На меморіалі Анатолія Ольховського юнак випередив гросмейстерів

На меморіалі Анатолія Ольховського юнак випередив гросмейстерів
Вінницька шахово-шашкова школа за останнім рейтингом входить в трійку найкращих в державі. Юні вінницькі шахісти регулярно здобувають медалі на чемпіонатах Європи і світу. Лише цього року у місті над Бугом організовано два чемпіонати України серед юнаків, де наші спортсмени виборюють медалі. Остаточно закріпити Вінницю в статусі «Нью-Васюків», тобто одного із визначних центрів розвитку інтелектуальної гри в країні допомогло започаткування меморіалу Анатолія Ольховського з блискавичних шахів. Це змагання має солідний призовий фонд, який встановлю родина Анатолія Михайловича, завдяки чому збирає найсильніший склад учасників у нашому місті за весь рік.

18 квітня в МДЮСШ № 6 відбувся другий меморіал Анатолія Ольховського. Головним суддею змагань був міжнародний арбітр, голова колегії арбітрів Федерації шахів України Олег Товчига (Київ). Це додавало турніру ваги і об’єктивності.   

На старт вийшли 99 учасників з багатьох регіонів України. Серед них були три гросмейстери і 15 майстрів. На урочистому відкритті змагань виступила вдова Анатолія Михайловича Ольховського – Зоя Давидівна. Вона подякувала за те, що стільки сильних спортсменів своєю участю в турнірі згадують пам’ять її чоловіка. Зоя Давидівна завжди підтримувала і заохочувала «свою половинку» у захопленні шахами. Не дивно, що їх син Олександр був неодноразовим чемпіоном Вінниці і області.                

– Головним захопленням Анатолія Ольховського були шахи, для яких він завжди знаходив час, приймав активну участь в різних змаганнях загальноукраїнського і всесоюзного масштабів, – розповів директор шахово-шашкової МДЮСШ № 6, міжнародний майстер Микола Боднар. – Анатолій Михайлович буде незримо присутнім на всіх наших змаганнях, завдяки нашій добрій пам’яті про нього.      

Відео дня

Учасники вшанували пам'ять Анатолія Ольховського хвилиною мовчання. Після цього сіли за шахівниці, і змагання розпочалося!

Грали 12 спарених турів за швейцарською системою. В кожному з них суперники змагалися в бліц двічі – білими і чорними. Боротьба була дуже напруженою. Лідери змінювалися чи не після кожного туру.

В підсумку чемпіоном несподівано для багатьох експертів став юний майстер ФІДЕ (Міжнародної шахової федерації) Євгеній Штембуляк (Іллічівськ), учасник фіналу чемпіонату України серед юнаків до 16 років, який саме цими днями відбувається у Вінниці. Він набрав 17 очок з 24 можливих.

Друге місце посів міжнародний майстер Олег Будніков (Запоріжжя), третє – вінницький кандидат у майстри спорту Андрій Климчук. Вони відстали від переможця на пів-очки.

Кращий з присутніх міжнародних гросмейстерів – володар першого рейтингу з блискавичних шахів в турнірі Костянтин Тарлев (Харків) залишився на 6-у місці (16 очок). Перший приз серед жінок отримала міжнародний майстер Світлана Москалець з Мелітополя (13,5 очки).

Було також вручено низку додаткових призів – кращим вінничанам, дітям (в різних категоріях) і ветеранам. Загалом організатори встановили аж 39 нагород. 

Previous Next

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) Від читача 13:38 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera 20:04 У Вінниці затримали водія, який перевищував швидкість. А потім виявили підроблене посвідчення 19:35 Спір з вінницьким МСЕК: юристку звільнили вагітною, вона виграла суд і має повернутися на посаду photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up