Дівчинка з половинкою серця у критичному стані

Дівчинка з половинкою серця у критичному стані
Софійка з половиною серця. Для дівчинки потрібні медичні препарати приблизно на 30 тисяч гривень
Чотирирічна Софійка Борух з Селища Тиврівського району, яка чотири роки живе з одним шлуночком серця, нині у критичному стані і потребує нашої підтримки. Дівча посміхається, але їй тяжко навіть дихати

Софійка Борух з Селища Тиврівського району перша в нашій державі, кого вітчизняні хірурги врятували з таким діагнозом. Після першої операції була ще одна.  Весь цей час дитина почувалася добре, а тепер знову потрібне оперативне втручання.

Не може наїстися киснем
- У крові дитини не вистачає кисню, - розповідає мати Софійки пані Марина Борух. – Її організм, як кажуть, не може наїстися киснем. Його має бути у крові  96 відсотків.  Лікарі пояснюють, що для дитини з такою вадою, як у Софійки,  він має становити  хоча б 86 відсотків. Критичний стан – 72%. А в дитини зараз рівень кисню в крові тільки 68 відсотків.

Сьогодні, у понеділок, мати знову повезла дитину до її рятівників - в Інститут серцево-судинних хвороб імені Амосова. Чотири роки тому у цьому медичному закладі кардіохірурги отримали перший позитивний результат. До того дві аналогічні операції  не мали успіху. Софійка Борух стала першою пацієнткою, яка залишилася жити після операції з одним, правим  шлуночком свого маленького серденька. Детально про пацієнтку із села Селище Тиврівського району Софійку Борух і її рятівників RІА розповідала у статті «Дівчинка народилася з половинкою серця»  (04.07.2010).

Відео дня

Тепер мати дівчинки просить звернутися до читачів з проханням по можливості підтримати  їх матеріально.  Каже, операція дуже дороговартісна. Витрати на її проведення бере на себе держава. Кошти потрібні  на медичні препарати.

- Під час першої операції ми витрачали на медикаменти приблизно десять тисяч гривень у день, - каже мати дитини. – Не знаю, скільки нині коштують препарати. Нас попередили, що на перший випадок потрібно мати хоча б тридцять тисяч гривень. На жаль, у мене працює тільки батько, мама разом зі мною доглядає за дитиною, бо їй потрібна особлива увага.  Дуже сподіваємося на чуйних людей.

Пані Марина пояснює, що операція, на яку вони очікують, планова. Час її проведення визначається самопочуттям дитини. Так їй пояснювали після другої  операції.  Тоді дівчинку оперував професор з Польщі Яцек Молл. Це хірург, який першим у Польщі зробив пересадку серця.

- Його запросили, бо Софійка для Інституту Амосова була непростим пацієнтом,  вона перша, хто вижив після операції з одним серцевим шлуночком, - розповідає пані Марина. - На жаль, не всім так щастить. Коли нас оперував Яцек Молл, паралельно  робили операцію хлопчику з таким само діагнозом, як у  Софійки.  Шкода, але врятувати хлопчика не вдалося.

Побачить добрі очі – біжить обійматися

- Софійка після двох оперативних втручань  була не просто активна, а гіперактивна, - пояснює мати. – Шило – інакше не скажеш. Дуже швидка у всьому. Люди кажуть, це так вона чіпляється за життя, одна половинка серця намагається працювати за дві. Але якщо ще місяців два тому вона могла самостійно проїхатися на самокаті 10-15 метрів, то тепер їй не вдається здолати і половини такого шляху, щоб не задихатися. Одразу присідає, бо відчуває задишку.

Допікає не тільки задишка. У дитини проявляється ще й харчова алергія. За словами матері, коров’ячого молока не може пити. А ось козяче організм сприймає добре. Не може їсти каші гречаної і манної, так само буряк і моркву. Алергію викликає мед і горіхи. Зате вівсянка не завдає жодної шкоди.

Подруга матері  звертає  увагу на ще одну унікальну рису дівчинки. Каже, вона дуже щира і подільчива. Може роздати дітям всі цукерки, які має, собі жодного не залишить.

- Побачить добрі очі – біжить обійматися, - розповідає жінка. – Може пригорнутися до незнайомої дитини, підбіжить, погладить, обійме, усміхнеться і йде собі далі.  Ось така вона, наша Софійка, диво, а не дівчинка. Має половинку серденька, а воно переповнене любов’ю за дві половинки. Дуже хочеться, аби лікарі дали їй ще один шанс на життя. Віримо, що так воно і буде, бо дитина, попри все, міцно чіпляється за життя.

Под фото: Софійка з половиною серця. Для дівчинки потрібні медичні  препарати приблизно на 30 тисяч гривень

Для тих, хто має можливість підтримати  Софійку Борух, повідомляємо номер банківської картки її матері:

ПриватБанк 51 68 75 72 28 27 04 45 Борух Марина

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Bogdan Severin

    100грн перечислил только что, удачи вам.
  • Максим Тимошков

    А дисплазия левых отделов сердца (дисплазия левого желудочка) - это диагноз? Так именно такая ситуация у девочки. Только если написать медицинским языком не все поймут сложность проблемы. О какой "дезе" идёт речь? Позвоните в Институт Амосова и уточните, если сомневаетесь. Не критиковать нужно, а помогать. Ребёнок действительно в критической ситуации...
  • Peper

    96% в крові, половина серця... Ви що, белени об'їлись? Не пишіть дурню. Скан довідки з діагнозом, де коли поставили - а ні - то це шахрайство, а не боагодійна стаття.

    Життя з "половиною серця" не можливе в принципі, діагнозу такого немає, а те, що пів-тисячі прочитає - так і залишить дезу в головах в людей.

    vlad reply Peper

    Краще зателефонувати автору, чим одразу звинувачувати...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up