48-річна вінничанка Світлана Рогозіна схудла на 30 кг і … побила національний рекорд з багатоповторного жиму

48-річна вінничанка Світлана Рогозіна схудла на 30 кг і … побила національний рекорд з багатоповторного жиму
Світлана Рогозіна
48-річна вінничанка Світлана Рогозіна 18 квітня стала чемпіонкою з багатоповторного жиму на суперкубку України, який пройшов у вінницькому СК «Нокаут». Вона вижала лежачи 40-кілограмову штангу 51 раз. І встановила таким чином новий національний рекорд!

Будуємо ідеальну фігуру

Два роки тому фігура Світлани Рогозіної була далекою від ідеальної. Тоді вінничанка важила 95 кг. Щоб схуднути, Світлана вирішила піти до тренажерного залу. Доросла дочка Юлія, яка цікавилася силовими видами спорту і займається бодіфітнесом і бікіні, запропонувала їй спробувати свої сили у багатоповторному жимі.

– Коли я прийшла до залу, спочатку могла підняти тільки гриф від штанги, приблизно 20 разів. Через півроку вже виступала на змаганнях з багатоповторного жиму; тоді підняла 25-кілограмову штангу 56 разів. На своєму дебютному чемпіонаті України посіла третє місце (вижала штангу вагою 25 кг 107 разів), на наступному – піднялася на сходинку вище. А зараз стала чемпіонкою, причому вперше підіймала не 25-кілограмову, а 40-кілограмову штангу, – розповідає Світлана Рогозіна. – За допомогою багатоповторного жиму я скинула 30 кг і значно покращила свою фізичну форму! Але не збираюся зупинятися на досягнутому, прагну досягати нових спортивних вершин.

Відео дня

Розповсюджена думка, що силові види спорту шкодять фігурі дівчини.

– Я з цим абсолютна не згодна. Навпаки, дуже круто, коли ти сама будуєш своє тіло в залі. За допомогою регулярних фізичних навантажень покращуються самопочуття і концентрація уваги, що дуже допомагає в звичайному житті, – каже струнка 24-річна Дарина Ковальова з Харкова. – Раніше я займалася пауерліфтингом (силовим триборством), де є майстром спорту. У Вінниці вперше взяла участь у чемпіонаті з жиму, тому нічого й не виграла, хоча й підняла 25-кілограмову штангу 43 рази. Надалі планую суміщати виступи в обох видах спорту.

25-річна вінничанка Анастасія Нешко раніше я не займалася жодним спортом, а рік тому зацікавилася жимом.

– Він розвиває силу, витривалість і наполегливість. До багатоповторного жиму мене залучив відомий тренер Олександр Бабаєв. Під його керівництвом я займаюся чотири рази на тиждень, а також бігаю на спортмайданчику. На цьому чемпіонаті я вижала 40-кілограмову штангу 14 разів. На тренуваннях підіймаю її 25 разів, але зараз дещо завадило хвилювання, – ділиться Анастасія Нешко.       

Срібло … віце-президента

В чемпіонаті України з армфліфтингу і суперкубку країни з багатоповторного жиму взяли участь близько 50 учасників з десятка регіонів країни. Деякі атлети виступали в обох змаганнях, інші обирали щось одне.

– У Вінниці я виконав норматив кандидата в майстри і став кращим серед ветеранів, випередивши двох майстрів спорту. Щоб досягати успіху в армліфтингу, необхідно регулярно тренувати сухожилля і кисті рук, – наголошує 45-річний Віктор Оніщенко з Олександрії (Кіровоградська область), віце-чемпіон в армліфтингу в категорії Rolling Thunder («Гуркіт грому») і переможець у розряді Apollons Axle («Вісь Апполона»). 

Господарі не «пасли задніх». В армліфтингу відзначилися жмеринчани, які здобули три медалі. Зокрема, в категорії Rolling Thunder Вікторія Залокоцька стала чемпіонкою, а Денис Кубіс – бронзовим призером. А в розряді Apollons Axle третім виявився Ілля Курчик. 

