Вінницький боксер Олексій Токарчук в Загребі став свідком побиття рефері

Вінницький боксер Олексій Токарчук в Загребі став свідком побиття рефері
Олексій Токарчук і Роман Вакалюк
Одним з активних вболівальників на меморіалі Анатолія Вальчука, який проходить у вінницькому СК «Нокаут», був майстер спорту, дворазовий чемпіон України, дворазовий призер чемпіонатів Європи, учасник чемпіонату світу з боксу (п’яте місце) Олексій Токарчук.

  Чому тренер не зміг допомогти

Раніше Олексій Токарчук вигравав медаль континентальної першості серед юніорів, а нещодавно здобув «бронзу» на першості Європи серед молоді (17 – 18 років). Ці змагання проходили в столиці Хорватії Загребі. Капітаном і прапороносцем збірної України там був саме вихованець вінницької школи боксу Олексій Токарчук. Він боксував у ваговій категорії до 69 кг.

Вінничанин провів на загребському ринзі три поєдинки. В перших двох за очками впевнено здолав німця і білоруса. В третьому бою Олексій Токарчук бився з опонентом з Італії, майбутнім чемпіоном Європи. І поступився роздільним рішенням суддів – 1:2.

Відео дня

На цей результат вплинула відсутність в Хорватії тренера Олексія Романа Вакалюка. Через економічну кризу в країні профільне Міністерство не спромоглося командирувати особистих наставників, а юних боксерів в Загребі супроводжував лише тренер збірної України.  

– Коли Олексій Токарчук змагався в Хорватії, ми спілкувалися в телефонному режимі, за допомогою Інтернету. Лише після перегляду півфінального поєдинку я виявив помилки, які можна було виправити під час бою, – скаржиться тренер з боксу ДЮСШ «Вінниця» і ШВСМ Роман Вакалюк. 

– Майже на всі змагання мене супроводжує свій тренер. Якщо наставник в Хорватії давав би мені важливі вказівки (перед боями та між раундами), я міг би виступити краще. Адже тренер збірної України не знає мої можливості так, як Роман Вакалюк, – додає Олексій Токарчук.

Урок для упереджених рефері

На чемпіонаті Європи в Загребі стався унікальний інцидент, свідком якого став вінничанин. Хорватський боксер Відо Лончар побив рефері під час бою, розгнівавшись рішенням присудити перемогу литовцю Альгірдасо Баніулісу. Зокрема, він завдав судді кілька ударів, повалив  на ринг і там продовжив бити. Тим часом Альгірдасо Баніуліс швидко покинув ринг.

– Вже в першому раунді хорвату відрахували три нокдауни і припинили поєдинок через технічний нокаут. «Господар рингу» не був згодний із таким рішенням польського рефері. Він скинув рукавички і почав бити арбітра по обличчю, а потім – добивати на канвасі рингу. Все це відбувалося на моїх очах, – ділиться подробицями Олексій Токарчук. – Таке побиття судді мені довелося побачити вперше в житті. Відо Лончар не лише дискваліфікували на пожиттєво. Наскільки мені відомо, йому ще «світить» реальний термін у в’язниці. 

– Я частково можу зрозуміти поведінку Відо Лончара. Він роками тренувався, готувався до чемпіонату Європи. А суддя відняв у юного боксера можливість проявити себе, його рішення зупинити поєдинок було спірним. В таких випадках не завжди вдається втримати свої емоції, – сказав Роман Вакалюк. – Можливо, цей випадок піде на користь боксу, і судді будуть виносити більш об’єктивні рішення. Адже нині, згідно із правилами, ніхто не має права офіційно протестувати проти рішення судді в ринзі.       

Тренування – … тричі на добу

Олексій Токарчук займається боксом вже понад десять років, з першого класу. Тренується й досі щоденно.

– Нині міжсезоння, тому я тренуюся лише один раз на день. А в період підготовки до чемпіонатів світу і Європи тренування (на зборах в складі збірної України) відбуваються тричі на день, – дивує Олексій.   

Нещодавно Олексій Токарчук перейшов з молодіжного рівня у дорослий бокс.

– Тренування стануть більш напруженими, адже Олексію треба покращувати свою фізичну форму. Будемо багато працювати над помилками. Сподіваємося, що Олексій Токарчук гучно заявить про себе і на дорослому рівні, – підкреслює наставник.     

Олексій Токарчук навчається в інституті фізичного виховання і спорту Вінницького державного педагогічного інституту. В зв’язку з численними поїздками на змагання і навчально-тренувальні збори особливих проблем не виникає, адже викладачі йдуть назустріч чемпіону. Дівчата звертають увагу на молодого боксера, підтримують його перед турнірами. До речі, у Олексія вже з’явився невеличкий фан-клуб з прихильниць його спортивного таланту.         

Олексій Токарчук віддає перевагу активному відпочинку. Любить пограти в футбол і настільний теніс, поплавати в басейні, порибалити. Зимовими видами спорту юнак не цікавиться. Тому в холодну пору року він багато часу тренується в залі, підвищує рівень фізичної підготовки. В боксі Олексій рівняється на українського олімпійського чемпіона Василя Ломаченка.

– Я мрію потрапити на дорослі Олімпійські ігри і поборотися там за медаль. Після цього хотів би перейти у професійний бокс.   

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up