«Нива-В» за повних трибун впевнено перемогла «Поділля» і вийшла до другого етапу Кубку України!

«Нива-В» за повних трибун впевнено перемогла «Поділля» і вийшла до другого етапу Кубку України!

Довгих чотири роки ми чекали на повернення Великого футболу до нашого міста. І сьогодні, 20 липня, нарешті, це сталося: «Нива-В» дебютувала на професійному рівні. В рамках першого етапу Кубку України колектив Василя Вовка приймав хмельницьке «Поділля». 

Черги біля кас

Задовго до початку матчу порадували довжелезні черги біля кас СК «Нива». Це давало привід думати про можливий аншлаг, адже вінницький вболівальник скучив за справжньою грою. І дійсно, трибуни виявилися майже повністю забитими – майже 2,5 тисячі глядачів відвідали матч.

Завітали на гру голова Вінницької ОДА Валерій Коровій, голова обласної федерації футболу Ігор Гатауллін, почесний президент «Ниви-В» Василь Вовк, віце-президент клубу Вадим Кудіяров та інші відомі особи.    

Відео дня

– Чудово, що у місті відновилася команда майстрів. Ми скучили за Великим футболом, дуже переживали. Будемо відвідувати матчі. Сподіваємося на успішні результати «Ниви-В», – висловив загальну думку вболівальник з піввіковим стажем – 64-річний Дмитро Щербань.

Гравці з досвідом Премєр-ліги 

Наша команда вийшла на полі в такому стартовому складі: воротар Максим Бабійчук (попередній клуб – «Металург» Запоріжжя), польові гравці Владислав Когут (ФК «Вінниця»), Володимир Поліщук («Факел» Липовець), Ярослав Браславський (ФК «Вінниця»), Олександр Іоша («Десна» Чернігів), Денис Бобович («Фрунзенець» Ніжин, «Металург» Донецьк), Дмитро Загалевич («Металург» Донецьк, «Шахтар» Донецьк, «Дніпро» Дніпропетровськ), Олександр Борячук («Факел» Липовець, «Украгроком»), Дмитро Момотенко («Рубін» Пісківка, «Чорноморець» Одеса, «Дніпро» Дніпропетровськ, «Сталь» Дніпродзержинськ, «Титан» Армянськ, «Шахтар» Свердловськ, Євгеній Ключик («Буковина» Чернівці, «Металург» Запоріжжя), Сергій Коломієць («Волинь» Луцьк).

Погодьтеся, досить кваліфіковані виконавці, серед яких було аж три номінальні гострих форварди: Поліщук, Браславський і Бобович. На полі бракувало лише капітана нивівців Колінса Нгахи (екс-ФК «Вінниця), який пропускав поєдинок через отриману в матчі чемпіонату України серед аматорів червону картку. Його обов’язки виконував досвідчений Дмитро Момотенко.

Блискучий гол Поліщука

Перші хвилин десять у команд пішли на своєрідну розвідку. Після чого нивівці, підтримані не лише ультрасами, але й тисячами гучних вболівальників, взялися за справу. А ось фанів «Поділля» виявилося, на диво, стільки пальців на руках – лише п’ять. Вони пробували щось скандувати, але це виглядало, як піщинка в пустелі.

Рахунок біло відкрито на 12-й хвилині. Нападник Денис Бобович головою вдало підрізав м’яч після небезпечної прострільної передачі з правого флангу. 1:0!

Наша команда могла зміцнити свою гольову перевагу в середині тайму. Спочатку непоганий шанс не використав Поліщук (його удар головою з близької відстані заблокували захисники), потім – Ключик. В другій половині тайму перевага вінничан стала тотальною, а гості виглядали доволі безпорадною.

Цей тиск втілився у забитий гол на 38-й хвилині. Свого роду шедевр вдався форварду Поліщуку. Володимир не став входити до карного майданчику, а скористався тим, що захисники не тримали його і ювелірно вразив кут воріт метрів з 19-и. Воротар «Поділля» Манук Восканян навіть не встиг зреагувати. 2:0.

Рятівник Максим Бабійчук

В другому таймі господарі поля почали грати обережніше, не поспішали бігти вперед, сподіваючись зберегти гольовий гандикап. Тим часом подоляни, яким вже не було нічого втрачати, великими силами йшли в атаку і створили низку небезпечних моментів, чого взагалі не спостерігалося в першій половині гри.

Гарні шанси після ударів в межах штрафного майданчику мали гості Алішер Якубов, Костянтин Степанюк і Андрій Муляр, але наш воротар Максим Бабійчук демонстрував просто фантастичну гру, постійно рятував.

