Партнери з Швейцарії на 100% довіряють вінницькій владі

Партнери з Швейцарії на 100% довіряють вінницькій владі
Під час вручення Вінниці Європейської енергетичної відзнаки журналіст RIA спілкувався із заступником директора Швейцарського бюро співробітництва пані Петрою Відмер. Мова йшла про елемент довіри між владою і зарубіжними партнерами

Пані Петра зауважила, що вона приїздить до нашого міста упродовж останніх десяти років. Є однією з тих, хто починав співпрацю Вінниці із швейцарцями.

- Довіра будується і напрацьовується роками, - каже співрозмовниця.- Ми починали з того, що придивлялися до тих, з ким будемо працювати. Вивчали роботу муніципалітету. Стежили за тим, як він працює з людьми. Цікавилися результатами, яких досягає влада, скільки зусиль докладає, щоб змінити життя вінничан на краще. Коли почали реалізувати проекти, був прискіпливий контроль. Довіра має базуватися на контролі і перевірках того, як партнери дотримують слова.

На конкретне запитання, якою сьогодні є довіра у співпраці до вінницької влади, Петра Відмер відповіла так само конкретно: «Довіряємо на всі сто відсотків».

Відео дня

Сергій Моргунов, в.о. міського голови, з яким журналіст поділився інформацією, зауважив, що довіра базується на відвертості і чесності у співпраці із швейцарцями.

- Був випадок, коли під час реалізації одного з проектів по тепло забезпеченню, ми зекономили частину коштів, - каже Сергій Моргунов. – Повідомили про це партнерам. Їх приємно вразила наша відвертість. В результаті зекономлені кошти залишили для іншого виду робіт з енергоефективності у нашому місті.  Європейці не терплять обману. Ми не допускали цього. Приємно чути таку оцінку. Бувало, не вписувалися у графіки виконання деяких робіт. Повідомляли про це і спільно шукали вихід із ситуації. Хочеться вкотре подякувати партнерам з Альпійської країни за інвестиції у розвиток енергоефективності Вінниці. Жоден муніципалітет при нашому фінансуванні не здатен вирішувати інфраструктурні проекти без інвестицій. На продовження робіт з реконструкції систем тепло забезпечення на нинішній рік швейцарці надали Вінниці вісім мільйонів швейцарських франків. Сподіваємося, що попереду у нас будуть нові проекти.

Вінниця стала першим містом на пострадянському просторі, яке удостоєне Європейської енергетичної відзнаки. 16 червня її вручив Надзвичайний і Повноважний посол Швейцарії в Україні Крістіан Шьоненбергер. Прийняв відзнаку в.о. міського голови Сергій Моргунов.

- Це просто бомба така нагорода, - не стримав емоцій пан Сергій. – це елемент довіри до міста, його влади для інвесторів з будь-якої країни світу. Присвоєння відзнаки означає, що у Вінниці створено якісну систему управління процесами з енергозбереження і реалізовується комплекс заходів на підвищення енергоефективності міста.

Довідка

Європейська енергетична відзнака (СЕВ) започаткована Швейцарією у 1988 році. Зарекомендувала себе як якісна система управління. З того часу відзнаку отримали 600 міст у 12 країнах с віту. Щоб отримати таку нагороджу, слід виконати довгий перелік обов’язкових заходів у питаннях енергоефективності. Шлях до отримання нагороди Вінниця розпочала у 2011 році.

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Дарья

    Приємно радує новина.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up