Найкращі футзалістки Вінниччини – в Хмільницькому районі

Найкращі футзалістки Вінниччини – в Хмільницькому районі
"Астарта"
Сьогодні, 29 березня, у Вінниці пройшла фінальна частина чемпіонату Вінницької області з футзалу серед жіночих команд. Грали в манежі СК «Колос». Змагання організувала обласна федерація футболу.

На старт вийшли десять команд. Їх розподілили по три групи. До фінальної пульки потрапили переможці груп:  «Астарта» (Хмільницький район), збірна Вінницького гуманітарного педагогічного коледжу і багаторазовий чемпіон області з футзалу серед жінок – «Плеяда» (Тульчин).

Тріо найсильніших

У першій стиковій грі «Астарта» перемогла збірну Вінницького гуманітарного педагогічного коледжу з рахунком 4:0. Наступний матч став вирішальним в плані боротьби за золоті нагороди. В ньому хмельничанки за приблизно рівної гри спромоглися здолати з рахунком 2:1 «Плеяду» (Тульчин). В останньому поєдинку турніру була вирішена доля срібних нагород. В ньому тульчинки розгромили вінничанок 6:0.

Відео дня

Отже, золоті нагороди виборола «Астарта». Друге місце посіла «Плеяда», третє – збірна Вінницького гуманітарного-педагогічного коледжу.

Наступні позиції зайняли збірні Козятинського району, Липовця (дебютанти обласного чемпіонату), «Вінкар», ВНАУ, ДЮСШ «Інтеграл» (всі – Вінниця), ВПУ № 10 і команда Могилів-Подільського району.

Друге «золото»

Як повідомив тренер з футболу Анатолій Ядвіжен, «Астарта» вдруге в своїй історії виграла жіночий чемпіонат області з футзалу.

– Вперше це сталося п’ять років тому, в Літині. Але з того часу наша команда кардинально оновилася. Зараз до неї входять старшокласниці і студентки вишив, які народилися в Хмельницькому районі. Їм вдалося стати чемпіонками в першу чергу за рахунок систематичних тренувань, витривалості і бійцівських якостей. Все це дівчата продемонстрували на футзальному майданчику, – зазначив Анатолій Ядвіжен.

Капітан команди «Астарта», захисниця Ірина Крот футболом займається з 12 років. Зараз навчається на п’ятому курсі Вінницького державного педагогічного університету. Ірина Крот народилася в Хмільнику, тому й виступає за «Астарту». Водночас грає за збірну ВДПУ, причому тренується й досі регулярно.

– Турнір ми розпочали не дуже вдало, зігравши внічию з рахунком 0:0 з командою «Вінкар» школи № 11 (Вінниця). В наступному матчі ми перемогли ще одну команду обласного центру «Інтеграл» – 2:1, хоча по ходу навіть програвали. Було важко, адже ці суперниці продемонстрували сильну фізичну підготовку, хорошу тактичну і технічну оснащеність. В фінальній пульці найскладніше було вирвати перемогу у «Плеяди», але ми продемонстрували характер, – сказала Ірина Крот.    

«Виїжджаю на матчі «Шахтаря»

Як наголосила 18-річна Юлія Іваницька, лідер команди Вінницького гуманітарного педагогічного коледжу, бронзові нагороди в чемпіонаті області – це її найбільше досягнення. Хоча раніше футболістки цього навчального закладу вже здобували медалі на турнірах.

– Я займаюся футболом з другого класу. Дуже люблю цю гру, не можу без неї. Тренуюся два – три рази на тиждень. Навчили мене грати у футбол хлопці, і в першу чергу старший брат. Улюбленого футболіста в мене немає. А вболіваю я за «Шахтар», навіть виїжджаю на матчі цієї команди! – розповіла Юлія Іваницька.

Команду Вінницького гуманітарного педагогічного коледжу підготував Євген Мельник, тренер-викладач цього навчального закладу. Він нагадав, що його вихованки в групі зайняли перше місце, обігравши команди Липовця (3:2) і Вінницького національного аграрного університету (2:1) та зігравши внічию зі збірною Могилев-Подільського району (1:1). В фінальній пульці результати виявилися гіршими, але медалі всі одно здобуті. 

Дебют в першій лізі!

Кубки, медалі і грамоти на закритті змагань вручав голова комітету жіночого футболу обласної федерації футболу Юрій Наровіцький. Він також повідомив приємну для прихильників спорту новину: команда з Вінниччини вперше візьме участь в чемпіонаті України серед жінок (у першій лізі).

– Збірна Козятинського району буде заявлена в чемпіонат України з жіночого футболу. Адже в неї з’явився потужний спонсор. До того ж  на Козятинщині є гарний підбір спортсменок, які непогано грають у великий футбол, – сказав Юрій Наровіцький.

Previous Next

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up