До дня заснування НОК у Вінниці провели масштабне спортивне свято

24-у річницю заснування Національного олімпійського комітету України в місті над Бугом відзначили масштабно. Організаторам для проведення заходу, який відбувся 20 грудня, виділили два поверхи в ТРЦ «Мегамолл».

Чимало допомогли спонсори - торгові марки "Ковбаскофф" і "Наша ряба" та ігровий центр "Ігроманія".  

На урочистому відкритті ведучий нагадав історію свята, а місцева співачка виконала гімн України. Захід відкрили голова відділення НОК України Вінницької області Павло Хникін (учасник чотирьох Олімпіад, дворазовий срібний олімпійський призер з плавання), начальник обласного управління з питань сім’ї, молоді та спорту Сергій Чернявський (срібний олімпійський призер з велоспорту) і заступник голови спорткомітету Вінниці Роман Семчук (майстер спорту з боксу).

– Міжнародний олімпійський комітет – найбільша в світі організація. Вона об’єднує понад 200 країн. НОК України визнається одним з кращих національних олімпійських комітетів планети. Вінницькі спортсмени роблять свій ваговий внесок – за роки незалежності країни вони здобули вісім нагород Олімпіад, – сказав Павло Хникін. – Водночас олімпійський рух – це не лише досягнення, але й пропаганда здорового способу життя, толерантного ставлення до людей різних національностей, охорона навколишнього середовища. Причому залучитися до спорту може кожен – для цього достатньо почати робити ранкову зарядку. 

Відео дня

Серед почесних гостей були бронзова призерка Олімпіади з веслування Ганна Селезньова (Балабанова), призери II літніх юнацьких Олімпійських ігор Коба Джойс (легка атлетика) і Влад Нізіцький (велоспорт), а також чемпіон світу з професійного боксу за версією GBC Роман Головащенко (бореться за олімпійську ліцензію, що тепер дозволено професіоналам). Вінницькі спортивні зірки провели автограф-сесію, використовуючи красиві листівки із власними зображеннями. А також залюбки фотографувалися з усіма охочими. 

На святі, яке супроводжувалося приємною музикою, нагородили кращих спортсменів та лауреатів обласних конкурсів спортивних журналістів і спортивної фотографії. Для дітей провели спортивну вікторину з призами і олімпійську акцію «Do like оlympians» («Роби, як олімпійці!»). Глядачам, серед яких було чимало пересічних відвідувачів торгово-розважального центру, сподобалися показові виступи акробатів, боксерів, борців, гімнасток, черлідерш.  Поруч можна було пограти в настільний теніс, постріляти з пістолета, оглянути виставку авіамоделей, поспілкуватися з гравцями команди вищої ліги з американського футболу «Вінницькі Вовки». Отже, день заснування НОКУ провели на славу. Це безумовно, посприяло залученню до спорту нових прихильників, особливо серед молоді. 

Previous Next

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Дарья

    Молодці, що влаштували такий захід. Все було на вищому рівні.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія воїна з батальйону НПУ «Захід» 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up