Команда з американського футболу “Вінницькі вовки” шукають нових гравців

Команда з американського футболу “Вінницькі вовки” шукають нових гравців
Єдина вінницька команда з американського футболу "Вінницькі вовки" у сезоні 2013 року планують виграти першу лігу чемпіонату України з американського футболу. Зараз хлопці проводять відбір у команду. Всі бажаючі можуть долучитися до них

 Для того щоб потрапити у єдину вінницьку команду з американського футболу, потрібно лише важити більше 75 кілограмів і бути старшим 16 років. Ну, і звісно, бути готовим перемагати за будь-яких умов.
«Вінницькі вовки» виступають у першій лізі чемпіонату України. Всього таких команд в Україні є більше 20. Багато команд тільки починають розвиватися, тому навіть точну кількість команд в Україні назвати важко.
- “Вишка” - це великі команди по 50-60 людей у кожній, - каже головний тренер ”Вовків” Євген Хомин. - Там близько шести-восьми команд цього року гратимуть. Вони грають у форматі 11х11 гравців. А перша ліга - це команди меншого складу, там той самий рівень організації, все те ж саме, просто інший формат - 9х9. У нашій першій лізі має бути вісім команд і можливо, буде дві конференції. Західна - це Ужгород, Львів, Рівне і, власне, Вінниця. Та Східна - Донецьк, Маріуполь, Южне, Павлоград. Є ще команди з Кіровограду, Ялти, Запоріжжя, які можливо гратимуть, а можливо - ні. Це ще під питанням.

Рвуться у чемпіони
Цього року у "Вінницьких вовків" мета - взяти чемпіонство першої ліги. Для цього їм потрібно укомплектовувати склад. Тоді команда зможе брати участь у вищій лізі.
У січні почався набір гравців для сезону 2013 року.
- В команді зараз 25 гравців, а нам треба 50-60, - каже головний тренер команди Євген Хомин. - Кожен з нас платить членські внески. З них ми оплачуємо оренду поля, залу, виїзди, нове екіпірування та решту витрат. На рік 100 тисяч з головою вистачить, щоб купити нову форму, оплатити витрати на проведення ігор. Прийдуть ще гравці, будуть внески і з них ми можемо спокійно жити майже без підтримки. Ми ні від кого не залежатимемо і гратимемо у своє задоволення.

Самі по собі
Зараз у «Вінницьких вовків» спонсорів немає. Команда існує за рахунок членських внесків. Звичайно, це важко, адже команда хоче розвитися, і без серйозної підтримки це проблематично.
- Наш клуб існує ще з 1996 року і вважається одним з найстаріших клубів України, - каже капітан та президент клубу Олександр Білоконь. - Особисто я граю з 2001 року і обрав американський футбол тому, що це спорт для справжніх чоловіків, які не бояться синців та забоїв і хочуть проживати своє життя на повну силу. У нас в команді нема боягузів та ледацюг. Але в Україні поки що цей вид спорту не такий популярний, як звичайний футбол. Тут вся проблема в консервативності українців та несхожості правил звичайного футболу, тому людям важко перебудувати свої стереотипи.

Відео дня
>Є навіть група підтримки
- Наша команда в сезонах 2011-2012 років виборола бронзові медалі в першій лізі чемпіонату України, - каже Олександр Білоконь. - Восени ми виграли турнір у Львові. На 2013 рік у нас дуже амбіційні плани. Ми провели реорганізацію клубу. Зараз навіть тренуємо дівчат у групу підтримки. Я думаю, нам під силу вибороти цьогоріч золото першої ліги. Американський футбол обходиться дорожче звичайного. Багато грошей іде тільки на форму, але її купують вже ті гравці, які спробували, що таке американський футбол і остаточно вирішили, що будуть займатися цим спортом. Новачкам не треба боятися, оскільки для них у нас є командна тренувальна форма, яку ми даємо безкоштовно, щоб вони відчули весь смак гри на собі. Для розвитку команди потрібні гроші, ми поступово обживаємося, але і від допомоги спонсорів та влади міста не відмовилися б.



