Суд визнав незаконною відмову виплатити одноразову допомогу у зв’язку зі смертю потерпілого від нещасного випадку на виробництві (ПРЕС-СЛУЖБА ВААС)

Суд визнав незаконною відмову виплатити одноразову допомогу у зв’язку зі смертю потерпілого від нещасного випадку на виробництві (ПРЕС-СЛУЖБА ВААС)
Така позиція суду висвітлена у справі № 129/4081/13-а за адміністративним позовом ОСОБИ 1 в інтересах неповнолітніх осіб до Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Глобинському районі Полтавської області про зобов'язання виплатити одноразову допомогу.

Спірні правовідносини у справі виникли з приводу відмови відділення виконавчої дирекції Фонду ОСОБІ 1 виплатити одноразову допомогу на підставі того, що він не є членом  сім'ї потерпілого.

Так, відповідно до ч. 7 ст. 34 Закону України " Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності" у разі смерті потерпілого внаслідок нещасного випадку або професійного захворювання розмір одноразової допомоги його сім'ї повинен бути не меншим за п'ятирічну заробітну плату потерпілого і, крім того, не меншим за однорічний заробіток потерпілого на кожну особу, яка перебувала на його утриманні, а також на його дитину, яка народилася протягом не більш як десятимісячного строку після смерті потерпілого.    

Разом з тим, суд наголошує, що відповідно до Порядку призначення, перерахування та проведення страхових виплат,  затвердженого постановою правління Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, від 24.02.2007 р. №24, однією із умов отримання одноразової допомоги на сім’ю є перебування членів сім’ї померлого на його утриманні, у зв’язку з чим право на отримання одноразової допомоги у розмірі п’ятирічного заробітку і заробітку за один рік виникає тільки у осіб, що перебували на утриманні загиблого.    

Судом встановлено, що діти потерпілого дійсно були в нього на утриманні, є членами його сім’ї та мають право на отримання вищезазначеної одноразової допомоги не залежно від того, чи проживали разом з ним.

Відео дня

Отже, суд дійшов висновку про протиправність дій Фонду щодо відмови у виплаті одноразової допомоги у зв’язку зі смертю потерпілого.

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як бути без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up