Меморіал Ольховського виграв наймолодший гросмейстер України

Меморіал Ольховського виграв наймолодший гросмейстер України
Таких сильних шахових змагань у Вінниці ще ніколи не було. Йдеться про меморіал Анатолія Ольховського, великого ентузіаста шахів, батька чемпіона Вінниці і області Олександра Ольховського. З 86 учасників цього турніру близько половини були міжнародними гросмейстерами чи майстрами спорту.

Шаховий марафон

Такий сильний склад вдалося забезпечити завдяки небаченому для Вінниці призовому фонду. В загальному заліку було встановлено 12 призів, перший з яких сягав трьох тисяч гривень. Також дюжину призів надавали учасникам з Вінниччини, перший з яких сягав тисячі гривень. Непогано для одноденного бліцтурніру. Не забули й про призи для ветеранів, жінок і дітей в різних вікових категоріях.

Змагання було свого роду шаховим марафоном, адже за сім годин учасники мали зіграти 24 тури. На партію кожному шахісту надавалося три хвилини плюс додатково дві секунди за кожен зроблений хід.

Відео дня
> Перемога рейтинг-фаворитів  

В підсумку першу трійку місць посіли рейтинг-фаворити. Переможцем став 17-річний вінничанин Ілля Нижник – наймолодший гросмейстер України. У 24 турах він набрав 20 очок. Наступні місця зайняли гросмейстери з Миколаєва – брати Олександр (19,5 очки) і Микола Бортники (18 очок).

Серед вінничан високе сьоме місце в загальному заліку посів молодий кандидат у майстри спорту Андрій Климчук (15,5 очки). Він потіснив багатьох майстрів і гросів. До речі, Андрій останнім часом дуже рідко грає в місцевих змаганнях, проте в блискавичній грі в Інтернеті є справжнім профі, перемагаючи навіть зіркових опонентів.

Додаткові призи

Перший приз серед вінничан здобув молодий майстер спорту України Вадим Трегубов (13,5 очки), другий – кандидат у майстри Михайло Дорохін, третій – кандидат у майстри Олег Биковський (обидва – по 13 очок).

Найкращий результат серед жінок показала міжнародний гросмейстер Ольга Калініна з Тернополя (14 очок). Найкращим серед ветеранів став майстер спорту України Володимир Черних з Києва (13 очок).

Серед дітей до 10 років переміг першорозрядник з Вінниці Володимир Добровольський (5,5 очки), серед дітей до 13 років – чемпіон Європи з бліцу, кандидат у майстри спорту  Мар’ян Кириченко зі Львову (13 очок). Серед дітей віком до 16 років не було рівних кандидату в майстри спорту з Києва Кирилу Шевченку (14 очок), який нещодавно у Вінниці став чемпіоном України з блискавичної гри серед юнаків до 12 років.

Запрошуватимуть іноземних гравців

Призерів нагороджувала Зоя Ольховська, вдова Анатолія Ольховського. Йшлося, що завдяки батькам шахами захопився син Олександр, який неодноразово був чемпіоном Вінниці і області. Нині він мешкає у Росії, і через зайнятість по роботі не зміг взяти безпосередню участь в меморіалі.

Але це змагання має стати традиційним, і наступного року Олександр Ольховський планує в ньому зіграти. 

– Наступного року ми плануємо запрошувати на цей меморіал не лише провідних шахістів України, але й гравців з інших країн, – повідомив президент Федерації шахів Вінниці Микола Боднар.

{photo_gallery id=4470|}    

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up