Інша думка: суд сказав своє слово, а Свитко і досі “воює”

Інша думка: суд сказав своє слово, а Свитко і досі “воює”
Вже півроку Вінницька область спостерігає за театром абсурду, на який перетворилася так звана “медична люстрація” від голови облради Сергія Свитка та його “свити” - місцевих активістів, які називають себе революціонерами та люстраторами. І поки пан Свитко збирається скаржитися Президенту України на депутатів облради через зрив чергової позачергової сесії, так звані люстратори влаштовують недоречні шоу на вулицях міста

Це і протесні акції під стінами лікарень, які часто закінчуються вуличною штовханиною з лайкою та образами медичних працівників, зривом роботи серйозних медичних закладів. І справжній “креатив” - театралізовані вистави, які викликають здивовані погляди перехожих та свідчать про брак акторської майстерності у, власне, організаторів цього шоу. В оточенні людей переважно похилого віку (постійно одні і ті ж обличчя, до речі), озброївшись незмінним гучномовцем та незміннимим гаслами “Поборимо корупцію у медицині!”, активісти блукають містом, кабінетами чиновників, водять процесії з протесними плакатами під стіни обласного управління міліції, міський суд, на заміські екскурсії до “Межигір’я”... У висловлюваннях не церемоняться, дехто навіть вважає себе майстром троллінгу, вдаються до відвертих погроз лікарям і окремим депутатам. Все це відбувається із такою частотою, що залишається тільки дивуватися, звідки у людей 23-33 років, які мали б щодня на роботу ходити, стільки вільного часу?

Якщо з “революціонерами” від місцевої “Свободи” та “Батьківщини” все зрозуміло, то чим керувався голова обласної ради Сергій Свитко, втягуючи область у піврічний медичний конфлікт і судову тяганину через незаконні звільнення головних лікарів, можна тільки здогадуватися. Маючи у своєму розпорядженні цілий штат юристів, пан Свитко мав би прораховувати кожний крок, зважувати кожне розпорядження і знати, як відстоювати законність таких рішень у випадку, якщо … Куди так поспішав голова облради, призначаючи у міжсесійний період навіть не виконуючих обов’язків, а “справжніх” нових головних лікарів? Чому нехтував Законом і у випадку, коли у звільнених головних лікарів ще тривали судові справи через незаконність звільнення їх із посад, а на нестійку посаду керівника вже призначалася нова людина?

І чому, врешті-решт, пан Свитко взявся за медицину в області? Офіційна версія - на корупцію у медичній сфері було найбільше скарг. Неофіційна, озвучена самими ж лікарями, - заступниця голови облради та член “Батьківщини”  Наталія Солейко порадила пану Свитку, де можна “копнути”. Пані Солейко, не таємниця, довго тамувала образу на ту ж очільницю дитячої обласної лікарні Тетяну Антонець, яка свого часу зі скандалом звільнила пані Солейко. Збіг обставин чи закономірність - саме Антонець і почали цькувати активісти, викликаючи “захоплення” навіть російських ЗМІ.

Відео дня

З “медичної люстрації” у Вінниці дивувався і очільник всеукраїнського Люстраційного комітету Єгор Соболєв, слушно нагадавши пану Свитку, що люструвати можна державних службовців, і аж ніяк не лікарів. Незаконність розпоряджень голови облради щодо звільнення чи призначення головних лікарів підтверджують сьогодні і суди. Роблять це, керуючись чинним законодавством, у правовому полі - так, як цього і вимагала революція.

Але тим, хто робить “революцію” у Вінниці, настільки не подобаються окремі головні лікарі, що вони готові поставити під сумнів і рішення судів, і саме Законодавство. І “шоу маст гоу он” - знову акції, вистави, процесії з пенсіонерів та безробітної молоді… Громадські активісти, замість підтримувати, схоже, тільки дискредитують голову обласної ради, навіть своєю поведінкою. Хто, нарешті, закриє цю цю “медичну історію” у правовому полі?

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • Анонім

    "З “медичної люстрації” у Вінниці дивувався і очільник всеукраїнського Люстраційного комітету Єгор Соболєв, слушно нагадавши пану Свитку, що люструвати можна державних службовців, і аж ніяк не лікарів. Незаконність розпоряджень голови облради щодо звільнення чи призначення головних лікарів підтверджують сьогодні і суди."Ніхто ні з чого не дивується.В особливості коли мова йде про затяту регіоналку та махрову корупціонерку     пані А. З вінницького правосуддя дивується вся країна коли томи кримінальних справ ставлять під сукно та виправдовують в практично доведених справах. Доречі головний лікар ВОДКЛ є державним службовцем і якщо її люстрація викликає в когось сумніви.... І це ще справа не торкнулась поборів з лікарів в закладі. Коли людям прямо ставили план. А тим хто не погоджувався неоднозначно вказували на двері  мовляв ваша посада мені не рентабельна. Я не один рік варився там.

