Дмитро Руденко: “Під виглядом любителів проти нас грали профі”

Дмитро Руденко: “Під виглядом любителів проти нас грали профі”
Наприкінці березня на Одещині вперше в історії пройшли всеукраїнські аматорські змагання з футзалу. Н майданчик виходили переможці та призери регіональних чемпіонатів. Перед цим право участі у фіналі виборювали 998 аматорських колективів.

Наш регіон делегував туди вінницький "Енергетик" та вапнярький "Сатурн". "Енергетик" – чемпіон та володар кубку Вінниці, а "Сатурн" – призер вінницької футзальної "Суперліги". Обидві команди стали призерами Всеукраїнської футзальної ліги: "Енергетик" – в елітному дивізіоні, "Сатурн" – у нижчій лізі.

На цей результат, який вибороли на загальнодержавному рівні наші команди-дебютанти, мало хто сподівався. Однак він змушує усю місцеву футбольну громаду переосмислити підходи в роботі. Про це йшлося на зустрічі з президентом федерації футболу Вінниці Дмитром Руденком та спортивним директором команди "Енергетик" Ігорем Козаком.
На кожні 330 вінничан – один футзаліст
Дмитро Руденко:
– Дякую командам за такий високий результат. Коли два колективи з одного регіону спромоглися увійти до числа призерів всеукраїнських змагань – це в певній мірі диво. До нас таким доробком могли похизуватися лише столичні аматори.

До речі, як виявилося, на фінал чемпіонів до “південної Пальміри” під виглядом любителів з усієї України з’їхалися представники професійних клубів. Але багатьом у протистояннях з підопічними Ігоря Козака це не допомогло. Те саме стосується і "Сатурну". 

Відео дня
> Втім, переконаний - зупинятися на досягнутому передчасно. Ми вже створили профільну ДЮСШ і заснували обласну футзальну асоціацію. Це – фундамент, на якому можна будувати професійний проект. Але для цього необхідно дотримуватися певного алгоритму дій. Цьогоріч ми вже випробували так звану "Суперлігу". Як результат – до змагань підключилися нові команди з області. Футзал не такий  витратний, як від великий футбол, а відтак – доступний усім. Будемо їздити районами і переконувати спортсменів-аматорів, щоб взимку не гаяли часу, а грали в футзал в рамках запланованого обласного чемпіонату. 

Минулого року в наших змаганнях взяли участь близько 1200 гравців. Якщо взяти 400-тисячне місто над Бугом - маємо по одному футзалісту на 330 осіб. Це свідчить про масовість, доступність і популярність футзалу. Причому це не лише заслуга  наших активістів, а зумовлено сучасними тенденціями в світовому спорті.
“Енергетику” – два роки
Ігор Козак:

– Ми створили свою команду два роки тому. В той час навіть не думали про якісь успіхи. Але зрештою – "затягнуло". Хочу усім подякувати - організаторам за роботу, а вболівальникам – за підтримку. Разом ми робимо корисну справу.

До речі, в районах є велика кількість охочих до футзалу, а головне – є здібна молодь. Їй необхідно дати можливість показати себе. Зокрема, проводити регулярні змагання. Такі проекти об’єднують людей. Глядачі, вболівальники і учасники спілкуються один з одним - налагоджуються дружні та професійні контакти, адже середовище сприяє цьому.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    Очень сильная команда, игра слаженная, уверенная и что не ммало важно честная!!!
  • Anonymous

    Это не новость... Такое всегда было и будет, не знаю зачем это... Например, было соревнование по армрестлингу на день города в парке между любителями, так половина - люди, что проф. этим занимаются.. То вопрос - на кой нужны эти "соревнования"???
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на фронт 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up