У Вінниці визначили найспортивнішу родину

У Вінниці визначили найспортивнішу родину
25 квітня у Вінниці пройшов обласний етап Всеукраїнського фестивалю «Мама, тато, я – спортивна сім’я». Змагання організував обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» за підтримки обласних відділення НОК України, управління з питань сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, відділення Комітету з фізичного виховання МОН України, благодійного фонду «Здорова нація» та інших меценатів.

Кардинальна зміна програми

Фестиваль проходив уже в восьмий раз. В нинішньому взяли участь команди з десяти міст і районів, переможці відбірних змагань. До кожної входили тато, мама і дитина (віком від 8 до 10 років). Змагання складалися із семи конкурсів-естафет: смуга перешкод, велодрайв, флорбол, туристичний єралаш, “сила в єдності”, “єдиний крок”, водний марафон. Зокрема, учасникам довелося їздити на велосипеді, грати в городки, кидати кульки, складати і розкладати спальні мішки, бігати в зшитих один з одним комбінезонах тощо.

– Цього року ми кардинально змінили програму. Зокрема, зробили акцент на туристичні завдання і естафети. Перед фестивалем спробували самі пройти ці конкурси, після чого врахували недоліки і внесли зміни. За місяць до змагань ми відправили в райони опис всіх видів програми. Тож за наявності відповідного спортивного інвентарю учасники мали можливість потренуватися, – сказав директор обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Віталій Копач.

Відео дня

Організатори  підготували практично однакові завдання для всіх членів родини.

– Якщо виконувати завдання вперше, то вони здаються складними. Легше проходити естафети командам, які виступають останніми і враховують досвід попередників. Тому було зроблено окреме жеребкування на кожен з видів програми, – додав Віталій Копач.   

Спорт – їхня професія

Серед учасників фестивалю були професіонали в спорті. Це, приміром родина Рогалів з Вінниці. Голова сім’ї Юрій працює тренером з гандболу, його дружина Ірина і донька Віка займаються волейболом.  

– Кожна дитина має займатися спортом, а зацікавлювати до цього мають батьки. Також радимо всім членам вінницьких родин займатися хоча б фізичною культурою, а за нагоди брати участь в масових оздоровчих заходах, – пропонує Юрій Рогаль.         

– Мені дуже подобається волейбол. Команда – це як твоя друга родина. Від спілкування і гри з одноклубниками отримую велике задоволення, – додає Вікторія Рогаль. 

Ольга і Віталій Лащенки з Ямпільського району працюють вчителями фізичної культури. Цікавиться спортом і їх 9-річний син Богдан – займається у футбольній секції.  

– Фізична культура і спорт – це наша професія. Тому ми залюбки беремо участь в змаганнях родин. Нового в цих конкурсах для нас немає. Спеціально до фестивалю не готувалися, адже ми тренуємося щодня – на своїх уроках, – каже Ольга Лащенко.   

Подарунки всім учасникам

Перше місце здобула родина Ткачів з міста Хмільника. Вона прийматиме участь у Всеукраїнських фінальних змаганнях, які відбудуться в Києві з 14 по 16 травня. До трійки призерів також увійшли родини з Ямпільського і Бершадського районів.

Всі учасники отримали призи і подарунки від відділення НОК України Вінницької області, управління з питань сім’ї, молоді та спорту Вінницької облдержадміністрації благодійного фонду «Здорова нація» та інших меценатів.

– На жаль, нині багато школярів не відриваються від комп’ютерів та різних гаджетів. Тому учасники фестивалю «Мама, тато, я – спортивна сім’я» мають бути прикладом для кожної вінницької родини. Якщо батьки гарно ставляться до спорту і демонструють приклад своїм дітям, то в таких родинах й можуть вирости олімпійські чемпіони, – відзначив голова відділення НОК України Вінницької області, дворазовий срібний олімпійський призер, учасник чотирьох Олімпіад Павло Хникін.

– Фестиваль «Мама, тато, я – спортивна сім’я» ми підтримуємо щорічно. Допомагаємо також із проведенням змагань в інтернатах Вінниччини під гаслом «Ти зможеш, якщо зміг я», фестивалю «Козацькі забави» тощо, – нагадав президент благодійного фонду «Здорова нація» Вадим Кудіяров. – Україні потрібно нове покоління сильних і здорових молодих людей, які в майбутньому робитимуть позитивні зміни в державі. Тому варто проводити якомога більше масових спортивних заходів. Для цього треба об’єднувати зусилля влади, бізнесу і представників громадських організацій. Щоб спортивна галузь могла розвиватися, треба кардинально змінювати підходи, осучаснювати методи фізкультурно-оздоровчої роботи з населенням. Адже нині з кожним роком зменшується кількість вихованців ДЮСШ і водночас зростає кількість українців, які перебувають на обліку в наркодиспансері, виправних колоніях тощо. 

Previous Next

 

 

 


 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Дарья

    Частіше б такі проводили заходи, було дуже круто, багато позитиву, весело, енергійно. Сім"ї показали на що вони здатні та отримали свої нагороди. Мені дуже сподобалось хоть і в якості глядача.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up