    Анонім reply Анонім

    Чиста правда!  Так воно   все продовжуеться!
  • Андрій Вигонюк

    Даруйте,але коли державний механізм працює проти злочинця, а не бездіє, лише після відвідин активістами окремих держструктур-значить є сенс!

    Люстрація і звільнення у зв'язку із закінченням контракту не одне й те ж.

    Ми максимольно звертаємо увагу громаду на кричущі факти!

    Ми створюємо середовище для розповсюдження інформації.



    Подібна аналітика із статті неприємна,даруйте.
  • Михайло Рюхов

    1. Навіть якщо ця стаття відноситься до рубрики "Аналітика", журналіст не має права давати оцінку діям тих чи інших осіб. Сподіваюсь Женя Фролов зрозуміє про що я маю на увазі. 2. "Незаконні звільнення?", Оксано, ви суддя чи може бачили рішення суду, що пишете такі дурниці? 3. Де можна копнути? Оксано,  у вас є діти? Ви були в хірургічному відділенні? Бачили той ремонт?

    Словом, в кожному абзаці - повна дурня. Оксана хороший журналіст, але перед тим як щось писати, бажано вникнути в тему і показати матеріал редактору, щоб хоча б його не позорити.

    Oksana Polishchuk reply Михайло Рюхов

    Михайло, щодо оцінки дій - ви ж їх даєте. Журналіст має право мати власну думку, тому в заголовку і вказано - "інша думка". Комусь приємна, комусь ні. Як і у випадку з кожною окремою людиною, в принципі. Редактор бачить і погоджує кожен матеріал, тому не переживайте за Женю Фролова))) Щодо всього іншого - переконувати не буду. Коли громада прагне законності і суд виносить рішення, то чому ці рішення вам постійно "не такі"? Таку епопею на рівному місці не роздули б. В тих закладах, де лікарів поміняли, і колективи не страйкують, і кримінальні справи не порушуються ніякі... І перевіряти, як працюють нові керівники - чи чесно і прозоро, по-новому - теж чомусь ніхто не ходить... То за що тоді звільнили попередніх, якщо у закладі і так все добре було? Немає логіки.

    Анонім reply Oksana Polishchuk

    То може Оксана Поліщук переконає читачів, що у нас суд  чесний і ухвалює законні рішення, який до речі не пройшов люстрації, а більшість суддів - це бариги часів Януковича... Тепер зрозуміло на чий млин водду ллєте... Проституція як кажуть, була є і буде складовою здеградованої журналістики, яка обслуговує бандитські клани, що знову рвуться до влади.

    Михайло Рюхов reply Oksana Polishchuk

    Інша думка може бути іншої сторони: Антонець, Власюка і т.д. Хоча то марна трата часу, щось пояснювати. Одним словом: через гостроту питання ви хотіли тисячі переглядів але маєте 200, однак смачно впали в очах багатьох людей. Продовжуйте штампувати заказухи.



    Один із принципів журналістики.

    5. Правдивість як засада діяльності журналіста передбачає достовірність і адекватність висвітлення ним фактів і подій, неу-переджений підхід до відображення явищ життя. А здатність органів масової інформації подавати неспотворену картину дійсності сприймається як найважливіший вимір якісного рівня журналістики.



    Названу ознаку журналістики В. М. Владимиров назвав принципом об'єктивності, відзначивши, що "ми можемо вести мову про існування єдиного, вищого принципу розуміння інформації в журналістиці, а саме: принципу непорушної єдності об'єктивності та гуманізму" . Автор не помітив внутрішньої суперечності своєї дефініції, у якій він поєднав несумісні поняття, адже об'єктивність виключає будь-яку оцінність, а гуманізм, навпаки, передбачає її наявність, відчутну присутність.



    Саме тому ми й не можемо розділити точку зору В. М. Владимирова. Нас утримує розуміння суб'єктивності журналістських повідомлень. Наведімо з цього приводу думку професора В. В. Різуна: "Об'єктивність визначається не констатацією факту, а його дослідженням, пізнанням"

    Анонім reply Oksana Polishchuk

    не було там добре. особливо лікарям....
  • Анонім

    Оксана Поліщук ,скільки тобі бабок заплатили хабарники-лікарі ,яких ти так по-холуйськи захищаєш??? Стаття виглядає примітивно і замовно - в одні ворота. Так би і написала, що двома руками за Власюка і Антонець, і громада би чітко знала, на кого ти працюєш. Гидко бачити такі замовні статті у шанованому виданні, ганьба такій журналістиці.

    Oksana Polishchuk reply Анонім

    Які неочікувані звинувачення) Примітивно і замовно в нас сьогодні виглядає багато чого - роззирніться.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up