На 68-й хвилині фактично вирішальний гол в матчі після розіграшу штрафного удару забив нивівець Олександр Іоша. 3:0. За такої гри відігратися гості вже практично не могли.

Але м’яч престижу вони провели – після швидкої контратаки на 89-й хвилині відзначився Артем Макарченко. 3:1. Суддя додав дві хвилини, у які опоненти пробували щось змінити, але це було нереально. Наша команда – в другому етапі Кубку України!!!   

Післяматчеві коментарі

Старший тренер «Ниви-В» Юрій Соловьєнко:

– Те, що ми підсіли в другому таймі – не тактичний хід, а заслуга суперника. У нас були проблеми з переходом від атаки до оборони через не зовсім ідеальну гру півзахисту. Подоляни в певний момент  примусили нас діяти другим номером.

Наша команда в другому таймі почала чіплятися за рахунок 2:0, адже це кубковий поєдинок. Напруга спала лише після третього забитого м’яча, після чого у нас знову почали з’являтися гольові моменти.

Можна, зрозуміло, відзначити нашого воротаря. Але водночас деякі футболісти виконали великий обсяг роботи, яка допомогла зберегти наші ворота в недоторканості і організовувати небезпечні атаки.

Особливо хочу подякувати нашим вболівальникам. Це дуже важливо, щоб стадіон був повний, адже ми граємо для глядачів.  

В. о. головного тренера «Поділля» Віталій Балицький:

– Як правило, такі матчі відрізняються жорсткою, непоступливою грою з обох боків. «Нива-В» володіла ініціативою. Ми намагалися щось їй протиставити, але пропустили швидкі голи. Через це фактично гра була вже зроблена. В другому таймі у нас були гольові шанси і з`явилася надія вирівняти гру. Але вдало грав воротар «Ниви-В».

Вінницький клуб на сьогодні є сильніший за наш. Його гравці доросліші і фізично міцніші. Команда «Поділля» – дуже молода, їй поки бракує потужності. Тому особливих претензій до гравців не маю. Адже чимало з них нещодавно перейшли з дитячо-юнацького в дорослий футбол.

Почесний президент «Ниви-В» Василь Вовк:

– Коли я звернувся з вітальним словом до глядачів, футболістів, тренерів і суддівської бригади, в голосі була дрож. Я рідко буваю сентиментальним, але при вигляді повних трибун розчулився. Я побачив єднання людей, що має надихнути нас на перемоги.    

Суперники програли по ділу. Тому у них немає претензій, навіть до суддівства. А ось гра нашої команди не зовсім влаштувала. Але я не хочу давати оцінок, адже не вмішуюся в роботу тренерського штабу. Хоча колись грав в футбол на любительському рівні, але нехай аналіз матчу роблять наші професіонали-тренери.

Головне, що ми вийшли до наступного етапу Кубку України. Наше завдання – пройти  два з них, після чого ми виходимо на клуб першої ліги.            

До речі, голова ОДА Валерій Коровій обіцяв, що підтримуватиме «Ниву-В», намагатиметься надавати  їй можливості для тренувань і певні ресурси. А ось на бюджетні кошти ми не претендуємо.

  

Previous Next

           

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Анонім

    На стадионе очень мало нормальных мест! Если не переедут на "локомотив", придется перестать ходить на матчи. Смотреть под углом и высоты 2 метра, ужасно
  • Анонім

    Согласен на счёт Химика!! Стадион-отстой и не подходит для проведения матчей такого уровня! Локомотив-единственный выход! Я думаю руководство должно задуматься над этой проблемой, ведь играют то они для людей!! Письмо написать в обладминистрацию или что-то в этом роде! Ну это серьёзно смешно, что Океан эЛЬЗЫ ИЛИ КАКИЕ-ТО ДЗИДЗЬО там топчат газон, а футболисты должны мучатся и играть на искуственном поле!!!
  • Анонім

    От цены на сувенирную футболку был в легком ступоре - 650 грн...

    Анонім reply Анонім

    ты цены видел сейчас?? или ты в 90-х остался еще?

    Анонім reply Анонім

    А я по-твоему с луны свалился? На шарфы - цена адекватная. Но на футболку, - явно завышенная и не отвечает качеству. Я конечно понимаю, что клуб заново создан, нуждается в фин помощи, но почему бы не сделать цену более приемлемой и заработать на количестве проданной продукции...

    Анонім reply Анонім

    согласен, я заказывал футболки по интернету, более дорогих команд, их цена в диапазоне 450-800 грн. В зависимсти от рукавов, воротничка ну и материала. И футболки за 700 грн. Были реально крутыми как по качеству так и по внешнему виду.

    А тут вымагательство...
  • Анонім

    Вторая банка очень красивая была!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up