Вінницькі фахівці боксу коментують, чому Узєлков безвольно програв Айєтовічу

Вінницькі фахівці боксу коментують, чому Узєлков безвольно програв Айєтовічу
В своїх останніх поєдинках 35-річний вінницький боксер В'ячеслав Узєлков демонстрував пристойний рівень боксу. Недарма минулого року він здобув титул Інтернаціонального чемпіона за версією IBO в напівважкій вазі. І тому численні прихильники і тренери сподівалися на чергову перемогу В'ячеслава.

До того ж 33-річний серб Геард Айетовіч, який нині проживає у Великобританії, виглядав досить прохідним суперником. Адже він зазнав аж дев’ять поразок на професійному ринзі (24 перемоги, 1 нічия, 12 нокаутів). Послужний список В'ячеслава Узєлкова виглядав значно солідніше: 30 перемог, 3 поразки, 19 нокаутів.

Незручний суперник захисного плану

Втім, недооцінки Геарда Айетовіча в таборі Узєлкова перед боєм не було. Один з його тренерів Сергій Гордієнко характеризував серба як незручного и непоступливого бійця захисного плану. Він нагадав, що Геард брав участь в Олімпійських Іграх 2000 року (Узєлков туди ніколи не потрапляв – авт.), а професіоналах боксував и перемагав в рамках трьох різних вагових категорій: від середньої ваги до напівважкої.

Відео дня
> До того ж сербський боксер бився з декількома чемпіонами світу и претендентами на цей титул. Причому нікому не вдавалося послати Айетовіча не те що в нокаут , але й навіть в нокдаун. За словами Гордієнка, Геард завжди щільно перекритий плюс добре тримає удар. Розкрити такого бійця або пробити його блок досить складно.

Наставник Узєлкова інформував, що вінничанин готовий пройти повну дистанцію в 8 раундів, якщо це буде потрібно. Адже розумів, наскільки важко буде перемогти Геарда достроково.

В'ячеслав Узелков висловлював упевненість, що до бою підійде у відмінній формі. Він достатньо спарингував, вивчав суперника, переглядав його поєдинки, а також зганяв зайву вагу.

Прикрості перед боєм

Перед поєдинком нашого боксера переслідували прикрі інциденти. Спочатку на шляху з Вінниці до Києва він потрапив у дорожньо-транспортну аварію. Вона виявилася незначною, але В'ячеслав Узєлков на відкрите тренуванні у Києві так і не з'явився.

Під час офіційного зважування напередодні бою вага В'ячеслава Узєлкова склала 81,8 кг. Таким чином він перевищив ліміт, вказаний у контракті на поєдинок, на 800 грам. Вінничанину надали дві години на усунення зайвої ваги. Міг бути й інший вихід – матеріальна компенсація Геарду Айетовічу. Але той категорично відмовився від цього. Мовляв, він приїхав в Україну не за грошами, а за перемогою.

Вінничанин встиг зігнати вагу у визначений термін. Але, зрозуміло, це коштували йому чималих зусиль – і фізичних, і моральних.     

Домінував серб

Бій з Аєтовічем проходив 12 квітня в Броварах – в рамках  великого боксерського шоу від компанії братів Кличків “K2 Promotions” .   

На жаль, вінничанин провів бой інертно. В той же час Геард був достатньо активним для того , щоб на чужому ринзі завоювати  перемогу. В результаті після 8 раундів лише один суддя побачив перемогу нашого боксера. А двоє інших віддали перемогу сербу - 75:77, 77:76 и 74:78. 

Причому в кількох випадках мова могла йти про нокдаун Узєлкова, якого постійно пресингував серб. В жодному з восьми раундів не спостерігалося беззаперечної переваги вінничанину, який викидав замало влучних ударів і чомусь стабільно діяв від оборони. Лише на фініші В'ячеслав пішов уперед, але було вже запізно.

Коментарі

RIA запропонувала вінницьким фахівцям боксу прокоментувати перебіг подій у поєдинку і подальші перспективи Узєлкова в професійному спорті.

Тренер ДЮСШ “Орбіта” Микола Маньківський:

– Головною причиною поразки вважаю вік В'ячеслав Узєлкова. 35 років – це досить солідно для професійного боксу. Жоден з вінницьких боксерів раніше не виступав у такому поважному віці на високому рівні.  

Що стосується Геарда Айетовіча, то він не такий вже й грізний суперник. Якщо б Узєлков був років на 10 молодшим, він просто виніс би його з рингу.

Тренер ДЮСШ “Вінниця”, заступник голови спорткомітету Вінницької міської ради Роман Семчук:

– Коли я місяць тому спілкувався з Узєлковим, він розповідав, що планує провести найближчий бій орієнтовно провести в червні. Але промоутери несподівано призначили його на квітень. Тому, можливо, Слава просто не встиг повною мірою підготуватися до поєдинку. Адже, окрім спорту, він ще бере участь в телевізійних шоу. До того ж Узєлкову було важко зганяти вагу перед поєдинком, це відняло чимало сил. Вірю, що В'ячеслав Узєлков ще тріумфально повернеться на ринг. Його вік – ще далеко не межа! Наприклад, Бернард Хопкінс у 48 років став чемпіоном світу.     

 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Anonymous

    С него такой боксер ,как с одного места молоток...За всю свою карьеру ничего не показал...И Петровичу нужно хулиганов тренировать...Спорт-это знание,опыт,умение передать знание ученику и приумножить их...
  • Anonymous

    Серб выиграл в одну калитку. Удивляюсь, что двое суддей присудили победу с минимальным разрывом в очках, а один и вовсе дал победу Узелкову. Там одностороннее и очевидное доминирование серба. Узелков лишь вяло махал левой рукой, пытаясь держать соперника на дистанции. Больше он, увы, ничего не сделал. Когда профи - боксер обьясняет проигрыш тем, что смог сделать вес или много участвовал в ток - шоу - это грустно.
  • Anonymous

    Скажите, как сбросить килограмм за 2 часа? Пересрал Узелков, всех обьяснений
  • Anonymous

    Последний Герой !!! :) Позорище !!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up