За 20 гривень у Вінниці можна годину кататись на велосипеді

За 20 гривень у Вінниці можна годину кататись на велосипеді
За вікном серпень, погода щодня стає більш прохолодною, та окрім пляжу залишаються й інші доступні вінничанам розваги. Велотуризм, який з кожним днем набуває все більшої популярності, це суміш корисного тренування і веселої розваги. Що робити, якщо немає власного залізного коня? Правильно, йти в прокат. Саме там побував журналіст «20 хвилин» і з`ясував, як це працює.

- Щоб оформити прокат, при собі треба мати документ, що засвідчує особу, в ідеалі паспорт, - розповідає Андрій, працівник одного з вінницьких велопрокатів, - знімаємо ксерокс даних перших сторінок, сам документ не забираємо, підписуємо договір, в якому вказуються умови прокату, час прокату, дата, кожний велосипед пронумерований. 

Поставивши підпис, людина їде кататись, час можна в договорі вказати орієнтовний. Як правило людям передзвонюють, бо всі номери телефонів є в договорі, і продовжують автоматично. 
- 1 година – 20 гривень, кожна наступна – по 10. Можна підібрати любий розмір під будь-яку людину до 2-х метрів зросту та ваги до 130 кілограмів, є спеціальні кріплення на багажник для дітей - розповідає Андрій. Сім’ями катаються дуже часто, втім, частіше приходять компаніями. Є постійний клієнт, що любить кататись один по 4-5 годин. 

Найбільший наплив людей у будні з шостої години вечора до восьми. У вихідні прокати працюють з десятої ранку, люди приходять цілий день. 
- Якщо є бажання, є можливість взяти велосипед на 24 години, якщо кудись далеко їздити, наприклад, до річки. На добу прокат коштує 70 гривень, і можна не думаючи про час їхати спокійно, - пояснює Андрій, - Не обмежуємо у відстані, аби встиг вчасно повернутись. 
Якщо в дорозі станеться поломка, розбиратимуться в залежності від ступеню поломки та стану виданого велосипеда.
- Велосипеди ломаються, це нормальна практика. Якщо серйозна поломка, наприклад, вилка, чи щось інше, в договорі є прайс-лист, де вказана ціна кожної комплектуючої деталі. Ціни можна знайти і перевірити в інтернеті, якщо з'явиться бажання, - пояснює Андрій. 

Відео дня

Дрібні пошкодження, такі, як пробите колесо, розглядаються в залежності від стану велосипеда, який видали. 
- Бувають покришки стерті, лисі взагалі, тоді його легше пробити, це не означає, що його проб’ють, але є імовірність, - пояснює Андрій. - Ми замінюємо, але наші люди ще не звикли до бережного відношення до чужих речей. Буває, нову покришку поставиш, 2-3 людини катається і вона майже лопнула. Якщо я бачу, що я даю її голу, а мені привозять пробиту, то у мене не буде претензій. Якщо ж протектор був в нормальному стані, тоді велосипедист компенсує вартість покришки, яка вказана в прайс-листі. 

Про випадки угону велосипедів працівник відповів ствердно. 
- Бувало й уганяли, та ми не видамо велосипед без документів. Знайти таких людей це справа часу, міліція шукає. У нас є договір, в якому ставиться підпис про ознайомлення зі статтею про заволодіння чужим майном, - каже Андрій, - Як можемо, так себе і стараємось убезпечити. Люди різні бувають. Якби можна було ми б і так велосипеди видавали, якби були люди адекватні.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Юлия Море туров

    Біля Вишенського озера
  • Каверзнев Вадим

    Ну так де це здають в оренду велики?Автор так і не вказав адресу.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися Від читача 21:16 Журналіст знайшов причину, чому справа Шабуніна про ухиляння від армії не розслідується 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera 20:04 У Вінниці затримали водія, який перевищував швидкість. А потім виявили підроблене посвідчення 19:35 Спір з вінницьким МСЕК: юристку звільнили вагітною, вона виграла суд і має повернутися на посаду photo_camera 19:05 Яким нині є укриття для ліцею №30? Його будівництво коштує понад 40 мільйонів гривень photo_camera 18:06 «Матиму ще п’ять років, щоб помститися ворогу»: історія бойового прикордонника з Вінниці 18:00 Перезавантаження та інсайти: художнє та спортивне водночас у Вінниці (Новини компаній) 17:29 Суд арештував обох підозрюваних у вбивстві 20-річного поліцейського 17:01 На Тиврівському шосе піймали водія напідпитку. Його пасажирка мала при собі наркотики 16:41 «Головне в житті сісти в правильний вагон». В Іванові вручили СміхоОСКАР і згадували Олега Чорногуза 16:02 Вінницькі спортсмени здобули сім медалей на чемпіонаті Європи 15:30 Шоколадна паска з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 15:03 У Вінниці суд відправив під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 14:43 Пам'ять Дениса Бабія «Трейна» вшанували чемпіонатом України і юнацьким турніром photo_camera 14:40 Куди вступити після 9 класу: огляд навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up