmitry Shapovalov

    Когда я был студентом, машина была только у одного человека. У ректора.

    И та служебная 24-ка.

    Анонім reply Торонтуй

    это было в прошлом веке? или в начале нынешнего?

    Анонім reply Торонтуй

    Заздріть мовчки.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up