Євген Хомин (25),
граючий тренер "Вінницьких вовків"

- Тренування та ігри - це те, в чому я реалізую свій потенціал. Команда для мене - це друга сім'я, адже з цими людьми я йду в бій кожну гру. Постійно захищаю їх спини, а вони мою. В американському футболі немає місця слабакам та ненадійним людям. Це те, чим я хочу займатися в житті, це не просто хобі, а спосіб життя. Граю я дуже давно і ще жодного разу не пошкодував про свій вибір.
Але, безумовно, це дуже важко - як фізично, так і фінансово. Тому що займатися треба п'ять разів на тиждень (три тренування в полі та два рази в тренажерному залі), а також доводиться тратити гроші на виїзди.

Правила гри у американському футболі
На полі від кожної команди грає по 11 чоловіків. Одна команда володіє м'ячем (нападаюча сторона) і намагається прорватися до воріт суперника, розігруючи комбінації. Суть їх - або пройти певну відстань на полі, або заробити очки. Щоб заробити очки, треба занести м'яч у зону противника, або зловити його там. Це називається тачдаун, і за нього зараховується шість очок. Також можна забити м'яч у ворота. За це команді нараховується три очки. Але ворота тут у вигляді рогатки і треба забити м'яч вище перекладини і між штангами. Це називається філдгол.
Друга команда - та, що захищається - намагається перешкодити противникам заробити ці очки, по можливості перехопити м'яч і таким чином перейти у напад.
У американському футболі дуже багато правил, найбільше серед усіх видів спорту. Правила зроблені для того, щоб вберегти гравців від можливих травм. Так, наприклад, не можна бити шоломом в шолом гравця, не можна хапати гравця за маску, не можна блокувати спину гравця і багато інших.

Тренери “Вінницьких вовків”:
Олександр - (063)430-80-45
Євген - (098)524-38-98


 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Anonymous

    коли і де будуть проводити ігри
  • Anonymous

    Який розмыр внеску з гравця? Хотылося ь знати,якщо вступати

    Anonymous reply Anonymous

    Залежить від сезону і потреба клубу (оренда стадіону, залу, закупівля фішок, мячів, тренувального обладнання). Але не більше 100 грн
  • Anonymous

    прямо пирамида. Придут новые игроки и будут платить деньги... а спонсоры и федерация спорта уже не вариант??? 15-ть лет занимался проф. спортом, да ездили за свои деньги, но и часто федерация выделяла и старшие товарищи помогали, но такого еще не слышал...

    Anonymous reply Anonymous

    Денис, можливо федерація спорту, яким ти займався, була достатньо розвинута та спонсорувалась із державного бюджету. Федерація Американського футболу відносно молода організація в Україні, і тому на усі команди в неї звісно коштів не вистачить, так як фінансується вона поганенько. Тому й гравці команди й платять членські внески. До речі "піраміди" жодної немає!!! Всі гравці рівні, та й усі платять однакові внески, будь то президент, головний тренер чи гравець. В РІВНОСТІ й загартовується ДУХ КОМАНДИ і довіра на полі.

    Anonymous reply Anonymous

    піраміди звісно можливо і нема, проте трохи не чесно, що 40 платять, щоб грало 20

    Anonymous reply Anonymous

    Моя порада тим хто не розуміє що за гра Американський футбол хоча б почитати статтю http://en.wikipedia.org/wiki/American_football та розібратись скільки взагалі людей грає в цю чудову гру

    Anonymous reply Anonymous

    "Каждую игру почти все 53 игрока команды НФЛ могут принимать участие в игре в той или иной роли" єто типа 20 костяк , а остальные мячи за полем подают. почти убедил в нгужности такого количества игроков

    Anonymous reply Anonymous

    А мячі за полем подають ті хто нічого більше не вміє, якщо ти не корисний у грі то і грати тебе не випускають, навіть якщо будеш робити внески в розмірі 1000 грн в місяць )

    Anonymous reply Anonymous

    Прочитай ще раз уважніше, або в іншому джерелі. Склад гравців на полі може мінятись повністю 4 рази, це 4 різні команди і 44 різні гравця: напад, захись, і дві спецкоманди. Крім того кількість замін не обмежена. Тому 40 гравців в такому випадку це навіть не достатньо

    Anonymous reply Anonymous

    Якби був варіант, то не писали б такого. Команда вже грає активно 5 років, а влада навіть копійки не дала і це не означає що не ходили і не просили. Просто після 3 років попрошайнічань вже нема сенсу щось у когось просити. Треба все вирішувати самому і розраховувати лише на себе можна в цій країні
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up