Олімпійські призери підтримали вінницький чемпіонат з гімнастики

Олімпійські призери підтримали вінницький чемпіонат з гімнастики
показовий виступ гімнасток 2003 р.н. з МДЮСШ № 1, які цього року посіли четверте місце (у вправі без предмета) на чемпіонаті України
28 лютого у Вінниці, в залі медколеджу, пройшов чемпіонат області з художньої гімнастики серед спортсменок юнацьких розрядів. Змагання підтримали відділення НОК України Вінницької області, яке очолює дворазовий срібний призер Олімпіад з плавання Павло Хникін, і управління з питань сім’ї, молоді та спорту Вінницької облдержадміністрації, яким керує срібний олімпійський призер з велоспорту Сергій Чернявський. Завдяки цьому юні грації не сплачували стартових внесків, як це зазвичай буває.

– Ми прагнемо, щоб художня гімнастика у Вінниці вийшла на значно вищий рівень. Адже це популярний олімпійський вид спорту. Для цього треба наполегливо працювати тренерам. Причому бажано якомога більше проводити не комерційних, а саме офіційних змагань. Адже не всі батьки нині мають можливість сплачувати внески за участь, – наголосив Сергій Чернявський.

На килим виходили 170 учасниць I – III та юнацького розрядів. Найменшим учасницям було по 5 – 6 років, найстаршим – по 12. Чемпіонат був закритим, представниць інших регіонів не запрошували. В ньому взяли участь лише гімнастки з вінницьких МДЮСШ № 1, ДЮСШ «Темп», клубу «Прем’єра», а також спортшкіл Козятина і Калинівки.

Призерки отримали медалі, грамоти і сувеніри від відділення НОКУ. Нагородження проводили Павло Хникін, заступник управління з питань сім’ї, молоді та спорту Вінницької облдержадміністрації Олександр Олійник і заступник директора МДЮСШ № 1 Галина Сташко.

Відео дня

– Рівень і масовість у вінницькій художній гімнастиці поступово зростають. На змаганнях виступає багато спортсменок навіть дошкільного віку. За такими маленькими дівчатками займатися непросто, тож за їхню підготовку слід подякувати нашим тренерам, – сказав Павло Хникін.

В показовій програмі свою майстерність продемонструвала гімнастки 2003 р.н. з МДЮСШ № 1 (тренери – Юлія Заплішна та Ганна Суржок), які цього року посіли четверте місце (у вправі без предмета) на чемпіонаті України. А також перша за всю історію вінницька чемпіонка країни серед школярок (по I дорослому розряду) Вікторія Липницька. Тепер вона вже виступає за програмою кандидатів у майстри спорту.   

– Нещодавній успіх Віки Липницької на чемпіонаті України дає нам надію, що з часом ми виховаємо чемпіонок Європи і світу, – оптимістично вважає старший тренер ДЮСШ № 1 Вінниці Юлія Заплішна.   

 

Previous Next
     

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Дарья

    Підростаюче покоління. Молодчинки.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія воїна з батальйону НПУ «Захід» 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up