В жимі високий клас підтвердили вінницькі рекордсмени України Світлана Рогозіна і Олександр Романовський, який виграв номінацію 75 кг (йдеться про вагу штанги). Олена Шлапакова (55 кг) стала срібною призеркою, поступившись лише рекордсменці України Людмилі Гайдученко (Дніпродзержинськ). Також другим став жмеринчанин В’ячеслав Малюшицький (150 кг), який є … першим віце-президентом федерації багатоповторного жиму України і водночас президентом федерації армфліфтінгу України. Бронзовим призером став Олександр Прудіус з Ладижина (125 кг).  

Вже не «російський жим»

Федерація багатоповторного жиму України існує з 2013 року. Ії започаткували вінничани. За 15 років до цього цей силовий спорт культивували в РФ під назвою «російський жим».  

– В Україні раніше, час від часу, проводилися турніри, але саме створена національна федерація взялася за послідовний розвиток багатоповторного жиму. Перші масові змагання проходили у Вінниці і Жмеринці. З часом ми поширили нашу діяльність на інші регіони, провели там понад 10 обласних змагань, – каже президент федерації багатоповторного жиму України, головний суддя суперкубку України, вінничанин  Богдан Костюк.

Армліфтинг також нині стрімко розвивається. Президентом Всесвітньої асоціації цього виду спорту є відомий актор Сергій Бадюк, який нині мешкає на території РФ, але народився на Шаргородщині.   

– Ми працюємо над тим, щоб багатоповторний жим і армліфтинг

були офіційно визнані в Україні, як неолімпійські види спорту. Щоб це сталося, нам необхідно провести змагання щонайменше в половині областей України і мати там регіональні представництва федерації, – підкреслив Богдан Костюк.

На нові силові види юнаків приймають з 13 років. Але, за словами Богдана Костюка, почати вижимати штангу можна й значно раніше, але лише під наглядом тренера.

– Багатоповторний жим – доволі безпечний вид спорту. Адже спортсмени в ньому працюють зі штангою некритичної ваги. Тому ймовірність травмуватися є мінімальною. Хоча в будь-якому разі необхідно слідкувати за своєю серцево-судинною системою, – додав Богдан Костюк.   

Довідка

Багатоповторний жим – жим штанги фіксованої ваги лежачи – на максимальну кількість повторень (за п’ять хвилин). Спортсмени демонструють силу (коли штанга від 100 кг) і витривалість (при роботі з меншою вагою).  

– Кращих визначаємо не за кількістю підйомів штанги, а за індексом атлетизму. Зокрема, кількість виконаних повторень множиться на вагу штанги і ділиться на власну вагу спортсмена. Тобто чим ти тяжкіше, тим більше необхідно вижати для досягнення високого результату. Яку вагу атлет підійматиме, він обирає сам. Для жінок це 25, 40 і 55 кг, для чоловіків – 55, 75, 100, 125 і 150 кг, – розповів президент Федерації багатоповторного жиму України Богдан Костюк.

Армліфтинг в перекладі з англійської дослівно означає «підйом рукою». Це змагання на силу хвату. Сенс армліфтингу полягає в тому, що вагу необхідно підняти за велику по діаметру, незручну круглу ручку, а це дуже незручно. Так як результат спортсмена залежить саме від сили захоплення кисті, яку важко визначити за зовнішнім виглядом людини, то змагання носять досить непередбачуваний характер. Нерідко тут перемагають на вигляд більш слабкі спортсмени.

У категорії Apollons Axle вижимають штангу з широким незручним грифом діаметром 59 мм. В категорії Rolling Thunder необхідно підняти ручку, яку крутиться, вагою 82 кг.   

Previous Next

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Дарья

    Нічого собі, молодчинка. Бажаю не зупинятись на досягнутому, нових досягнень і лише перемог.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled 09:18 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:36 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up