Наркоману з 15-річним стажем позбутися залежності допоміг Бог

Наркоману з 15-річним стажем позбутися залежності допоміг Бог
Уже в 15 років вінничанин Юрій Прокопенко вперше ледь не помер від передозування наркотиками. Лікарі констатували клінічну смерть. За своє життя чоловік три рази мало не помирав від передозу. Позбавився залежності, пробувши у статусі наркомана 15 років. Каже, що допоміг Бог

 Хоча сьогодні Юрій Прокопенко - інвалід першої групи з порушенням мови і координації рухів та діагнозом «хвороба Паркінсона токсичного генезу», (в народі ж таких як він, називають «колдашниками»), каже, що щасливий, що Бог зцілив його душу.

Відкачав десяток наркоманів
Юрій говорить, що людина може не бути наркоманом чи алкоголіком, але якщо вона живе лише для себе, то вона нічим не краще будь-якого наркомана, тому що вона - егоїст! Він вважає, що саме егоїзм призводить до перевернутого сприйняття світу, змушує наркомана красти, робить людину черствою і байдужою до прохань своїх родичів та дає поштовх до першої спроби наркотиків.
- Я сам за весь час відкачав чоловік десять наркоманів. І це не так, як вчать на медичних курсах! А коли кругом паніка, а на підлозі лежить напівтруп, і ти намагаєшся засунути йому в рот сталеву ложку, тому що він заковтує язик і передсмертні судороги зводять його щелепу, - розповідає Юрій Прокопенко. - В той момент ти не думаєш, що у нього сині губи і тіло покривається «трупними плямами». Ти знаєш, що це жива людина, яку треба врятувати. І ти відчайдушно і ритмічно тиснеш йому на груди або вдихаєш в його рот повітря. І навіть якщо ти бачиш тільки білки очей, що закотилися під лоба, поки у нього є хоч слабкий пульс, ти все одно намагаєшся врятувати його життя. Тому що в нього теж є рідні, які можуть не пережити його смерті. Може, тому Бог позбавив мене від смерті, що я, навіть будучи наркоманом, намагався залишатися людиною.

“У мене гнилі ноги і руки”
Юрій народився в 1975 році у Вінниці. Ріс без батька, а весь вільний час проводив на вулиці і в компанії «друзів». Курити почав у п'ятому класі. Мав неодноразові приводи і перебував на обліку в дитячій кімнаті міліції. У 14 років разом з другом обікрав магазин і заробив свою першу судимість. За плечима у чоловіка шість судимостей та два перебування на зоні.
- Я починав колотися з «ширки» (ацетильований опій). Для мене це було круто, і коли директор школи на лінійці при всіх учнях називав мене злодієм і наркоманом, і говорив, що по мені тюрма плаче, мені не було соромно, а скоріше навпаки, я цим пишався, - пише Юрій Прокопенко. - Як всі початківці наркомани, я починав з конопель. Пізніше я почав вживати таблетки, а вже потім став колотися маком. Заколювався я, як кажуть, «до ручки». У мене гнили ноги і руки... Якщо до 27 років я коловся тільки опієм, то після дізнався рецепт іншої отрути. Це був «колдакт», капсули від застуди, які можна придбати в будь-якій аптеці. Це якраз і зіграло вирішальну роль у трагедії мого життя.

Відео дня
>Став інвалідом
У 2004 році Юрія знову посадили за крадіжку. На зоні йому дали другу групу інвалідності. Лікарі думали, що у чоловіка інсульт, тому що у нього почала відмовляти ліва сторона тіла, йому стало важко говорити та пересуватися.
- Незважаючи на те, що фізично мені ставало все гірше і гірше, я перестав звертати на це увагу. З тієї причини, що в цей час Бог якимсь дивним чином увійшов у моє життя, - каже колишній наркоман. - Він послав мені двох людей, які подарували мені Біблію і щодня розповідали мені про Бога. Спочатку я проявляв швидше спортивний інтерес до вивчення Біблії. Тому, маючи загальне уявлення про Письмо, я намагався сперечатися, але чим більше я сперечався, тим більше переконувався в тому, що нічого не знаю. У мене з'явився здоровий інтерес і прочитав Біблію цілком. Тоді-то я й побачив себе збоку, у всій, як мовиться, «красі». Озираючись назад, я намагаюся зрозуміти, як мені вдалося залишитися живим?

Стати Людиною чи померти молодим?
Юрій зробив свій вибір – він відмовився від наркотиків, алкоголю і сигарет. Сьогодні він інвалід, але намагається вести активний спосіб життя: написав книгу «Наркотики: откровения людей, пострадавших от употребления наркотиков», пише статті, проводить просвітницьку роботу серед молоді, любить музику, природу, риболовлю, гарних та розумних дівчат.
- Тепер я «оглядаюся» назад, не для себе, а для людей, які ще не знають Бога. Я написав книгу для того, щоб викликати огиду до бажання пробувати цю смертоносну отруту. Адже зараз наркотики на кожному кроці. Як же мені промовчати? Саме тому що мені вдалося вибратися з наркотичної трясовини, я і написав цю книгу, - каже Юрій. - Що ж робити, якщо ти вже вляпався у це болото? З особистого досвіду скажу, що самому з цим не впоратися. Для початку треба визнати, що проблема існує. Ти повинен прийняти рішення і визначитися, чого хочеш? Залишитися жити і постаратися стати людиною з великої літери, або, як співав у 90-х роках Містер Малой: «буду, буду помирати молодим!». Можу сказати однозначно, без Бога і Його духовних законів залежності не позбутися. Я бачив людей, які володіли величезною силою волі і відмовлялися від наркотиків, але навіть через п'ять років знову поверталися до них. Чудо полягає навіть не в тому, що коли ти знаходишся в реабілітаційному християнському центрі і за тебе моляться, то ломка зникає. Але диво полягає в тому, що Бог дає тобі бажання покаятися від усього серця і забирає в тебе бажання вживати наркотики і алкоголь.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (43)
  • Anonymous

    Прийшов бог і каже - давай допоможу тобі позбутися наркозалежності - на тобі передоз :)
  • Anonymous

    нужно создавать наркопоселения, и там разрешить употреблять наркотики и бухать, обнести их частоколом и рвом с водой, и колючей проволокой, пусть живут на здоровье

    Anonymous reply Anonymous

    Ирина а у тебя в ВОВ в концлагерях никто из предков не служил? Откуда такие познания ?

    Anonymous reply Anonymous

    Они уже созданы - Даунбабвэ и Луганда, цветут и пахнут, опыт пытаются распространить на всю Украину - там по улицам уже ходить опасно, хватают и отправляют для передачи опыта...
  • Anonymous

    Так это живой труп, ранно или поздно он опять будет колоться, полюбому!! Таких людей надо отделять от нормального общества сразу, чем больше таких жалеешь тем больше теряешь нормальных людей, если человек наркотиков не боится, то это потенциальный наркоман. Сейчас все шутки на ТВ связаны с наркотой и сексом и это очень смешно и круто, но это обман простой расчитанный на слабую психику!!
  • Anonymous

    Какой бог... о чем вы ? он то тут причем ?

    Anonymous reply Anonymous

    Он всегда к баблу!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up