Наказ Держземагенства про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою суд визнав правомірним (ПРЕС-СЛУЖБА ВААС)

Наказ Держземагенства про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою суд визнав правомірним (ПРЕС-СЛУЖБА ВААС)
Відповідна позиція суду викладена у рішенні по справі № 822/1129/14 за адміністративним позовом ОСОБИ_5 до Головного управління Держземагенства у Хмельницькій області, третя особа без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ОСОБА_4 про визнання протиправним та скасування наказу "Про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою " земельної ділянки площею 33 га.

Спірні правовідносини у справі виникли з того приводу, що позивач, звернувшись до Держземагенства з рішенням Хмельницького окружного адміністративного суду, яке набрало законної сили, а також заявою про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою на земельну ділянку площею 33 га, отримав повідомлення, що зазначений дозвіл наданий іншій особі, а тому немає можливості задовольнити заяву.

Варто зазначити, що судовим рішенням відповідача не зобов'язано надати дозвіл на виготовлення проекту землеустрою, а лише зобов'язано розглянути питання та прийняти рішення щодо розгляду заяви про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою, у ході чого позивачу може бути як надано відповідний дозвіл, так і відмолено у цьому за наявності передбачених законом підстав.

Під час розгляду справи судом встановлено, що ОСОБОЮ_4 зібрано усі необхідні документи для надання дозволу на розроблення проектної документації на спірну земельну ділянку.

Відео дня

Відповідно до ч.ч.1, 2 ст. 7 Закону України "Про фермерське господарство" передбачено, що для отримання (придбання) у власність або в оренду земельної ділянки державної власності з метою ведення фермерського господарства громадяни звертаються до відповідної районної державної адміністрації із заявою та переліком необхідних документів. Така заява розглядається у місячний строк, і в разі її задоволення надається згода на підготовку землевпорядною організацією проекту відведення земельної ділянки.

Таким чином, суд дійшов висновку, що законодавством України не передбачено черговість вирішення питання надання дозволу на розроблення проекту земельної ділянки, а отже, дозвіл може бути надано будь-якій особі (декільком особам), яка (які) звернулась (звернулись) до органу виконавчої влади із відповідною заявою та переліком необхідних документів.

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як бути без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up