Перша сесія облради: у залі свистіли, кричали і вірші читали (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Перша сесія облради: у залі свистіли, кричали і вірші читали (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)
Із скандалом обирали голову Вінницької облради на першій сесії. Присутні на балконі активісти вигуками «Ганьба!» зустріли інформацію про висунення на посаду керівника депутатського корпусу кандидатури колишнього губернатора Анатолія Олійника

До обрання голови депутати обрали робочу президію. Першим вів засідання «свободівець» Олексій Фурман. Він надав слово для виступу представникам від активісті – бійцям АТО, волонтерам. Таку можливість отримав кожен бажаючий. На балконі виставили плакати з написами, якими активісти закликали депутатів не підтримувати кандидатуру Анатолія Олійника на посаду голови облради. Саме її запропонував губернатор Валерій Коровій. Повідомлення про це збурило активістів. Але невдовзі на балконі раптом запанувала тиша. Для представників громадськості шоком стало те, що жодна інша політична сила не запропонувала свого кандидата. Таким чином пан Олійник виявився єдиним кандидатом на посаду голови ради.

Коли йому надали слово, один з активістів дістав свисток і безперервно перебивав виступаючого. Інші вигукували традиційне «Ганьба!», «Зрада!» «Змовилися!». Щоб заспокоїти присутніх, депутат Жанна Дмитренко прочитала патріотичний вірш. Їй подякували, поаплодували, але продовжували висловлювати невдоволення кандидатом.

Відео дня

-Олійник має сидіти на місці Хорта у в’язниці, а не у кріслі голови ради, - кричав один з активістів.

Найбільше звинувачували пана Олійника саме у подіях 6 грудня, коли активісти штурмом взяли приміщення ОДА. Після чого проти низки активістів порушили кримінальні справи, а Юрія Павленка ув’язнили за ґрати.

Зрештою, в роботі сесії оголосили перерву. Таку пропозицію вніс депутат Валерій Коровій. Він же запросив керівників фракцій зібратися у нього в кабінеті для консультацій.

Після цього депутати обрали лічильну комісію і розпочали процедуру таємного голосування.

У бюлетень внесли одну кандидатуру – Анатолія Олійника.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    Продажные "батькивщина" и радикалы ...
  • Анонім

    Коровій - губернатор, Олійник - голова обласної ради, Щербаківська - перший заступник, Качур  - заступник...

    Шановна громада Вінницької області - де ж ми так нагрішили і за що нам ця кара, і це при тому, що ми вважаємось "Президентською областю". Але чому я дивуюсь? Навіть на офіційному сайті ЦВК до обласої ради обиралось 84 депутати, а обрали 85. (http://www.cvk.gov.ua/wvm2015/pvm057pid112=12pid102=6467pf7691=6467pt001f01=100rej=0pt00_t001f01=100.html). Все як не в людей, все як не в Україні. Ми опустились нижче рівня "Калетник і ко". Мені соромно за безхребетність новообраних депутатів.

    Маразм крепчает...

  • Анонім

    за що вмерли герої Небесної сотні ??? Щоб і далі злодії були при владі, багатіли і розкрадали державу !!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up