«Українські отамани» знову боксуватимуть проти росіян

«Українські отамани» знову боксуватимуть проти росіян
В середині січня розпочинається п’ятий сезон змагань престижної Всесвітньої серії боксу (WSB). За результатами жеребкування «Українські отамани» потрапили до групи «А» разом із командами Куби, Росії, Великої Британії, Алжиру, Марокко, Китаю і Мексики. Згідно із регламентом нового сезону WSB, до плей-офф пройдуть по три команди з кожної з двох груп.

Підсумки жеребкування і плани на сезон прокоментував виконавчий директор професійного клубу «Українські отамани» – вінничанин Донатас Піскун.

– Донатасе, чого можна очікувати від протистояння з російською командою – в зв’язку з підтримкою протистояння на сході України  сусідньою країною. До того ж саме росіяни вибили «Отаманів» з 1/4 фіналу минулорічного розіграшу ВСБ. 

–  Наприклад, УЕФА під час жеребкування єврокубків цього сезону примусово розвело в різні групи клуби РФ і України. Як на мене, це був правильний крок. Стосовно Всесвітньої серії боксу – ми опинилися в з росіянами в одній підгрупі, тому уникнути нагнітання провокацій та неспортивних пристрастей довкола цього матчу нам у будь-якому випадку не вдасться. З іншого боку, це буде черговий поєдинок, на рівні з усіма іншими. Ми прикладемо усіх зусиль, щоб взяти реванш у росіян і здобути в боях на рингу проти них максимальну кількість залікових балів.

Відео дня

– Які команди будуть головними конкурентами українців за вихід до плей-офф?

– Прогнозовано головними конкурентами нашої команди у боротьбі за вихід до наступного раунду змагань будуть команди Куби та Росії. Також не варто скидати з рахунків команди Мексики та Англії, які досить вдало виступали в попередніх сезонах змагань WSB. До речі, саме проти мексиканців ми розпочнемо боротьбу в п’ятому сезоні змагань, тому цей поєдинок буде вкрай важливим для нас. А що стосується таких команд, як Марокко, Алжир та Китай – великих труднощів в поєдинках з ними не має бути. Проте на всі без виключення матчі ми будемо налаштовуватися з максимальною відповідальністю, адже кожна помилка може дорого коштувати.

– Окресліть плани «Отаманів» на сезон.

– Головна наша мета – здобуття максимальної кількості олімпійських ліцензій для українських боксерів. Володарі іменних ліцензій стануть відомими вже після групового раунду змагань. Першочергове завдання в командній боротьбі  – вихід з підгрупи, а вже далі будемо дивитися по ситуації.   

– В чому принципова різниця між клубом «Українські отамани» і національною збірною України? Адже за «Отаманів» виступають практично всі найсильніші боксери-аматори країни. До того ж Федерацію боксу України і «Отаманів» очолює одна людина – вінничанин Володимир Продивус.

– За національну збірну переважно виступають талановиті молоді боксери. А до «Отаманів» ми запрошували боксерів з більшим міжнародним досвідом. 

–  Коли можна побачити виступ «Отаманів» у місті над Бугом?

–  Не виключаю, що в майбутньому це станеться. Проте наразі ми не обговорювали таку можливість. В цьому сезоні у команди дуже насичений календар. Матчі відбуватимуться практично щотижня, тому додаткові переїзди можуть завадити у підготовці.

– Чи будуть вінничани в складі «Українських отаманів»?

– Офіційне оголошення складів команд Всесвітньої серії боксу призначено на восьме січня 2015 року. Поки що навчально-тренувальні збори в складі команди проходить низка вінницьких боксерів, які подолали кілька етапів відбору до основного складу.

– Хто з вінницьких боксерів гарантовано виступатиме в складі «Українських отаманів» в новому сезоні WSB?

– Першим номером команди у вазі до 56 кг є вінничанин Микола Буценко, призер чемпіонатів Європи і світу. Федерація боксу України вважає його реальним претендентом на ліцензію на Олімпійські ігри-2016.  

Також претендентами до складу «Отаманів» є вінничани Денис Козарук (вагова категорія 49 кг), чемпіон України серед чоловіків до 22 років Сергій Богачук (69 кг), чемпіон України серед чоловіків Тарас Головащенко (75 кг) і учасник третього сезону WSB Денис Солоненко (81 кг). Найбільші шанси серед них потрапити до основи – у Тараса Головащенка, який виступав за «Отаманів» минулого сезону.

