Порошенко назвав зустріч у Мінську "дуже важкою", а Путін корисною

Порошенко назвав зустріч у Мінську "дуже важкою", а Путін корисною
Президент України розповів, що всі лідери країн, які брали участь у перемовинах підтримали логіку мирного плану. Також Порошенко та Путін домовились відновити переговори щодо газу.

На своєму брифінгу глава держави Петро Порошенко сказав, що була досягнута домовленість щодо звільнення усіх громадян України, які незаконно утримуються на території РФ.

За словами Порошенка, буде негайно активізована діяльність тристоронньої контактної групи та розпочнуться консультації між прикордонниками та начальниками Генеральних штабів. 

Водночас Путін назвав зустріч корисною.

Відео дня

"Я правда не знаю, чим це закінчиться. Але у всякому разі, у нас була можливість ще раз сформулювати наші умови, і ми домовилися про те, що ми інтенсифікуємо роботу тристоронньої робочої групи в складі Росія-Україна-ЄС і постараємося до 12 вересня сформулювати, якщо зможемо, пропозиції ", - сказав Володимир Путін.

Також президент Росії заявив, що Україна та Росія домовились продовжити переговори по газу.

На зустрічі у Мінську єврокомісар з енергетики Гюнтер Еттінгер, в свою чергу, заявив, що необхідна "проміжна угода" щодо газової суперечки РФ та України, яка б вступила в силу до рішень Стокгольмського арбітражу, який розглядає взаємні позови "Газпрому" і "Нафтогазу". Газові переговори заплановані на шосте вересня.

Що стосується припинення військових дій, то Путін заявив, що  Росія, не може говорити про умови припинення вогню та про можливі домовленості між Києвом, Донецьком і Луганськом. Це справа самої України.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Олександр

    Идут путин, Обама и Порошенко. Видят крест, а нем Иисус прибит.

    Обама спрашивает:

    - Иисус, в чем моё счастье?

    - Твоё счастье, - говорит Иисус, - что ты руководишь страной с развитой экономикой и демократией.

    Порошенко спрашивает:

    - Иисус, а в чем моё счастье?

    - Твоё счастье, - говорит Иисус, - в том, что у тебя есть реальный шанс построить страну с развитой экономикой и демократией.

    - А в чем моё счастье? - спрашивает путин.

    - А твоё счастье, ху**о, в том, что у меня руки гвоздями прибиты
  • Евражка Авачинская

    Если просмотреть в Ютубе видео переговоров, то по сути одно бла-бла-бла.Про Крым НИ СЛОВА.Типа, уже нет никаких претензий. Путин по ополчению Донбасса высказался прямо : мы не  будем вмешиваться в чужие дела, то есть - сношайтесь с ополчением сами, у вас это хорошо получается.Германия потихой отползает от Украины.А в остальном : будем думать, искать компромиссы, рады позитивному настрою и прочая хрень ни о чем...

      Впечатление, Руину с потрохами сдали все. Немцы продают свою трубу Газпрому, норвежцы с Газпромом заключают договор по поставке современных технологий для арктического бурения, поляки давятся своими яблоками...а украину уже списали...

    протоукр reply Евражка Авачинская

    Печально это, на самом деле... Ещё пару лет назад казалось, что у Украины есть шанс. Времена правления яныка вспоминаются как времена процветания...
  • протоукр

    По официальным заявлениям - встреча ни о чём. Может тет-а-тет о чём-то и договорились. Путин держит патрашенко за боинг.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up