Один день із життя «Хорта»: вранці затримали, увечері – відпустили під особисте зобов’язання

Один день із життя  «Хорта»: вранці затримали, увечері – відпустили під особисте зобов’язання
Судове засідання по справі Юрія Павленка, на якому розглядалось питання про обрання йому запобіжного заходу, все-таки відбулось сьогодні, 23 вересня, о четвертій годині дня. Суд ухвалив рішення звільнити активіста з зали суду під особисте зобов’язання. Одразу після оголошення вироку, Павленко написав заяву на ім'я слідчого, в якій попросив дозволу терміново поїхати до Києва, бо кінцевий термін подачі документів до ЦВК - до 25 вересня включно. Нагадаємо, активіста затримали сьогодні вранці на залізничному вокзалі. Юрій збирався до Києва, щоб подати документи до ЦВК, аби балотуватись по 12 округу, по якому також балотується син президента Олексій Порошенко.

За попередньою інформацією, суд мав початись о другій годині. В коридорах вже чекали активісти, журналісти та правозахисники.

- Про те, що сина затримали, дізналась зі статті на "20 хвилин", - каже мати Юрія Павленка. Жінка очевидно хвилюється, але тримається.

Відео дня

Близько третьої години назначили суддю Ігора Вишаря, який мав розглядати справу. Спочатку суд  назначили на завтра на пів дванадцятої. Але захисник «Хорта» Валерій Палій добився, щоб він відбувся сьогодні, о четвертій годині.

-  Сьогодні вранці Юрій мав їхати в ЦВК в Київ, щоб подати документи в 12 виборчий округ як конкурент сина президента Олексія Порошенка. За ним слідкували, тільки він з’явився на вокзалі, тільки він купив білет, за 15 хвилин його схопили, і помістили спочатку в лінійний відділок, потім в територіальний, потім привезли сюди. Явно хотіли затягнути, щоб він просидів під вартою 36 годин, а після того розглядалась справа, - говорить захисник «Хорта» Юрій Палій.

За словами захисника, Юрій Павленко 30 грудня 2013 року  був засуджений умовно за статею 161,  за розпалювання міжрелігійної і масової ворожнечі. Апеляційний суд в березні скасував цю справу і направив її на дорозслідування. Справа закрита не була.  Декілька разів з допомогою суду Юрія намагались то  під домашній арешт взяти, то під варту. Суд відмовляв. І от першого серпня суддя Чернюк задовільнив  клопотання і виніс ухвалу про привід для розгляду клопотання відносно взяття активіста під варту.

- Стаття, по якій від обвинувачується 161, ч.1,  взагалі не передбачає позбавлення волі тобто це був значний злочин, - каже Валерій Палій. - Ми поставили питання, що явно там складу злочину немає, слідча не змогла пояснити жодний параметр, в чому заключається «розпалювання», ні расова, ні релігійна. Ні будь-яка ворожнеча. Йому інкримінують розпалювання ворожнечі і що він начебто ховається від слідства, в той час як слідство не мало права оголошувати його в розшук без  пред’яви підозри. Взагалі не було підстав для того, щоб якусь підозру пред’являти. 

Перед засіданням захисник зробив прогноз щодо можливих варіантів.

- Юрія можуть нахабно притягнути до кримінальної відповідальності, можуть оголосити йому умовну міру покарання, і не більше. Головне, що може бути найбільш болюче, що його не допустять до участі у виборах на 12 виборчому окрузі. Можливо, нам вдасться  добитись сьогодні справедливості, бо справа "шита білими нитками", - каже Валерій.

- Не те що клопотання про обрання запобіжного заходу, і не те, що оголошення підозри, сама справа не мала бути взагалі відкрита, - сказав на суді Юрій Павленко, -  Я вважаю, що це клопотання і висунення підозри після того, як мене оголошують в розшук тихенько – це не та Україна, за яку я боровся.

Слухання тривало годину. Потім суд півтори години радився. Суддя виніс ухвалу звільнити  Хорта із зали суду під особисте зобов’язання. Це зобов’язує його з’являтись в будь-який час коли його викличе слідчий.

Одразу після оголошення вироку, Павленко написав заяву на ім’я слідчого, в якій попросив дозволу поїхати до Києва щоб подати документи аби балотуватись по 12 округу. Кінцевий термін подачі документів до 25-го вересня включно. 

В інтерв’ю "Хорт" сказав, що не очікував, що сьогоднішній день так почнеться. Каже, сьогодні не встигає, вже, поїде в Київ завтра зранку. Націлений на перемогу.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (29)
  • Анна

    Журналісти цього видання вкотре навіть не намагаються висвітлити реальну сторону справи. Навіщо, якщо можна взяти коментар у злочинця... Мабуть, треба багато розуму поцікавитися в компетентних осіб, в чому саме обвинувачують цю людину, знайти в Єдиному реєстрі відповідіні судові рішення, ту ж ухвалу про обрання йому особистого зобовязання, і в результаті - викласти на розсуд людей ФАКТИ, а не чергові домисли.
  • Anonymous

    Новое видео (свежак) клоуна из США))) Для Хорта и др рехволюционаров он бог и авторитет)
  • леся

    Хорт_молодець, ВІнниця з тобою!!!!
  • Николай Павлович

    Пока патриоті воюют Любовник Натальи Солейко избегает АТО http://ord-02.com/item/51028-lyubovnik-natali-soleyko-izbegaet-ato

    Anonymous reply Николай Павлович

    Какой у нее может быть любовник?))) Она же уже старуха))) Пиши ещО)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:56 Головнокомандувач ЗСУ особисто вручив орден військовому з Вінниці photo_camera 15:15 Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба» photo_camera 14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up