Додам, що одним з наставників  «Отаманів» вже третій сезон є Леонід Лоївський, старший тренер збірної Вінниччини з боксу. Головним лікарем клубу є представник міста над Бугом Вільям Войцехівський, відомий своєю роботою в місцевій професійній футбольній команді. А головним масажистом працює ще один наш земляк Олександр Гринь.

– Чому в складі немає наших земляків В’ячеслава Кисліцина і Романа Головащенка, які виступали за «Отаманів» в попередньому сезоні?

– Вони стали учасниками професійного проекту AIBA Pro Boxing (APB), який також має статус кваліфікаційного олімпійського боксерського турніру. Там же змагаються й інші колишні лідери клуби «Отаманів» – Денис Лазарєв і Дмитро Митрофанов. А в професійний бокс перейшов ще один з лідерів нашої команди Іван Голуб.

Тому, щоб підсилити клуб, залучаємо легіонерів. На жаль, на сьогодні немає достатньої кількості українських боксерів, які могли б закрити усі вагові категорії у WSB та на-рівних протистояти провідним командам.  

– Склад «Українських отаманів» поповнився шістьма легіонерами. Чи задоволені Ви їх силою?

– Селекційна робота принесла гарні результати. У ваговій категорії до 49 кг за нас виступатиме добре відомий вболівальникам Хасанбой Дусматов (Узбекистан), який зарекомендував себе у минулому сезоні WSB. В своєму дебютному поєдинку він приніс нам сенсаційну перемогу на виїзді проти «Команди Росії», здолавши бронзового призера Олімпійських ігор 2012 р. Давида Айрапетяна.

У вазі до 52 кг боксуватиме Азат Усеналієв (Киргизстан), який має досвід виступів за «Отаманів». Він входить до ТОП-8 найкращих боксерів світу за версією AIBA.

В категорії до 56 кг склад поповнився Омурбеком Малабековим з Киргизстану, який посідає 9-е місце в рейтингу AIBA. В цій вазі ставка робитиметься на Миколу Буценко, але ми маємо підстраховуватися висококласним бійцем.

Категорія до 75 кг поповнилася Хуршидом Норматовим, який є лідером збірної Узбекистану у цій вазі і здобув низку перемог на провідних світових змаганнях.

В категорії до 81 кг за наш клуб виступатиме  Елшод Расулов  з Узбекистану. Серед головних здобутків цього боксера є срібна медаль чемпіонату світу 2009 року, бронзова нагорода світової першості 2011 року. Елшод Расулов по два рази був чемпіоном Азії і перемагав на Азіатських іграх. Цей трансфер став одним з найбільш вдалих для нашої команди.

У вазі до 91 кг виступатиме надзвичайно технічний і цікавий публіці боксер з Білорусії – Сергій Корнєєв. В минулому сезоні він перемагав багато відомих бійців, серед яких є діючий чемпіон світу Клементе Руссо.

Суперники «Отаманів» в п’ятому сезоні WSB в групі «А»

1 тур. 16 січня. Київ. «Mexico Guerreros» (Мексика);

2 тур. 23 січня. Київ. «British Lionhearts» (Англія);

3 тур. 30 січня. Китай. «China Dragons» (Китай);

4 тур. 6 лютого. Київ. «Atlas Lions»(Марокко);

5 тур. 13 лютого. Алжир. «Desert Hawks» (Алжир);

6 тур. 20 лютого. Росія. «Russia Boxing Team» (РФ);

7 тур. 27 лютого. Київ. «Cuba Domadores» (Куба);

8 тур. 6 березня. Мексика. «Mexico Guerreros»;

9 тур. 13 березня. Англія. «British Lionhearts»;

10 тур. 20 березня. Київ. «China Dragons»;

11 тур. 27 березня. Марокко. «Atlas Lions»;

12 тур. 10 квітня. Київ. «Desert Hawks»;

13 тур, 17 квітня. Київ. «Russia Boxing Team»;

14 тур. 24 квітня. Куба. «Cuba Domadores».

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Дарья

    Ну що ж «Отамани», ми у вас віримо. Чекаємо тільки з перемогою.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up