На авіашоу літав навіть ... Бетмен. Вразив і міні-гелікоптер для розвідки і бомбардувань

На  авіашоу літав навіть ... Бетмен. Вразив і міні-гелікоптер для розвідки і бомбардувань
У Вінниці, на колишньому аеродромі Старого аеропорту, 12 – 13 липня відбулися змагання з авіамодельного спорту. Вони мали статус чемпіонату України.

Безшумний літак

На урочистому відкритті після підняття Державного прапору директор змагань Ігор Преподобний оголосив хвилину мовчання. Згадували загиблих на Майдані та під час захисту територіальної цілісності  України.

На жаль, учасників стало помітно менше, ніж у минулі роки. Адже через відомі причини не приїхали до Вінниці представники Криму і Донбасу. Але спортивне свято все ж вдалося. Адже серед авіамоделістів була значна кількість авіаторів – відставників зі Збройних Сил, які знають авіасправу професійно.

Відео дня

Значний інтерес у глядачів та учасників чемпіонату викликала  діюча модель «Літаючого Бетмена», в натуральний зріст людини. Його міні-двигуни дозволяють підніматися вертикально, «зависати» у повітрі тощо.

Фахівцям також сподобався літак з безшумними електродвигунами з живленням від компактних акумуляторів.

Гелікоптер-бомбардувальник

Був представлений у польоті діючий гелікоптер – розвідник, який спроможний за вказівками оператора фотографувати та знімати на відео місцевість і військову техніку противника. До того ж, його можна задіяти  для «тихого» точного бомбардування невеличкою вибухівкою ворожих об’єктів.

Така міні-авіатехніка для військового призначення вже декілька років розробляється на Заході і вже впроваджується в армії. На жаль, в Україні є певне відставання у цьому напрямку – мініавіація поки що не впроваджується у наші Збройні Сили. Авіароботи могли б зберегти чимало життів наших солдат. Винахідники успішно розробляють і виготовляють такі діючі апарати, але до серійного виробництва справа не доходить.

Фігури вищого пілотажу

Як зазначив головний суддя чемпіонату України Леонід Хіміч, переможець і призери виявлялися за сумарними результатами виступів у всіх вправах. Також комісійно перевірялася повна схожість авіамоделей до їх великих прототипів (навіть у деталях).

Учасники радували глядачів каскадами різних фігур у польоті. Та й ще таких, що льотчики на великих літаках навряд чи спроможні виконати. Адже у стрімких «піке» з перевертанням навантаження (прискорення) сягає 11-13 g. Численні «бочки», «мертви петлі», зависання у повітрі, круте піке було цікаво дивитися у виконанні кожної моделі.

Запровадили й новий вид польотів моделей – авіафрістайл. Це художнє виконання літаком каскадів під музику, яку оператор завчасно не знав.

Previous Next

 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Vezuchyy Roman

    А як назеваєтся
  • Anonymous

    1 - это супермен, хотя бы уточнили перед выпуском. 2 - вертолета разведчика там в помине небыло 3 - что за бесшумный самолет?
  • Anonymous

    Какой такой Бэтмен? На фотке джедай, или Шрек. Да и вообще, какая разница.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up