Якими нас приведе в Європу Порошенко

Якими нас приведе в Європу Порошенко
З точки А в точку Б. Про Україну через шість років очима «вінницького» президента

Минулого тижня Петро Порошенко звітував про свої перші 100 днів президентства і презентував стратегію розвитку держави до 2020 року. Усіх цікавило, чи виправдав сподівання українців «вінницький» президент? 
Порошенко був обраний президентом в час, коли повноцінна війна з Росією була реальною загрозою. Російська армія не ховаючись допомагала бойовикам «ЛНР-ДНР». 

Наразі Україна отримала максимально можливу сьогодні підтримку від світу. Спираючись на неї, укладені  Мінські домовленості. Їх результатом став ще не мир біля східного кордону, який Порошенко обіцяв виборцям, але зниження інтенсивності бойових дій в сотні разів, що врятувало тисячі життів. 

Водночас, на своїй першій великій прес-конференції президент розказав, як збирається вирішувати проблеми, що накопичились у державі десятиліттями. 
Кредит довіри у 55%, отриманих Порошенко на виборах у першому ж турі, дозволив йому зосередитись на першочергових проблемах, від яких залежало виживання країни. Якщо розглянути ситуацію без емоцій, то стає очевидним, що Петро Порошенко поступово й планово реалізовує пункти своєї передвиборчої кампанії.
Отже, збройному конфлікту не дали вийти за межі частини Донбасу, Україна ратифікувала Угоду з ЄС, – на цьому фоні Порошенко презентував «Стратегію реформ-2020». 

Загалом планується 60 реформ у восьми пріоритетних сферах. Президент назвав першочерговими антикорупційну та судову реформи, реформу правоохоронних органів, децентралізацію та реформу державного управління, податкову реформу. Також дерегуляція та розвиток підприємництва, реформа системи безпеки та оборони, реформа охорони здоров’я, енергонезалежність та подальша популяризація України в світі для залучення іноземних інвестицій.

Реформам має передувати радикальне оновлення державного апарату. Для оновлення влади президент розпустив Верховну Раду та призначив позачергові вибори і впевнений у тому, що нову країну будуватимуть нові люди. Доповнить перезавантаження влади закон про люстрацію. «Мене не цікавить, хто проти реформ. Очі бояться, а руки роблять. Для мене принципово, що за реформи український народ», - впевнений президент. 

Головна мета реформ - досягти європейських стандартів життя, які кожна людина відчує на собі і підготуватися до того, щоб у 2020 році подати заявку на членство в Європейському Союзі, пояснив Порошенко.

"Ми скинули тиранію. Ствердили європейський вибір. Встояли проти зовнішнього ворога. Та внутрішній виклик - не менший. Корупція, бідність, економічна відсталість – це найсильніший союзник бойовиків, терористів та інтервентів. Тому шлях змін нам треба не просто пройти, а пробігти! Політична воля на це точно є! Реформи - не лише шлях до стабільного розвитку, від них залежить саме існування України", - зазначив голова держави. Про економічні та соціальні показники, яких має досягнути Україна до 2020 року, - детальніше в таблицях. В планах президента - намір суттєво збільшити фінансування та склад армії.

"У нас не було армії. І коли ви говорите, що склади забиті бронетехнікою – це консервні бляшанки, до яких роками не підходила жива душа... За ці 100 днів ми створили армію, яка здатна захищати країну", – пояснив Порошенко. 

Так само, як з армією, на думку президента, ми всі маємо докласти власних зусиль і до побудови європейського майбутнього: «Наївно думати, ніби для здійснення реформ достатньо законів чи указу президента. Потрібно мати «бійців», які будуть свідомо і послідовно його виконувати. Коли на нас напали, захищати Україну стали сотні тисяч українців. Я впевнений, що план реформ охопить значну частину громадськості, для яких девізом є крилаті слова Кеннеді: «Не питай, що твоя країна може зробити для тебе. Питай, що ти можеш зробити для своєї країни». Вже нема й не може бути розмови, куди йти. Предмет дискусії - лише як».

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Торонтуй

    Слищком быстро ведет, Европу проскочили уже, сейчас в Африке.
  • арсений яценюк

    а куда может привести вор или вы все долбоеби и не смогли с степендии заработать милиард как он говорит забывши о старшем брате занимавшемся бизнесом папе которий отсидел за финансовые преступления
  • Дуся Смірнова

    Поки що за ці 100 днів жодна із передвиборчих обіцянок Президента виконана не була: ні люстрації, ні нового закону про вибори, ні вільної торгівлі з ЄС, жодного покараного за смерті на Майдані та під Іловайськом. Виникає відчуття дежавю: люди знову повірили, як і після Помаранчевої революції, і знову їх чекає велике розчарування
  • Евражка Авачинская

    Как говорил легендарный Ходжа Нассреддин : " За это время или ишак сдохнет, или хан умрет"
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up