Вперше в Україні – біг на ковзанах з перешкодами

Вперше в Україні – біг на ковзанах з перешкодами
25 лютого у Вінниці, в Льодовому клубі, вперше пройшло унікальне шоу "Ice Drive Fest!». Змагалися в екстремальному бігу на ковзанах – з перешкодами. Організатори запросили взяти участь у заході досвідчених екстремалів, а також хокеїстів і фігуристів-непрофесіоналів.

Стрибати, лягати, присідати

Учасники екстрим-фесту долали різноманітні перешкоди, які облаштували на льоду за допомогою фішок, бочок, половинок автомобільних шин та іншого незвичного приладдя. 

Під час проходження дистанції учасники високо підіймали ноги, робили віражі, виконували човниковий біг, стрибали, присідали. В одному випадку їм було необхідно навіть лягти на живіт, не збивши при цьому планку, а потім швидко встати і продовжити рух.

Відео дня

Спортсмени намагалися  долати шлях якомога акуратніше, аби не отримувати штрафних балів. Вони нараховувалися, якщо учасник збивав перешкоду або порушив правила, проїхавши повз неї. 

Організатори подбали про безпеку бігунів на льоду. На змаганнях був присутній медик. Не секрет, що під час бігу з перешкодами є певний ризик отримати травму, адже падінь неможливо уникнути. Тому від учасників вимагалося обов’язково надіти захисне екіпірування: наколінники, налокітники, шолом, рукавички.

Водночас кожен мав застрахуватися на випадок отримання травми. А спортсмени, які не досягли 18-річччя, надавали письмовий дозвіл батьків.

– Деякі перешкоди дітям молодшого і середнього шкільного віку проходити дуже важко. Тому ми й вирішили започаткувати певні обмеження, – розповів організатор змагань Максим Шило.   

Підготовка в … Інтернеті

На старт вийшла дюжина спортсменів, серед яких були й підлітки. Всі – сильної статі. Це постійні відвідувачі ковзанки, прихильники бігу на ковзанах, а також хокеїсти з місцевих команд. А ось серед глядачів було чимало дівчат і молодих жінок, які підтримували друзів і коханих. Вболівали й гравці хокейних клубів, що грають в чемпіонаті міста. Наприклад, 19-річний гравець «Арсеналу» Артем Іноземцев прийшов підтримати свого товариша та оцінити незвичне льодове шоу.  

Наймолодші учасники шоу переважно прийшли не за перемогою, а за адреналіном, новими відчуттями.

– Я регулярно катаюся на ковзанці. Планую записатися до хокейної секції. Беру участь у "Ice Drive Fest», навіть незважаючи на неповністю заліковану травму лівого коліна. Адже під час тренувань товаришами регулярно змагаюся в бігу на швидкість і перемагаю, – поділився 17-річний учень школи № 32 Дмитро Зайцев.

17-річний учень Вінницького гуманітарно-педагогічного коледжу Денис Риженко до цих змагань готувався – дивився змагання зі швидкісного бігу на ковзанах (в тому числі й Олімпіаду) на різних спортивних каналах та в Інтернеті.

– Друзі наполягали, щоб я взяв участь у екстремальних перегонах. Ми разом записалися на змагання, – відзначив 17-річний Денис Риженко. – Подолання дистанції з перешкодами ненабагато відрізняється від звичайного швидкісного катання. Проблемою є лише те, що ніхто з вінничан раніше не пробував свої сили в цьому.        

Прогнозовані призери

Після відбірного етапу організатори облаштували нову смугу перешкод. На ній змагалися десять фіналістів, які згодом отримали заохочувальні нагороди від спонсорів.

А основні призи, як це прийнято в спорті, здобули перші три учасники. На п’єдестал пошани підіймалися хокеїсти, які грають у місцевих командах і регулярно тренуються. Чемпіоном став Сергій Вакулич – в фіналі він подолав дистанцію за 41,25 сек. Срібним призером виявився Богдан Єрмілов (41,94 сек.), бронзовим – Микола Олійник (42,25 сек.).    

– Я займаюся хокеєм багато років, граю за вінницький «Арсенал». Разом зі мною боротьбу за перемогу в "Ice Drive Fest» вели в основному хокеїсти, які беруть участь в чемпіонаті міста, – сказав Богдан Єрмілов. – На тренуваннях ми робимо схожі слаломні вправи – наприклад, об’їжджаємо по колу фішки. Хоча під час екстрім-фесту було дещо складніше. Адже ми прагнули подолати дистанцію якомога швидше, тому могли робити помилки. Також непросто було перестрибувати перешкоди, розташовані на висоті 50 см. Раніше мені це ніколи не доводилося робити.     

Змагання у Вінниці триватимуть

Ініціатором проведення льодового шоу «Ice Drive Fest» був інструктор Льодового клубу Максим Шило.

– Я намагаюся слідкувати за модними тенденціями в спорті. Одного разу побачив в Інтернеті так звані «Веселі старти на льоду» – біг на ковзанах з перешкодами. Одразу з’явилася ідея – започаткувати у Вінниці щось подібне. Керівництву Льодового клубу цей задум сподобався, – відзначив Максим Шило.

За словами Максима Шила, нині льодові перегони з перешкодами є досить модними в багатьох країнах.

– Проходять навіть першості світу з цього екстремального виду спорту. А ось в Україні нічого подібного ще не було. В нашій країні відбуваються лише змагання зі звичайного спринтерського бігу на льоду. Ми будемо розвивати льодові перегони з перешкодами й надалі. Зокрема, періодично організовувати змагання з цього нового виду спорту у Вінниці (щомісяця або кожні два місяця). А з часом плануємо вийти на міжнародний рівень. Зокрема, збираємося виїжджати на турніри за рубіж, де представлятимемо Україну.  

 – Я захоплююся фігурним катанням. Іноді відвідую тренування з хокею з шайбою. Про змагання «Ice Drive Fest» дізнався від знайомих і одразу вирішив взяти в них участь. Думаю, екстремальне катання з часом стане популярним і навіть набуде статусу офіційного виду спорту, – вважає 25-річний учасник шоу Олександр Малиновський.

Previous Next

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    І так!

    Зі слів в статті "половинок автомобільних шин" складається враження, що були малесенькі шинки від дитячого авто, а шини ж були від вантажного автомобіля.

    "Рукавички" - це дитячі рукавички!? Хоккейні краги!!!

    Письмовий дозвіл надавали спортсмени віком до 16 років, а не до 18.

    "Ініціатором проведення льодового шоу «Ice Drive Fest» був інструктор Льодового клубу Максим Шило" - брехня!!! не він ініціатор!!!

    І взагалі стаття написана в стилі шкільного твору.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up