У Вінниці новий медичний центр (Прес-служба «Вінукрмед»)

У Вінниці новий медичний центр (Прес-служба «Вінукрмед»)

Академічна клініка заборгувала державному банку значну суму коштів, під заставою цього боргу було приміщення і обладнання ТОВ «Медівін». Фактичними власниками обох медичних закладів є одна й та сама особа. Минулого тижня право вимоги боргу банком було відступлено ТОВ «Вінукрмед».

Відповідні зміни з’явилися 24 червня у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна щодо об’єктів нерухомого майна.
 
За три місяці до цього банк повідомив боржника, що за борг – майже 8 млн. грн. забирає приміщення, землю під ним і обладнання, яке знаходиться у клініці.  
 
У суботу, 25 червня, ТОВ «Вінукрмед» звернувся до адміністрації «Медівіну» із вимогою залишити приміщення у відповідності до вимог ст. 37 Закону України «Про іпотеку» та відступленням права вимоги по договору іпотеки нерухомого майна. 
 
Сама природа договору відступлення права вимоги у тому, що не передаються права безоплатно чи у борг, чи за якійсь платіж у майбутньому, - пояснює юрист Олександр Нагорний. – Фактично «Вінукрмед» викупив право вимоги боргу, яке мав «Укргазбанк». Це абсолютно законна процедура, яка була здійснена не через банк, а через спеціальну факторингову фірму, яка має право здійснювати такі угоди. «Вінукрмед» мав право самостійно вибрати спосіб, за яким майно повинно перейти йому власність – або в судовому порядку, або несудовому. Вибрали несудовий – нотаріальний.  Окрім того, новий власник є заставоутримувачем усього обладнання, яке знаходиться у приміщенні клініки. Є побоювання, що колишні власники можуть його винести, а це майже на 4 мільйон гривень.
 
Головне - зміна власника не стане причиною для закриття медцентру. Навпаки – новий власник – «Вінукрмед» - обіцяє відродити репутацію найкращої приватної клініки Вінниці. 
 
Профіль лікарні змінювати не будемо, - запевняє власник – директор ТОВ «Вінукрмед» Олена Антоненко. – Сьогодні мої дії спрямовані на збереження її роботи, вимушені кілька днів  працювати в обмеженому режимі.
 
Виявилося, що існує значна заборгованість по виплаті заробітної плати. Саме це стало причиною для масових звільнень персоналу із «Медівіну» за кілька останніх місяців. А ще борги за препарати… Є чимало питань, які залишив попередник, водночас мені потрібно заспокоїти і працівників, і пацієнтів. Тут справді будуть працювати найкращі фахівці. У лікарню люди йдуть до лікарів. Повірте, якісні зміни відбудуться швидко. Можу сказати, що уже укладено договір щодо співпраці із київським медичним центром з репродуктивних технологій.  
 
Як називатиметься нова клініка, Олена Антоненко не сказала. Залишила інтригу на кільку днів: «На цьому тижні вивіску змінимо». 
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як бути без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up